Akademija strukovnih studija Beograd
Visoka turistička škola strukovnih studija
Beograd
Događanja u VTŠ Stručna praksa Avantura Humanitarne akcije Ekskurzije

Događanja u VTŠ

Delegacija Univerziteta Union iz Pekinga posetila Visoku Turističku školu iz Beograda

Visoka delegacija Univerziteta Union iz Pekinga posetila je, u ponedeljak 15. oktobra, Visoku turističku školu iz Beograda. Ovom prilikom dogovorena je saradnja između ovih ustanova nakon čega je potpisan i Memorandum o razumevanju.

Potpisan memorandum o razumevanju između Univerziteta Union iz Pekinga i Visoke turističke škole

U prostorijama Visoke turističke škole iz Beograda, u ponedeljak 15. oktobra, potpisan je Memorandum o razumevanju između ove visokoškolske ustanove i Univerziteta Union iz Pekinga. Buduća saradnja podrazumevaće razmenu iskustava, rad na zajedničkim projektima, razmenu studenata i profesora, kao i akademski rad sa ciljem razvoja naučnih dostignuća iz oblasti turizma.

Održan BITCO 2018.

Četvrta Beogradska međunarodna konferencija iz oblasti turizma BITCO (Belgrade International Tourism Conference) održana je u petak, 23. marta 2018. godine u organizaciji Visoke turističke škole iz Beograda (VTŠ). Nakon što je direktor VTŠ, prof. dr Zoran Milenković, poželeo dobrodošlicu gostima, konferenciju je otvorio dr Miroslav Knežević, državni sekretar za turizam u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija.

Visoka turistička škola obeležila Dan Svetog Simeona Mirotočivog

Verskom službom koju su održali sveštenici hrama Velikomučenika Dimitrija sa Novog Beograda, u petak, 26. februara, Visoka turistička škola obeležila je svoju slavu, Svetog Simeona Mirotočivog. Ovim povodom, VTŠ je upriličila i koktel na kome su se okupili brojni prijatelji Škole iz Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, stranih diplomatskih misija u Srbiji, drugih visokoškolskih ustanova, turističke privrede, medija...

Studenti VTŠ posetili Beogradski sajam turizma

Studenti Visoke turističke škole su tradicionalno organizovano posetili Beogradski sajam turizma u subotu 24.02.2018. godine. Istog dana, na poziv udruženja “Srbija za mlade” odabrani studenti su prisustvovali Belgrade Tourism Conference 2018 u Svečanoj sali u upravnoj zgradi sajma. Konferencija je imala za cilj da studente upozna sa iskustvima i znanjima o preduzetništvu u turizmu kroz primere iz prakse od strane stučnjaka iz različitih polja turističke industrije.

Studenti VTŠ na Gala večeri hotelijera

Najveća priznanja u hotelskoj industriji Srbije – „Ambasadori dobre usluge“ za 2017. godinu, dodeljena su na Gala večeri hotelijera, održanoj 15. decembra u beogradskom hotelu „Crowne Plaza“ u organizaciji redakcije časopisa „Turistički Svet“, a pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija. U realizaciji ove manifestacije učestvovali su i studenti Visoke turističke škole, koristeći ovu priliku da svoje teorijsko znanje primene u praksi.

Košarkaši VTŠ zauzeli drugo mesto u prvenstvu USSB

Košarkaški tim Visoke turističke škole (VTŠ) postigao je veliki uspeh osvojivši drugo mesto u prvenstvu, u jakoj konkurenciji svih beogradskih fakulteta i viših škola a u organizaciji Univerzitetskog sportskog saveza Beograda. U finalnoj utakmici koja je odigrana u hali košarkaškog kluba Žarkovo, VTŠ je izgubila od Visoke škole za informaciono komunikacione tehnologije rezultatom 41:37.

Otvorena izložba grafike u galeriji HAOS

Povodom pola veka svog postojanja Visoka turistička škola je u utorak, 17. oktobra ,u galeriji HAOS, otvorila izložbu radova nagrađenih autora sa prethodnih 10 održanih EX-YU konkursa za grafiku.

Dan Kipra Na Visokoj turističkoj školi

Dan Kipra Na Visokoj turističkoj školi Ambasador Kipra u Srbiji Konstantinos Eliades je izjavio danas u Beogradu kako „pitanje nije da li će, već kada će Srbija ući u Evropsku uniju.”

“Kipar od sveg srca podržava Srbiju na putu u Evropsku uniju. Željno čekamo dan kada će se Srbija pridružiti Uniji.” kazao je ambasador Eliades prilikom gostovanja na Visokoj turističkoj školi strukovnih studija iz Beograda (VTŠ).

Terenske vežbe iz Turističkog vođenja

Drugi deo terenskih vežbi za studente koji slušaju predmet Turističko vođenje izveden je 18. maja u vidu celodnevnog izleta autobusom za Suboticu i Palić. Studenti su imali priliku da se praktično upoznaju sa načinom organizacije i realizacije izletničkog aranžmana, kao i sa ulogom lokalnog turističkog vodiča. Pešačku turu u Subotici i na Paliću vodio je tamošnji turistički vodič Nemanja Mutić. On je studentima, sa velikim entuzijazmom, pokazivao i objašnjavao glavne atrakcije najvećeg grada severne Bačke, uz zanimljive priče iz svakodnevnog života. Po dolasku na Palić grupa je imala organizovani ručak u najstarijem restoranu „Mala gostiona“, a nakon toga i prigodno razgledanje uređenog parka i značajnijih objekata u blizini jezera. Na povratku za Beograd studenti su analizirali realizaciju pojedinih segmenata izleta. Terenske vežbe pratili su predmetni nastavnik Branislav Rabotić i saradnik Goran Jević.

12345678910111213