Akademija strukovnih studija Beograd
Odsek Visoka turistička škola
Beograd
Događanja u VTŠ Stručna praksa Avantura Humanitarne akcije Ekskurzije

Događanja u VTŠ

Studenti VTŠ na BOSIFEST-u 2015.

Početkom juna, u organizaciji Hendi centra Koloseum, održan je Beogradski internacionalni filmski festival osoba sa invaliditetom-BOSIFEST 2015. U aktivnostima ovog, šestog po redu, Festivala učestvovali su i studenti Visoke turističke škole, dajući svoj doprinos promociji ove teme u javnosti.

Studenti VTŠ učestvovali u manifestaciji Noć muzeja

U subotu, 16. maja, u gradovima širom Srbije održana je 12. po redu Noć muzeja. Ova manifestacija, koja se na popularan način bavi muzejima i kulturnom baštinom, deo je Evropske noći muzeja čijoj se inicijativi priključila 2006.
Ovogodišnja Noć muzeja je, samo u Beogradu, privukla oko 20.000 posetilaca koji su ostvarili više od 160.000 ulazaka u muzeje, galerije i druge institucije kulture glavnog grada.
U ovoj kulturnoj manifestaciji, aktivno su učestvovali i studenti Visoke turističke škole, koji su na ovaj način, još jednom, potvrdili povezanost turizma i kulture.

Prezentacija turističkih potencijala Rumunije u Visokoj turističkoj školi

Visoka turistička škola (VTŠ) je u okviru tradicionalne manifestacije „Ambasadori govore“, priredila u sredu 27. maja „Dan Rumunije“ u toj visokoškolskoj instituciji.
Kulturno-obrazovna manifestacija je počela predavanjem ambasadora Rumunije u Srbiji Daniela Banua, na temu „Rumunija danas“.
Studentima i profesorima VTŠ, ali i široj beogradskoj publici, turističke potencijale ove zemlje istočne Evrope predstavio je Simion Đurka iz Odeljenja za turizam Rumunije sa sedištem u Beču, kroz predavanje na temu „Posetite Rumuniju“. Učesnici manifestacije imali su prilike da prisustvuju i muzičkom programu tokom koga su predstavljene tradicionalne pesme iz Rumunije. POGLEDAJTE FILM

Dan Slovenije u Visokoj turističkoj školi

Otpravnica poslova ambasade Republike Slovenije u Srbiji, Mateja Norčič Štamcar, izjavila je tokom posete Visokoj turističkoj školi (VTŠ) da je slovenačka turistička privreda u poslednjih 15 godina, uz pomoć države i evropskih sredstava, uspela da izgradi modernu turističku infrastrukturu i atraktivne turističke proizvode. Norčič Štamcar je u okviru kulturno obrazovne manifestacije „Dan Slovenije“ govorila studentima i profesorima VTŠ, kao i njihovim gostima na temu „I FEEL SLOVENIA“. POGLEDAJTE FILM

Dan Slovačke u Visokoj turističkoj školi

Manifestacija “Dan Slovačke”održana je usredu, 20. maja 2015. godine u Visokoj turističkoj školi (VTŠ) u Beogradu. U okviru kulturno-obrazovne priredbe, studentima i profesorima VTŠ, kao i njihovim gostima, obratio se Jan Varšo, ambasador Republike Slovačke u Srbiji sa temom “Imamo Vam šta reći o Slovačkoj”. Kako bi prisutna javnost imala priliku da se što verodostojnije približi ovoj zemlji centralne Evrope, priređen je i kulturno-umetnički program u izvedbi predstavnika Slovačkog kulturno prosvetnog društva “Šafarik” iz Dobanovaca koji su pesmom i igrom, ali i prikazom narodnih rukotvorina, predstavili deo kulturnog nasleđa svoje zemlje. Posebnu zanimljivost, tokom Manifestacije, predstavljala je izložba izabranih dela slovačkih umetnika iz Galerije naivne umetnosti u Kovačici. POGLEDAJTE FILM

Studenti na demonstracionoj turi „Knez Mihailova ulica”

U nedelju, 24. maja, studenti III godine koji slušaju izborni predmet „Turističko vođenje“ imali su priliku da u okviru drugog dela terenskih vežbi prisustvuju demonstracionoj turi sa temom „Interpretacija gradskog istorijskog jezgra i ambijentalne celine na primeru Knez Mihailove ulice“. Ostvarene su dve ture u trajanju od po 90 minuta, a turističkom vođenju iskusnog turističkog vodiča Zorana Ilićaprisustvovalo je oko 130 studenata.

Studenti VTŠ uključili se u program zaštite Velikog ratnog ostrva

Studenti Visoke turističke škole učestvovali su u velikom prolećnom spremanju Velikog ratnog ostrva koje se od 2005. godine nalazi pod posebnim režimom zaštite i predstavlja Predeo izuzetnih odlika, međunarodno značajno područje za ptice(IBA područje) a uključeno je u Evropsku mrežu zaštićenih prirodnih dobara EMERALD(Emerald network).

Poseta studenata sa Veleučilišta u Karlovcu

Dolaskom studenata i profesora sa Veleučilišta u Karlovcu u posetu Visokoj turističkoj školi u Beogradu nastavljena je višegodišnja saradnja ove dve visokoobrazovne institucije. Tokom trodnevne posete studenti i profesori Visoke turističke škole su gostima iz Hrvatske predstavili deo prirodnog i kulturno-istorijskog nasleđa Srbije, kroz obilazak Beograda i posetu Subotici i Paliću. Subotica, grad sa 150.000 stanovnika na severu Srbije, sa Gradskom kućom, remek delom secesije i budimpeštanskih arhitekata Komora i Jakaba, Franjevačka crkva, Crkva Svetog Vaznesenja Gospodnjeg, Katedrala Svete Tereze, Sokolski dom, palata Rajhl; Palić sa Velikim parkom, Spomen česmom, Ženskim štrandom i Muzičkim paviljonom bili su samo deo onoga što su domaćini iz Visoke turističke škole prikazali svojim gostima upoznavajući ih sa lepotama sevenog dela Srbije. Posebna atrakcija je bila poseta nadaleko čuvenoj vinariji Zvonka Bogdana.

“Dan Venecuele” u Visokoj turističkoj školi

Otpravnica poslova Ambasade Venecuele u Srbiji, dr. Dia Nader De El Andari izjavila je da vlasti te južnoameričke države prepoznaju mogućnosti i važnost turizma kao delatnosti koja značajno doprinosi domaćoj privredi pa ulažu velike napore za razvoj te indutrije. Ambasadorka El Andari je u okviru kulturno-obrazovne manifestacije “Dan Venecuele” u Visokoj turističkoj školi (VTŠ) u Beogradu, govorila studentima i profesorima VTŠ, kao i njihovim gostima na temu “Turizam i revolucija”. POGLEDAJTE FILM

Studenti na demonstracionoj turi "Subotica i Palić"

Studenti III godine koji slušaju izborni predmet "Turističko vođenje" imali su priliku da u okviru prvog dela terenskih vežbi prisustvuju celodnevnoj demonstracionoj turi autobusom Beograd-Subotica-Palić-Beograd sa temom "Izvođenje celodnevnog izleta sa razgledanjem u pratnji lokalnog vodiča"

1234567891011121314