Akademija strukovnih studija Beograd
Visoka turistička škola strukovnih studija
Beograd
Događanja u VTŠ Stručna praksa Avantura Humanitarne akcije Ekskurzije

Događanja u VTŠ

Koncert Prvog ansambla AD „Novi Beograd“ VTŠ

Prohladno subotnje veče zagrejali su dlanovi oduševljene publike, koja je aplauzima ispraćala svaku od koreografija Akademskog društva „Novi Beograd“ Visoke turističke škole. Pred punom dvoranom Studentskog kulturnog centra Novi Beograd, publika je mogla da uživa u umetničkim performansama iz Šumadije, Bačke, juga Srbije, Banata, Srema, ali i Makedonije, Rumunije, Ukrajine...

Poseta studenata Muzeju istorije Jugoslavije

U okviru predmeta Nemački jezik studenti su sa predmetnim predavačem posetili Muzeju istorije Jugoslavije sa aktuelnom izložbom koja se bavi multikulturalnim uticajem dveju zemalja.

Predstavnici kompanije Turkish Airlines održali predavanje na VTŠ

„Kako je Turkish Airlines uspela da bude najbolja evropska aviokompanija tokom šest godina? Smatram da je ključna reč-usluga“ istakao je Mehmet Alagoz, direktor predstavništva ove Kompanije u Beogradu, tokom predavanja studentima Visoke turističke škole.

Predavanje Takahika Makina studentima VTŠ

„Japanski turisti vole da tokom godine koriste veći broj kratkih odmora i bezbednost im je veoma važna prilikom odabira destinacije“ istakao je Takahiko Makino, japanski stučnjak za turizam, tokom predavanja na temu „JICA tourism in Balkan region - Reaching to the Japanese Market” studentima Visoke turističke škole iz Beograda.

Sa ciljem promovisanja održivog razvoja turizma na tržištima u nastajanju, JICA (Japan International Cooperation Agency) je u Beogradu pokrenula projekat „Regional Tourism Promotion“ koji se odnosi na regiju Balkana, sa posebnim naglaskom na Srbiju, Albaniju i Crnu Goru. Na čelu projekta se, od 2016. godine, nalazi Takahiko Makino, ekspert JICA-e i savetnik nacionalnih turističkih organizacija Balkanske regije. Pre sadašnje pozicije, Makino je radio 8 godina pri organizaciji UNESCO na poslovima u oblasti menadžmenta održivog razvoja turizma i menadžmenta svetske kulturne baštine.

Poseta studenata VTŠ izložbi Pikasovih dela

Grupa od trideset studenata Visoke turističke škole, za jedno sa savojim profesorima, posetila je izložbu izabranih dela Pabla Pikasa u Kući Legata. Izložba pod nazivom „Pikaso-izbor dela iz ciklusa Volar Suit“ beogradskoj publici je omogućila da vidi 84 rada slavnog umetnika, kao i njegove tanjire, plakate i litografije. Posebnu vrednost izložbi daje retko izdanje Pikasove skicarke.

Visoka turistička škola obeležila Dan Svetog Simeona Mirotočivog

„Kada bi u nekoliko reči trebao da opišem Visoku turističku školu, one bi glasile: istorija, tradicija, znanje, kvalitet i postojanost“ istakao je prof. dr Zoran Milenković, direktor ove visokoškolske ustanove, tokom obeležavanja Dana Svetog Simeona Mirotočivog.

VTŠ na Sajmu turizma

Visoka turistička škola je imala zapažen nastup tokom 39. Sajma turizma u Beogradu, koji je održan u periodu od 23. do 26. februara 2017. godine. Smešten u halu 4, zajedno sa turističkim organizacijama, esnafskim udruženjima i hotelima Srbije, izložbeni prostor Škole obišao je veliki broj posetilaca Sajma.

Visoka turistička škola dobitnik Srebrne medalje za zasluge

Ukazom predsednika Republike Srbije (broj KOPR 79 od 9. februara 2017. godine) za zasluge i postignute rezultate u prosvetnoj delatnosti povodom 50 godina rada odlikovana je Visoka turistička škola strukovnih studija iz Beograda Srebrnom medaljom za zasluge.

Studenti Visoke turističke škole u poseti hotelu Heritage

Grupa studenta treće godine je u petak 23. decembra u okviru predmeta Poslovanje hotelskih preduzeća posetila beogradski hotel Heritage, kategorisan sa četiri zvezdice. Studenti su imali priliku da od direktora hotela Stevana Barovića, menadžera prodaje Miloša Odanovića i marketing menadžera Milene Barović čuju na koji način treba promovisati hotel u cilju privlačenja što većeg broja posetilaca i koji su najnoviji trendovi u direktnoj i indirektnoj prodaji smeštajnih kapaciteta.

OTVARANJE IZLOŽBE X EX-YU KONKURSA ZA GRAFIKU

U Beogradu je, u petak 16. decembra, u galeriji Udruženja likovnih umetnika Srbije, otvorena izložba X EX-YU konkursa za grafiku na kojoj su izloženi grafički radovi stvaralaca sa prostora bivše Jugoslavije. Od ukupno 175 prispelih radova, pubika ima priliku da vidi 62 rada koje je žiri odabrao, među kojima su 34 dela iz kategorije akademskih grafičara i 28 radova iz studentske grupe. Izložbu je, kao specijalni gost, otvorio poznati srpski slikar i akademik Vladimir Veličković, koji je za ovu priliku doputovao iz Pariza, grada u kome živi i stvara.

12345678910111213