Akademija strukovnih studija Beograd
Odsek Visoka turistička škola
Beograd
Događanja u VTŠ Stručna praksa Avantura Humanitarne akcije Ekskurzije

Događanja u VTŠ

Uvod u AMADEUS u Ekonomsko trgovinskoj školi u Požarevcu

Zaposleni Visoke turističke škole su 16. januara 2023. održali kratak uvodni kurs korišćenja globalnog distribucionog sistema Amadeus đacima srednje Ekonomsko trgovinske škole u Požarevcu. Sa đacima četvrtog razreda smo proveli tri, a sa đacima trećeg jedan školski čas. Prenosimo vam deo sjajnog druženja sa učenicima i zaposlenima ove škole.

Nastup ASSB na Sajmu obrazovanja 2022

Sajam knjiga u okviru koga je i Sajam obrazovanja, održan je od 23. do 30. oktobra. U okviru štanda ASSB, predstavio se i Odsek Visoka turistička škola.

Dobrodošli brucoši 2022

U ponedeljak 3. oktobra, na Odseku Visoka turistička škola, Akademije strukovnih studija Beograd, održan je svečani prijem brucoša.

Beogradski turistički festival 2022

Akademija strukovnih studija Beograd, Odsek Visoka turistička škola je u petak i subotu 3. i 4. juna 2022. na Trgu republike učestvovala na Beogradskom turističkom festivalu. Ovim festivalom u organizaciji Turističke organizacije Beograda najavljena je letnja turistička sezona u prestonici. Posetioci festivala su imali priliku da se upoznaju sa raznolikom turističkom ponudom Beograda, beogradskih opština i drugih destinacija širom naše zemlje i regiona. Pored brojnih muzičkih koncerta i nastupa, zabavnog programa, vrednih nagrada, posetioci se se informisali o sadržajima i programima Visoke turističke škole Beograd.

Dodela diploma 2022

26. maja 2022. godine, održana je svečana dodela diploma studentima Visoke turističke škole. Ovom prilikom nagrađeni su najbolji studenti generacije 2018. koji su od našeg partnera, kompanije Travelport, dobili obuku i sertifikaciju u sistemu Travelport Plus (Galileo).

Uvod u AMADEUS u Ekonomsko-trgovinskoj školi u Smederevu

Zaposleni Visoke turističke škole su održali kratak uvodni kurs korišćenja globalnog distribucionog sistema Amadeus đacima srednje Ekonomsko-trgovinske škole u Smederevu. Družili smo se tokom tri školska časa, koji su su proleteli u dobroj atmosferi sa sjajnim učenicima i profesorima ove škole.

Studenti Visoke turističke škole u poseti hotelu Moskva 8. aprila 2022.

Studenti odseka Visoka turistička škola organizovano su posetili hotel Moskva 08.04.2022. godine. Vladimir Milić menadžer recepcije i Željko Jovanović menadžer restorana su tokom obilaska hotela uputili studente u zamiljivosti koje su deo istorije nastanka hotela i njegove duge tradicije. Obilazak je uključio sobe, konferencijske sale, kuhinjski deo, poslastičarnicu, lobi, recepciju i spa centar. Posetu je organizovala profesorka dr Marija Najdić u okviru vežbi iz predmeta Strategijsko upravljanje u hotelijerstvu. Obilasku su se priključili profesorka Jasmina Leković i studenti sa predmeta Operativni menadžment u hotelijerstvu.

Održano gostujuće predavanje: Branko Krasojević i Dušan Anastasov

U utorak, 5. aprila 2022, na odseku Visoka turistička škola, studentima su se predstavili Branko Krasojević direktor agencije za konsalting i menadžment u turizmu i Dušan Anastasov, operativni direktor agencije BigBlue & KonTiki Travel. Teme izlaganja su obuhvatile ulogu marketinga u turističkom poslovanju, a zatim i uloge turističkog vodiča i turističkog animatora u predstavljanju turističke agencije i destinacije. Nakon izlaganja, predstavnik agencije BigBlue & KonTiki Travel je ponudio studentima mogućnost rada i dodatnog stručnog usavršavanja u turističkoj agenciji i na turističkim destinacijama.

Studenti Visoke turističke škole u poseti hotelu Marriott Courtyard Belgrade

Studenti odseka Visoka turistička škola organizovano su posetili hotel Marriott 01.04.2022. godine. Maja Kostadinoski HR menadžerka je studente uputila u organizaciju svakodnevnih poslovnih aktivnosti tokom vođene ture kroz hotel. Obilazak je uključio uvid u sobe, konferencijsku salu, otvoreni kuhinjski deo, lobi, recepciju, sobu za slobodne aktivnosti zaposlenih i menzu. Poseta je realizovana u okviru vežbi iz predmeta: Strategijsko upravljanje u hotelijerstvu, Operativni menadžment u hotelijerstvu, Poslovanje hotelskih preduzeća.

Gostovanje Marriott Courtyard Belgrade hotel na odseku Visoka turistička škola

Na Akademiji strukovnih studija, odsek Visoka turistička škola organizovano je 08.03.2022. godine gostovanje hotela Marriott Courtyard Belgrade City Center. Studentima su se predstavile Maja Kostadinoski HR menadžerka i Stana Đuran generalna menadžerka. Tom prilikom su studenti dobili informacije o istoriji Marriott korporacije, prikaz brend portfolia i različitih platoformi koje se koriste u hotelskom poslovanju. Gostovanje predstavlja uvod u saradnju koja će uključivati i ponudu stručnih obuka (stručne prakse) za studente.

1234567891011121314