Akademija strukovnih studija Beograd
Odsek Visoka turistička škola
Beograd
Događanja u VTŠ Stručna praksa Avantura Humanitarne akcije Ekskurzije

Događanja u VTŠ

Saradnja VTŠ i organizacije International Youth Fellowship

Saradnja VTŠ i organizacije International Youth Fellowship Studenti Visoke turističke škole (VTŠ) učestvovali su u realizaciji događaja pod nazivom „Božićno čudo“ koji je održan u Beogradskom dramskom pozorištu u organizaciji International Youth Fellowship (IYF). Tom prilikom dogovorena je saradnja koja će, između ostalog, podrazumevati osnivanje ogranka YIF u Beogradu, što će studentima pružiti dodatne mogućnosti u oblasti međunarodne studentske razmene.

Studenti Visoke turističke škole u poseti hotelu Heritage

Grupa studenta treće godine je u okviru predmeta Poslovanje hotelskih preduzeća posetila beogradski hotel Heritage, kategorisan sa četiri zvezdice. Studenti su imali priliku da od direktora hotela Stevana Barovića i menadžera prodaje Marka Božića i Milice Nešković saznaju na koji način treba promovisati hotel u cilju privlačenja što većeg broja posetilaca i koji su najnoviji trendovi u direktnoj i indirektnoj prodaji smeštajnih kapaciteta.

Dragos Vasilescu, predstavnik Business & Hotel Management School iz Lucerna u Švajcarskoj posetio VTŠ

Dragos Vasilescu, predstavnik Business & Hotel Management School iz Lucerna u Švajcarskoj, posetio je Visoku turističku školu i tom prilikom predstavio studentima mogućnosti za studentsku razmenu i stručno usavršavanje u okviru internacionalne mobilizacije studenata.

Predstavnici Chonbuk National University iz Južne Koreje u poseti Visokoj turističkoj školi

Delegacija sa Chonbuk National University iz Južne Koreje posetila je Visoku turističku školu iz Beograda. Ovom prilikom studentima su predstavljene mogućnosti za međunarodnu saradnju i studentsku razmenu putem organizacije International Youth Fellowship.

Delegacija Univerziteta Union iz Pekinga posetila Visoku Turističku školu iz Beograda

Visoka delegacija Univerziteta Union iz Pekinga posetila je, u ponedeljak 15. oktobra, Visoku turističku školu iz Beograda. Ovom prilikom dogovorena je saradnja između ovih ustanova nakon čega je potpisan i Memorandum o razumevanju.

Potpisan memorandum o razumevanju između Univerziteta Union iz Pekinga i Visoke turističke škole

U prostorijama Visoke turističke škole iz Beograda, u ponedeljak 15. oktobra, potpisan je Memorandum o razumevanju između ove visokoškolske ustanove i Univerziteta Union iz Pekinga. Buduća saradnja podrazumevaće razmenu iskustava, rad na zajedničkim projektima, razmenu studenata i profesora, kao i akademski rad sa ciljem razvoja naučnih dostignuća iz oblasti turizma.

Održan BITCO 2018.

Četvrta Beogradska međunarodna konferencija iz oblasti turizma BITCO (Belgrade International Tourism Conference) održana je u petak, 23. marta 2018. godine u organizaciji Visoke turističke škole iz Beograda (VTŠ). Nakon što je direktor VTŠ, prof. dr Zoran Milenković, poželeo dobrodošlicu gostima, konferenciju je otvorio dr Miroslav Knežević, državni sekretar za turizam u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija.

Visoka turistička škola obeležila Dan Svetog Simeona Mirotočivog

Verskom službom koju su održali sveštenici hrama Velikomučenika Dimitrija sa Novog Beograda, u petak, 26. februara, Visoka turistička škola obeležila je svoju slavu, Svetog Simeona Mirotočivog. Ovim povodom, VTŠ je upriličila i koktel na kome su se okupili brojni prijatelji Škole iz Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, stranih diplomatskih misija u Srbiji, drugih visokoškolskih ustanova, turističke privrede, medija...

Studenti VTŠ posetili Beogradski sajam turizma

Studenti Visoke turističke škole su tradicionalno organizovano posetili Beogradski sajam turizma u subotu 24.02.2018. godine. Istog dana, na poziv udruženja “Srbija za mlade” odabrani studenti su prisustvovali Belgrade Tourism Conference 2018 u Svečanoj sali u upravnoj zgradi sajma. Konferencija je imala za cilj da studente upozna sa iskustvima i znanjima o preduzetništvu u turizmu kroz primere iz prakse od strane stučnjaka iz različitih polja turističke industrije.

Studenti VTŠ na Gala večeri hotelijera

Najveća priznanja u hotelskoj industriji Srbije – „Ambasadori dobre usluge“ za 2017. godinu, dodeljena su na Gala večeri hotelijera, održanoj 15. decembra u beogradskom hotelu „Crowne Plaza“ u organizaciji redakcije časopisa „Turistički Svet“, a pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija. U realizaciji ove manifestacije učestvovali su i studenti Visoke turističke škole, koristeći ovu priliku da svoje teorijsko znanje primene u praksi.

123456789101112131415