Akademija strukovnih studija Beograd
Odsek Visoka turistička škola
Beograd
Događanja u VTŠ Stručna praksa Avantura Humanitarne akcije Ekskurzije

Događanja u VTŠ

Otvorena izložba grafike u galeriji HAOS

Povodom pola veka svog postojanja Visoka turistička škola je u utorak, 17. oktobra ,u galeriji HAOS, otvorila izložbu radova nagrađenih autora sa prethodnih 10 održanih EX-YU konkursa za grafiku.

Dan Kipra Na Visokoj turističkoj školi

Dan Kipra Na Visokoj turističkoj školi Ambasador Kipra u Srbiji Konstantinos Eliades je izjavio danas u Beogradu kako „pitanje nije da li će, već kada će Srbija ući u Evropsku uniju.”

“Kipar od sveg srca podržava Srbiju na putu u Evropsku uniju. Željno čekamo dan kada će se Srbija pridružiti Uniji.” kazao je ambasador Eliades prilikom gostovanja na Visokoj turističkoj školi strukovnih studija iz Beograda (VTŠ).

Terenske vežbe iz Turističkog vođenja

Drugi deo terenskih vežbi za studente koji slušaju predmet Turističko vođenje izveden je 18. maja u vidu celodnevnog izleta autobusom za Suboticu i Palić. Studenti su imali priliku da se praktično upoznaju sa načinom organizacije i realizacije izletničkog aranžmana, kao i sa ulogom lokalnog turističkog vodiča. Pešačku turu u Subotici i na Paliću vodio je tamošnji turistički vodič Nemanja Mutić. On je studentima, sa velikim entuzijazmom, pokazivao i objašnjavao glavne atrakcije najvećeg grada severne Bačke, uz zanimljive priče iz svakodnevnog života. Po dolasku na Palić grupa je imala organizovani ručak u najstarijem restoranu „Mala gostiona“, a nakon toga i prigodno razgledanje uređenog parka i značajnijih objekata u blizini jezera. Na povratku za Beograd studenti su analizirali realizaciju pojedinih segmenata izleta. Terenske vežbe pratili su predmetni nastavnik Branislav Rabotić i saradnik Goran Jević.

Stručna tribina „Turistički kapaciteti u privrednom razvoju Srbije“

U organizaciji Visoke turističke škole (VTŠ) i časopisa Srpska ekonomija održana je stručna tribina na ovoj visokoobrazovnoj instituciji na temu „Turistički kapaciteti u privrednom razvoju Srbije“.

Studentima Škole i njihovim gostima, obratili su se prof dr. Zoran Milenković, direktor VTŠ, Pavle Đukić, predstavnik Turističke organizacije Srbije (TOS), Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne Asocijacije turističkih agencija Srbije (JUTA), prof. dr Pero Petrović, naučni savetnik u Institutu za međunarodnu politiku i privredu, Bojan Mihajlović, predstavnik Agencije za konsalting PERITUM, Slavica Stamenić, doktorand na Fakultetu političkih nauka i mr Milenko Đurić, koordinator Centra za odnose s javnošću i međunarodnu saradnju Visoke turističke škole.

Studenti VTŠ u poseti beogradskom hotelu HYATT

Studenti Visoke turističke škole su u sredu 03.05.2017. organizovano posetili beogradski hotel HYATT. Cilj obilaska je bio upoznavanje sa različitim odeljenjima i aspektima poslovanja kao i mogućnostima za obavljanje stručne prakse i zaposlenja. Posetu su organizovali i ispratili Maja Knežević asistent menadžer personala i obuke i Neda Savičević iz hotela Hyatt kao i profesor dr Marija Najdić i Goran Jević, MA sa Visoke turističke škole.

Dan Alžira na VTŠ

Turisti iz Srbije treba da upoznaju Alžir, „zemlju sa hiljadu lica“, kao što i Alžirci trebaju da prošire znanja o Srbiji, poručio je danas u Beogradu ambasador severnoafričke države Abdelhamid Šebšub, tokom predavanja studentima Visoke turističke škole.

Pored predavanja ambasadora Šebšuba, tokom manifestacije “Dan Alžira”, studenti VTŠ i njihovi gosti imali su prilike da uživaju u gastronomskim specijalitetima Alžira, ali i da pogledaju izložbu turističkih plakata o ovoj zemlji koja svojom prirodom, ali i bogatim kulturno-istorijskim nasleđem zavređuje pažnju turista iz čitavog sveta.

Učenici i profesori Ekonomske škole iz Valjeva u poseti Visokoj turističkoj školi

Učenici i profesori Ekonomske škole iz Valjeva su 24.4.2017. godine bili u poseti Visokoj turističkoj školi. Nakon boravka u školi i upoznavanja sa njenim aktivnostima, organizovana je poseta hotelu Falkensteiner.

Poseta Veleučilištu u Karlovcu

Petočlana delegacija Visoke turističke škole iz Beograda, na čelu sa prof. dr Zoranom Milenkovićem, direktorom, posetila je svoje prijatelje sa Veleučilišta u Karlovcu povodom značajnog jubileja, 20 godina postojanja ove visokoobrazovne institucije iz Republike Hrvatske.

Sofia Lazaridou-"Promoting Greece Worldwide"

Direktor Nacionalne turističke organizacije Grčke (GNTO) za Srbiju, Sofia Lazaridou, pozvala je studente Visoke turističke škole (VTŠ) da svaki put iznova istraže ovu zemlju sa juga Evrope, s obzirom da uvek mogu da otkriju nešto novo. „Grčka ulaže velike napore u razvoj turizma i promociju na globalnom nivou“ istakla je Lazaridou tokom predavanja, studentima ove visokoobrazovne ustanove, na temu „Promoting Greece Worldwide".

Studenti na demonstracionoj turi „Knez Mihailova ulica“

U sklopu predviđenih terenskih vežbi iz predmeta Turističko vođenje, studenti III godine koji slušaju ovaj izborni predmet učestvovali su, 9. aprila, na posebnoj interpretativnoj turi „Razgledanje gradskog istorijskog jezgra i spomeničke celine Knez Mihailove ulice“. Demonstraciju specifične vrste turističkog vođenja izveo je profesionalni vodič gdin Zoran Ilić. Studenti su imali priliku da ovaj deo Beograda upoznaju kroz zanimljivu priču o zgradama, ljudima i događajima protkanu neobičnim detaljima i anegdotama. Tura je trajala oko 120 minuta, započela je na Trgu Republike i završila u blizini današnje Biblioteke grada Beograda. U pratnji studenata bili su i predmetni nastavnik dr Branislav Rabotić, kao i saradnik na predmetu Goran Jević, MA.

1234567891011121314