Akademija strukovnih studija Beograd
Odsek Visoka turistička škola
Beograd
Događanja u VTŠ Stručna praksa Avantura Humanitarne akcije Ekskurzije

Događanja u VTŠ

Dodela diploma na Visokoj turističkoj školi, 2. juna 2023.

U petak, 2. juna 2023. održana je SVEČANA DODELA DIPLOMA studentima Odseka Visoka turistička škola. Diplomcima se obratila VD rukovodioca Odseka, dr Emilija Lipovšek, a gospođa Ivana Živkov je, u ime Travelporta, najuspešnijim studentima, uručila stipendije za program obuke u globalnom distribucionom sistemu. Celu svečanost upotpunio je nastup AD "Novi Beograd" Visoke turističke škole.

Svim našim diplomiranim studentima, od srca čestitamo i želimo puno uspeha u budućem obrazovanju i karijeri!

Gostovanje dr Aleksandar Ivanovski 03.05.2023.

U sredu 03.05.2023. na času Turističko vođenje, profesor dr Aleksandar Ivanovski, jedan od osnivača Beogradske škole za animaciju BSA, predsednik ART (Animacija Rekreacija Teambuilding) Centra i predavač na Visokoj sportskoj i zdravstvenoj školi Beograd, održao je gostujuće predavanje na temu “Animacija u turizmu” studentima odseka Visoka turistička škola. Studenti su imali prilike da se upoznaju sa zanimanjem Animator u turizmu, veštinama koje su potrebne za obavljanje ove aktivnosti i načinima kako se sprovodi licenciranje kandidata za ovu profesiju.

Gostovanje agencije Big Blue & KonTiki Travel

U utorak, 18.04.2023. godine, na odseku Visoka turistička škola, Akademije strukovnih studija Beograd, gostоvali su Dušan Anastasov, višegodišnji operativni menadžer agencije Big Blue & KonTiki Travel i Nenad Stevanović, menadžer za destinaciju Antalija u Turskoj.

Tokom gostujućeg predavanja, studenti su imali priliku da se upoznaju sa izazovima koje nosi profesija turističkih predstavnika na destinacijama, shvate značaj verbalne, neverbalne komunikacije u radu sa klijentima, poznavanja stranih jezika i veština animacije. Kao i prethodnih godina, studenti su dobili priliku za usavršavanje kroz radno angažovanje na turističkim destinacijama.

Studenti Visoke turističke škole u poseti hotelu Mona Plaza 31.03.2023.

Studenti odseka Visoka turistička škola organizovano su posetili hotel Mona Plaza 31.03.2023. godine. Marija Lekić direktorka razvoja ljudskih sektora i Katarina Dragović generalista u ljudskim resursima, predstavile su studentima portfolio brenda Mona i sistem vrednosti na kojima zaposleni grade svoju karijeru i sprovode sve poslovne aktivnosti hotela. Poseta je realizovana u okviru vežbi iz predmeta Strategijsko upravljanje u hotelijerstvu, uz prisustvo predmetnog profesora dr Marije Najdić i kolega dr Gorana Jevića i mr Jasmine Leković. Studentima je dobrodošlicu poželeo i diplomirani student Visoke turističke škole, danas menadžer specijalista za marketing komunikaciju hotela Mona Plaza Beograd, Zarija Vilaret.

Gostujuće predavanje Stane Đuran GM hotela Marriott Courtyard Belgrade

U utorak 04.04.2023. održano je gostujuće predavanje na temu: “Marriott International lider u hotelijerskoj industriji”. Stana Đuran, generalna direktorka hotela Marriott Courtyard Belgrade je studentima predstavila poslovanje hotela, viziju, strategije, portfolio, platforme i alate koji se koriste u hotelijerstvu. Studenti su imali priliku da čuju korisne savete i iskustva koja prate razvoj profesionalne karijere u hotelskom sektoru.

Studenti Visoke turističke škole u poseti hotelu Moskva 24.03.2023.

Studenti odseka Visoka turistička škola Akademije strukovnih studija Beograd organizovano su posetili hotel Moskva 24.03.2023. godine. Vladimir Stojić menadžer recepcije i diplomirani student Visoke turističke škole, zajedno sa kolegom Joksović Igorom iz F&B sektora, upoznali su studente sa dugom tradicijom hotela. Obilazak je, u trajanju od 2,5 sata, obuhvatio sobe, apartmane, konferencijske sale, poslastičarnicu, lobi i recepciju, kao i degustaciju slatkih specijaliteta, uz čuveni beogradski „moskva šnit”. Svim zainteresovanim studentima je ponuđena mogućnost obavljanja stručne prakse kao i mogućnost zaposlenja. Posetu je organizovala profesorka dr Marija Najdić i dr Goran Jević.

Uvod u AMADEUS u Ekonomsko trgovinskoj školi u Požarevcu

Zaposleni Visoke turističke škole su 16. januara 2023. održali kratak uvodni kurs korišćenja globalnog distribucionog sistema Amadeus đacima srednje Ekonomsko trgovinske škole u Požarevcu. Sa đacima četvrtog razreda smo proveli tri, a sa đacima trećeg jedan školski čas. Prenosimo vam deo sjajnog druženja sa učenicima i zaposlenima ove škole.

Nastup ASSB na Sajmu obrazovanja 2022

Sajam knjiga u okviru koga je i Sajam obrazovanja, održan je od 23. do 30. oktobra. U okviru štanda ASSB, predstavio se i Odsek Visoka turistička škola.

Dobrodošli brucoši 2022

U ponedeljak 3. oktobra, na Odseku Visoka turistička škola, Akademije strukovnih studija Beograd, održan je svečani prijem brucoša.

Beogradski turistički festival 2022

Akademija strukovnih studija Beograd, Odsek Visoka turistička škola je u petak i subotu 3. i 4. juna 2022. na Trgu republike učestvovala na Beogradskom turističkom festivalu. Ovim festivalom u organizaciji Turističke organizacije Beograda najavljena je letnja turistička sezona u prestonici. Posetioci festivala su imali priliku da se upoznaju sa raznolikom turističkom ponudom Beograda, beogradskih opština i drugih destinacija širom naše zemlje i regiona. Pored brojnih muzičkih koncerta i nastupa, zabavnog programa, vrednih nagrada, posetioci se se informisali o sadržajima i programima Visoke turističke škole Beograd.

1234567891011121314