Akademija strukovnih studija Beograd
Odsek Visoka turistička škola
Beograd
Događanja u VTŠ Stručna praksa Avantura Humanitarne akcije Ekskurzije

Događanja u VTŠ

Beogradski turistički festival 2022

Akademija strukovnih studija Beograd, Odsek Visoka turistička škola je u petak i subotu 3. i 4. juna 2022. na Trgu republike učestvovala na Beogradskom turističkom festivalu. Ovim festivalom u organizaciji Turističke organizacije Beograda najavljena je letnja turistička sezona u prestonici. Posetioci festivala su imali priliku da se upoznaju sa raznolikom turističkom ponudom Beograda, beogradskih opština i drugih destinacija širom naše zemlje i regiona. Pored brojnih muzičkih koncerta i nastupa, zabavnog programa, vrednih nagrada, posetioci se se informisali o sadržajima i programima Visoke turističke škole Beograd.

Dodela diploma 2022

26. maja 2022. godine, održana je svečana dodela diploma studentima Visoke turističke škole. Ovom prilikom nagrađeni su najbolji studenti generacije 2018. koji su od našeg partnera, kompanije Travelport, dobili obuku i sertifikaciju u sistemu Travelport Plus (Galileo).

Uvod u AMADEUS u Ekonomsko-trgovinskoj školi u Smederevu

Zaposleni Visoke turističke škole su održali kratak uvodni kurs korišćenja globalnog distribucionog sistema Amadeus đacima srednje Ekonomsko-trgovinske škole u Smederevu. Družili smo se tokom tri školska časa, koji su su proleteli u dobroj atmosferi sa sjajnim učenicima i profesorima ove škole.

Studenti Visoke turističke škole u poseti hotelu Moskva 8. aprila 2022.

Studenti odseka Visoka turistička škola organizovano su posetili hotel Moskva 08.04.2022. godine. Vladimir Milić menadžer recepcije i Željko Jovanović menadžer restorana su tokom obilaska hotela uputili studente u zamiljivosti koje su deo istorije nastanka hotela i njegove duge tradicije. Obilazak je uključio sobe, konferencijske sale, kuhinjski deo, poslastičarnicu, lobi, recepciju i spa centar. Posetu je organizovala profesorka dr Marija Najdić u okviru vežbi iz predmeta Strategijsko upravljanje u hotelijerstvu. Obilasku su se priključili profesorka Jasmina Leković i studenti sa predmeta Operativni menadžment u hotelijerstvu.

Održano gostujuće predavanje: Branko Krasojević i Dušan Anastasov

U utorak, 5. aprila 2022, na odseku Visoka turistička škola, studentima su se predstavili Branko Krasojević direktor agencije za konsalting i menadžment u turizmu i Dušan Anastasov, operativni direktor agencije BigBlue & KonTiki Travel. Teme izlaganja su obuhvatile ulogu marketinga u turističkom poslovanju, a zatim i uloge turističkog vodiča i turističkog animatora u predstavljanju turističke agencije i destinacije. Nakon izlaganja, predstavnik agencije BigBlue & KonTiki Travel je ponudio studentima mogućnost rada i dodatnog stručnog usavršavanja u turističkoj agenciji i na turističkim destinacijama.

Studenti Visoke turističke škole u poseti hotelu Marriott Courtyard Belgrade

Studenti odseka Visoka turistička škola organizovano su posetili hotel Marriott 01.04.2022. godine. Maja Kostadinoski HR menadžerka je studente uputila u organizaciju svakodnevnih poslovnih aktivnosti tokom vođene ture kroz hotel. Obilazak je uključio uvid u sobe, konferencijsku salu, otvoreni kuhinjski deo, lobi, recepciju, sobu za slobodne aktivnosti zaposlenih i menzu. Poseta je realizovana u okviru vežbi iz predmeta: Strategijsko upravljanje u hotelijerstvu, Operativni menadžment u hotelijerstvu, Poslovanje hotelskih preduzeća.

Gostovanje Marriott Courtyard Belgrade hotel na odseku Visoka turistička škola

Na Akademiji strukovnih studija, odsek Visoka turistička škola organizovano je 08.03.2022. godine gostovanje hotela Marriott Courtyard Belgrade City Center. Studentima su se predstavile Maja Kostadinoski HR menadžerka i Stana Đuran generalna menadžerka. Tom prilikom su studenti dobili informacije o istoriji Marriott korporacije, prikaz brend portfolia i različitih platoformi koje se koriste u hotelskom poslovanju. Gostovanje predstavlja uvod u saradnju koja će uključivati i ponudu stručnih obuka (stručne prakse) za studente.

Dodeljene diplome studentima Visoke turističke škole

Govorom rukovodioca Odseka, dr Zorana Radulovića, koji je ovom prilikom studentima poželeo uspeh u životu i karijeri i nastupa AD "Novi Beograd" Visoke turističke škole, ova visokoškolska ustanova je u profesionalni život ispratila 53. generaciju svršenih studenata.

Nakon uvodne ceremonije, studentima je pročitano pismo Jelene Stefanović, studenta generacije, koja je već započela svoju karijeru u turizmu i koja se trenutno nalazi sa grupom turista u Tanzaniji i Zanzibaru.

"Tokom studiranja na Visokoj turističkoj školi sa zadovoljstvom sam spremala ispite i kolokvijume. Zahvaljujući studentskoj praksi koju mi je omogućila Škola, pronašla sam posao u struci i sada kao vodič putujem po celom svetu. Hvala svim profesorima što su se trudili da mi prenesu svoje znanje i omogućili da učestvujem u brojnim vannastavnim aktivnostima. Studiranje na Visokoj turističkoj školi će mi ostati u najlepšem sećanju." istakla je Jelena Stefanović, koja je ovom prilikom čestitala svojim kolegama na uspešnom završetku studija.

Poseta studenata Visoke turističke škole hotelu Heritage

U okviru predmeta Poslovanje hotelskih preduzeća, studenti Visoke turističke škole posetili su beogradski hotel Heritage. Nakon obilaska sadržaja, Stevan Barović, menadžer Hotela, sa svojim saradnicima, upoznao je studente sa brojnim segmentima poslovanja ovog modernog objekta, jednim od retkih, koji u svojoj ponudi ima i rooftop restoran sa panoramskim pogledom na grad.

Opredeljenje hotelskog menadžmenta je da pruži šansu, pre svega, obrazovanim mladim ljudima, što potvrđuje i činjenica da su u hotelu zaposlena tri svršena studenta Visoke turističke škole.

"Turizam i hotelijerstvo su među prvima osetili negativne ekonomske posledice pandemije, ali budite sigurni da će među prvima i da se vrate na velika vrata nakon njenog prestanka" poručio je Barović, istakavši tom prilikom da su ljudi nakon svega željni putovanja.

LANDS-Next Destination Balkans: Agritourism Landscapes Development

U okviru realizacije programa EU Erasmus Plus: “LANDS-NEXT DESTINATION BALKANS: AGRITOURISM LANDSCAPES DEVELOPMENT” / (LANDS-SLEDEĆA DESTINACIJA BALKAN-UNAPREDJENJE PONUDE U SEOSKOM TURIZMU), Visoka turistička škola u Beogradu, Akademija strukovnih studija Beograd, članica Konzorcijuma koji čine 11 visokoobrazovnih institucija i regionalnih razvojnih agencija iz 6 zemalja (Slovačka, Slovenija, Grčka, Rumunija, Srbija, Bosna i Hercegovina) organizovala je u petak, 09. oktobra 2020. godine seminar za studente i preduzetnike u oblasti razvoja seoskog turizma, pod nazivom:

“PRIPREMA PROGRAMA AKTIVNOSTI U PONUDI SEOSKIH DOMAĆINSTAVA”

U okviru seminara, članovi stručnog tima VTŠ koji učestvuju u realizaciji projekta LANDS predstavili su rezultate istraživanja o stanju i perspektivi razvoja turističke ponude seoskog turizma u Srbiji i Bosni i Hercegovini, na uzorku u preko 120 seoskih domaćinstava, koji će biti publikovani u elektronskoj verziji monografije: Perspektive seoskog turizma u Srbiji i Bosni i Hercegovini, o ponudi seoskog turizma, na sajtu projekta LANDS. Učesnici seminara su imali priliku da se upoznaju sa kreativnim rešenjima i preduzetničkim inicijativama na uspešnim primerima u praksi koji su usmereni na unapredjenje nivoa kvaliteta ukupne unikatne ponude. Takodje, i da prošire postojeća i steknu nova znanja iz osnova savremenog turističkog poslovanja i primene savremenih principa upravljanja u seoskom turizmu, odnosa s javnošću i medijskih komunikacija, marketinga, vinskog i pristupačnog turizma, kao i da se upoznaju sa najnovijim preporukama Svetske zdravstvene organizacije vezanim za prilagodjavanje turističkog poslovanja novim uslovima tokom trajanja pandemije virusa Covid-19. Medju učesnicima su bili i uspešni preduzetnici predstavnici Etno restorana “Maksimilijan” koji promoviše zdravu hranu i tradicionalne kulinarske specijalitete seoske kuhinje, kao i seoskog domaćinstva u izgradnji na novoj lokaciji u Ivanjici.

Osnovni cilj ovog projekta je podsticanje preduzetničke inicijative kod mladih i animiranje za rad u oblasti seoskog turizma, posebno studenata, kao i proširenje saradnje sa nosiocima turističke ponude u oblasti seoskog turizma, sa regionalnim razvojnim agencijama, kao i sa preduzetnicima u regionu, uz podršku partnera iz zemlja EU. Osnovni očekivani rezultat programa Evropske Unije ERASMUS PLUS, pod nazivom LANDS, je da sve preduzete aktivnosti članica Konzorcijuma u proteklom trogodišnjem periodu doprinesu unapređenju nivoa kvaliteta turističke ponude u ruralnim područjima, razvoju preduzetničke inicijative i kreativnosti, i uspešnijem promovisanju usluga seoskog turizma. Poseban fokus je na neophodnom prilagođavanju uslovima poslovanja u skladu sa preporukama Svetske zdravstvene organizacije, kroz afirmaciju novog koncepta u ponudi seoskog turizma usmerenog na socijalno distanciranj i promociju individualnih i porodičnih putovanja.

1234567891011121314