Akademija strukovnih studija Beograd
Odsek Visoka turistička škola
Beograd
Događanja u VTŠ Stručna praksa Avantura Humanitarne akcije Ekskurzije

Događanja u VTŠ

Gostovanje dr Aleksandar Ivanovski 03.05.2023.

U sredu 03.05.2023. na času Turističko vođenje, profesor dr Aleksandar Ivanovski, jedan od osnivača Beogradske škole za animaciju BSA, predsednik ART (Animacija Rekreacija Teambuilding) Centra i predavač na Visokoj sportskoj i zdravstvenoj školi Beograd, održao je gostujuće predavanje na temu “Animacija u turizmu” studentima odseka Visoka turistička škola. Studenti su imali prilike da se upoznaju sa zanimanjem Animator u turizmu, veštinama koje su potrebne za obavljanje ove aktivnosti i načinima kako se sprovodi licenciranje kandidata za ovu profesiju.

Gostovanje agencije Big Blue & KonTiki Travel

U utorak, 18.04.2023. godine, na odseku Visoka turistička škola, Akademije strukovnih studija Beograd, gostоvali su Dušan Anastasov, višegodišnji operativni menadžer agencije Big Blue & KonTiki Travel i Nenad Stevanović, menadžer za destinaciju Antalija u Turskoj.

Tokom gostujućeg predavanja, studenti su imali priliku da se upoznaju sa izazovima koje nosi profesija turističkih predstavnika na destinacijama, shvate značaj verbalne, neverbalne komunikacije u radu sa klijentima, poznavanja stranih jezika i veština animacije. Kao i prethodnih godina, studenti su dobili priliku za usavršavanje kroz radno angažovanje na turističkim destinacijama.

Studenti Visoke turističke škole u poseti hotelu Mona Plaza 31.03.2023.

Studenti odseka Visoka turistička škola organizovano su posetili hotel Mona Plaza 31.03.2023. godine. Marija Lekić direktorka razvoja ljudskih sektora i Katarina Dragović generalista u ljudskim resursima, predstavile su studentima portfolio brenda Mona i sistem vrednosti na kojima zaposleni grade svoju karijeru i sprovode sve poslovne aktivnosti hotela. Poseta je realizovana u okviru vežbi iz predmeta Strategijsko upravljanje u hotelijerstvu, uz prisustvo predmetnog profesora dr Marije Najdić i kolega dr Gorana Jevića i mr Jasmine Leković. Studentima je dobrodošlicu poželeo i diplomirani student Visoke turističke škole, danas menadžer specijalista za marketing komunikaciju hotela Mona Plaza Beograd, Zarija Vilaret.

Gostujuće predavanje Stane Đuran GM hotela Marriott Courtyard Belgrade

U utorak 04.04.2023. održano je gostujuće predavanje na temu: “Marriott International lider u hotelijerskoj industriji”. Stana Đuran, generalna direktorka hotela Marriott Courtyard Belgrade je studentima predstavila poslovanje hotela, viziju, strategije, portfolio, platforme i alate koji se koriste u hotelijerstvu. Studenti su imali priliku da čuju korisne savete i iskustva koja prate razvoj profesionalne karijere u hotelskom sektoru.

Studenti Visoke turističke škole u poseti hotelu Moskva 24.03.2023.

Studenti odseka Visoka turistička škola Akademije strukovnih studija Beograd organizovano su posetili hotel Moskva 24.03.2023. godine. Vladimir Stojić menadžer recepcije i diplomirani student Visoke turističke škole, zajedno sa kolegom Joksović Igorom iz F&B sektora, upoznali su studente sa dugom tradicijom hotela. Obilazak je, u trajanju od 2,5 sata, obuhvatio sobe, apartmane, konferencijske sale, poslastičarnicu, lobi i recepciju, kao i degustaciju slatkih specijaliteta, uz čuveni beogradski „moskva šnit”. Svim zainteresovanim studentima je ponuđena mogućnost obavljanja stručne prakse kao i mogućnost zaposlenja. Posetu je organizovala profesorka dr Marija Najdić i dr Goran Jević.

Uvod u AMADEUS u Ekonomsko trgovinskoj školi u Požarevcu

Zaposleni Visoke turističke škole su 16. januara 2023. održali kratak uvodni kurs korišćenja globalnog distribucionog sistema Amadeus đacima srednje Ekonomsko trgovinske škole u Požarevcu. Sa đacima četvrtog razreda smo proveli tri, a sa đacima trećeg jedan školski čas. Prenosimo vam deo sjajnog druženja sa učenicima i zaposlenima ove škole.

Nastup ASSB na Sajmu obrazovanja 2022

Sajam knjiga u okviru koga je i Sajam obrazovanja, održan je od 23. do 30. oktobra. U okviru štanda ASSB, predstavio se i Odsek Visoka turistička škola.

Dobrodošli brucoši 2022

U ponedeljak 3. oktobra, na Odseku Visoka turistička škola, Akademije strukovnih studija Beograd, održan je svečani prijem brucoša.

Beogradski turistički festival 2022

Akademija strukovnih studija Beograd, Odsek Visoka turistička škola je u petak i subotu 3. i 4. juna 2022. na Trgu republike učestvovala na Beogradskom turističkom festivalu. Ovim festivalom u organizaciji Turističke organizacije Beograda najavljena je letnja turistička sezona u prestonici. Posetioci festivala su imali priliku da se upoznaju sa raznolikom turističkom ponudom Beograda, beogradskih opština i drugih destinacija širom naše zemlje i regiona. Pored brojnih muzičkih koncerta i nastupa, zabavnog programa, vrednih nagrada, posetioci se se informisali o sadržajima i programima Visoke turističke škole Beograd.

Dodela diploma 2022

26. maja 2022. godine, održana je svečana dodela diploma studentima Visoke turističke škole. Ovom prilikom nagrađeni su najbolji studenti generacije 2018. koji su od našeg partnera, kompanije Travelport, dobili obuku i sertifikaciju u sistemu Travelport Plus (Galileo).

1234567891011121314