Akademija strukovnih studija Beograd
Visoka turistička škola strukovnih studija
Beograd
Događanja u VTŠ Stručna praksa Avantura Humanitarne akcije Ekskurzije

Događanja u VTŠ

Predstavnici VTŠ u „Žikinoj šarenici“

Na poziv autora, Žike Nikolića, studenti i profesori Visoke turističke škole bili su gosti jedne od najgledanijih emisija na Radio televiziji Srbije, Žikine šarenice.

Nastavni plan i program, specijalističke studije, stručna praksa u Srbiji i inostranstvu, Izložba EX-YU konkursa za grafiku, bile su samo neke od tema o kojima su pričali prof. dr Milan Skakun, direktor, prof. dr Snežana Štetić, pomoćnik direktora, mr Milenko Đurić, direktor Centra za odnose s javnošću i međunarodnu saradnju i studenti ove visokoobrazovne ustanove.

Novogodišnji koncert AD „Novi Beograd“-Visoke turističke škole

Visoka turistička škola je u sredu, 10. decembra 2014. godine, organizovala novogodišnji koncert pod nazivom “Igrom i pesmom kroz Srbiju” za studente, zaposlene, prijatelje Škole, ali i sve Beograđane koji poštuju ovaj vid nacionalne tradicije. Na koncertu su nastupili članovi Akademskog društva “Novi Beograd”-Visoke turističke škole koji su tokom jednosatnog programa, u kojem je nastupilo 220 članova Društva, igrom i pesmom prošetali gledaoce kroz Srbiju, od Banata, preko Šumadije, sve do Vranja.

VIII Izložba EX-YU konkursa za grafiku

U četvrtak, 4. decembra, u prostorijama Nacionalne galerije Beograd, otvorena je VIII Izložba EX-YU konkursa za grafiku pod nazivom “Daljine”, na kojoj je izloženo 57 radova stvaralaca sa prostora bivše Jugoslavije.

U svojoj uvodnoj reči, Vesna Todorović, istoričar umetnosti-likovni kritičar i predsednik žirija, napomenula je da ova izložba predstavlja neku vrstu već tradicionalnog stvaralačkog rezimea grafičarskog rada iz EX-YU republika i da je njena posebnost u činjenici da su prisutni i umetnici koji su diplomu davno stekli i opravdali svoj kredo, ali i oni koji u ovom trenutku još uče.

Velikom broju prisutnih gostiju, među kojima su bili i predstavnici diplomatskog kora, medija, studenata i profesionalnih grafičara, ali i ljubitelja ove vrste likovne umetnosti, obratili su se i prof. dr Milan Skakun, direktor Visoke turističke škole iz Beograda koja je ujedno i pokrovitelj ove izložbe i Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda, koji je svečano otvorio ovu izložbu.

Jean-Pierre Hessmann dodelio sertifikate studentima VTŠ

Krajem novembra, u prostorijama Visoke turističke škole, Jean-Pierre Hessmann uručio je studentima sertifikate o završenom kursu pod nazivom „Basics of Business Management: Reception, Sales & Marketing“.

„Moram da istaknem svoje veliko zadovoljstvo načinom na koji ste savladali gradivo na ovom kursu, što mi daje za pravo da vas već sada vidim u ulozi top menadžera u budućnosti“ istakao je ovom prilikom Hessmann, jedan od najznačajnijih svetskih stručnjaka iz oblasti hotelskog menadžmenta.

Studenti VTŠ u severnoj Grčkoj (Seres i Solun)

Grupa od 45 studenata i tri nastavnika (Branislav Rabotić, Milenko Đurić i Dario Šimičević) učestvovala je, od 13. do 16. novembra, na četvorodnevnom stručnom putovanju u severnu Grčku, sa posetom 30. jubilarnom Međunarodnom sajmu turizma i hotelijerstva „Filoxenia-Hotelia“ u Solunu.

EHO SILAFEST-a 2014.

U prostorijama Visoke turističke škole iz Beograda, u periodu od 18.-20. novembra 2014. godine održana je projekcija najboljih filmova sa ovogodišnjeg, šestog po redu, Međunarodnog festivala turističkog i ekološkog filma-SILAFEST 2014. Ova, trodnevna retrospektiva filmova, pod nazivom EHO SILAFEST-a, omogućila je studentima Škole da se upoznaju sa najnovijim dostignućima u filmskoj produkciji koja ima za temu ove dve oblasti.

Dan Malezije u VTŠ

Otpravnik poslova Ambasade Malezije u Srbiji, Jubazlan Bin Jusof izneo je u Beogradu da je u proteklih 10 godina prosečna stopa povećanja broja turista iz Srbije koji su posetili njegovu zemlju iznosila 20 procenata. Bin Jusof se obratio u četvrtak, 30. oktobra studentima i profesorima Visoke turističke škole (VTŠ), kao i njihovim gostima predavanjem pod nazivom „Kada je zabava ozbiljan posao – Malezija istinska Azija” u okviru manifestacije “Dan Malezije“ na VTŠ. POGLEDAJTE FILM

Poseta Veleučilištu u Karlovcu 2014.

U okviru već tradicionalne saradnje između VTŠ i Veleučilišta u Karlovcu (Hrvatska), grupa studenata naše Škole je, u pratnji prof. Branislava Rabotića i stručnog saradnika Gorana Jevića, ostvarila uzvratnu posetu studentima i nastavnicima Veleučilišta u Karlovcu www.vuka.hr od 17. do 19. oktobra. Kao i ranijih godina, naišli smo na veoma srdačan, prijateljski i topao prijem. Po dolasku u Karlovac, lično nas je pozdravio prof. dr Branko Wasserbauer, dekan Veleučilišta, sa tamošnjim nastavnicima i studentima. O grupi iz Beograda brinuli su Ivana Varičak, viši predavač, Nikolina Vojak, predavač, Mateja Petračić, predavač i Lahorka Halmi, asistent.

EKOKAMP 2014-VELIKO RATNO OSTRVO

Studenti Visoke turističke škole su od 13.10. do 16.10.2014. godine učestvovali na tradicionalnom, osmom, Jesenjem kampu na Velikom ratnom ostrvu. Ovaj Kamp koji je održan u organizaciji JKP „Zelenilo Beograd“ pod nazivom „Održivo korišćenje i upravljanje prirodnim resursima “ okupio je predstavnike brojnih stručnih institucija i oko pedesetak studenata sa Visoke turističke škole, Geografskog fakulteta, Biološkog fakulteta, Šumarskog fakulteta, Fakulteta za bezbednost i Tehnološko-metalurškog fakulteta.

Branko Maričić održao predavanje na VTŠ

U petak, 10. oktobra, u prostorijama Visoke turističke škole, predavanje je održao dr Branko Maričić, redovni profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu. Govoreći na temu „Marketing novog doba“, profesor Maričić je studentima VTŠ predstavio najnovija kretanja u oblasti marketinga.

Profesor dr Branko Maričić je dugogodišnji profesor na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, autor brojnih naučnih radova i knjiga iz oblasti marketinga i ponašanja potrošača, predsednik Srpskog udruženja za marketing (SeMA), član Izdavačkog odbora časopisa „Marketing“ i jedan od doajena u razvoju marketinške misli i profesionalne marketinške prakse u Srbiji.

12345678910111213