Akademija strukovnih studija Beograd
Visoka turistička škola strukovnih studija
Beograd
Događanja u VTŠ Stručna praksa Avantura Humanitarne akcije Ekskurzije

Događanja u VTŠ

Studentska ekskurzija-Sajam turizma u Berlinu

Početkom marta 2015. godine, studenti Visoke turističke škole, zajedno sa svojim profesorima, posetili su Sajam turizma u Berlinu na kojem su imali prilike da se upoznaju sa najnovijim dostignućima u turizmu. Uz World Travel Market (WTM) u Londonu, Sajam turizma u Berlinu (ITB) predstavlja najznačajniju smotru savremenog turizma u Evropi o čemu govori i podatak da je ovogodišnji ITB u 26 hala okupio preko 11.000 izlagača iz 180 zemalja, među kojima su bili hotelski lanci, turističke destinacije, turoperatori, marketing i PR sektori, saobraćajna preduzeća i dr.

Dan Visoke turističke škole

U Visokoj turističkoj školi, 26. februara 2015. godine, obleležen je značajan jubilej-Dan Škole, 48. po redu. Na ovaj Dan VTŠ tradicionalno uručuje diplome svršenim studentima, pa je tako i ove godine, pred brojnom rodbinom, prijateljima i profesorima, doskorašnjim studentima diplome uručio direktor Škole prof. dr Milan Skakun, poželevši im, u pozdravnom govoru, uspeh na ličnom planu i u profesionalnoj karijeri.

Bojan Meden održao predavanje na Visokoj turističkoj školi

U četvrtak, 19. februara 2015. godine, na Visokoj turističkoj školi predavanje je održao Bojan Meden, rukovodilac prodaje u Javnoj Agenciji Republike Slovenije za promociju preduzetništva, inovacija, razvoja, investicija i turizma - SPIRIT Slovenija, na temu “Brend države - I Feel Slovenia”. Tokom predavanja, Meden je studentima Škole govorio o značaju brenda za prepoznatljivost destinacije, sa posebnim osvrtom na primere Slovenije i grada Ljubljane. POGLEDAJTE FILM

Predstavnici VTŠ u „Žikinoj šarenici“

Na poziv autora, Žike Nikolića, studenti i profesori Visoke turističke škole bili su gosti jedne od najgledanijih emisija na Radio televiziji Srbije, Žikine šarenice.

Nastavni plan i program, specijalističke studije, stručna praksa u Srbiji i inostranstvu, Izložba EX-YU konkursa za grafiku, bile su samo neke od tema o kojima su pričali prof. dr Milan Skakun, direktor, prof. dr Snežana Štetić, pomoćnik direktora, mr Milenko Đurić, direktor Centra za odnose s javnošću i međunarodnu saradnju i studenti ove visokoobrazovne ustanove.

Novogodišnji koncert AD „Novi Beograd“-Visoke turističke škole

Visoka turistička škola je u sredu, 10. decembra 2014. godine, organizovala novogodišnji koncert pod nazivom “Igrom i pesmom kroz Srbiju” za studente, zaposlene, prijatelje Škole, ali i sve Beograđane koji poštuju ovaj vid nacionalne tradicije. Na koncertu su nastupili članovi Akademskog društva “Novi Beograd”-Visoke turističke škole koji su tokom jednosatnog programa, u kojem je nastupilo 220 članova Društva, igrom i pesmom prošetali gledaoce kroz Srbiju, od Banata, preko Šumadije, sve do Vranja.

VIII Izložba EX-YU konkursa za grafiku

U četvrtak, 4. decembra, u prostorijama Nacionalne galerije Beograd, otvorena je VIII Izložba EX-YU konkursa za grafiku pod nazivom “Daljine”, na kojoj je izloženo 57 radova stvaralaca sa prostora bivše Jugoslavije.

U svojoj uvodnoj reči, Vesna Todorović, istoričar umetnosti-likovni kritičar i predsednik žirija, napomenula je da ova izložba predstavlja neku vrstu već tradicionalnog stvaralačkog rezimea grafičarskog rada iz EX-YU republika i da je njena posebnost u činjenici da su prisutni i umetnici koji su diplomu davno stekli i opravdali svoj kredo, ali i oni koji u ovom trenutku još uče.

Velikom broju prisutnih gostiju, među kojima su bili i predstavnici diplomatskog kora, medija, studenata i profesionalnih grafičara, ali i ljubitelja ove vrste likovne umetnosti, obratili su se i prof. dr Milan Skakun, direktor Visoke turističke škole iz Beograda koja je ujedno i pokrovitelj ove izložbe i Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda, koji je svečano otvorio ovu izložbu.

Jean-Pierre Hessmann dodelio sertifikate studentima VTŠ

Krajem novembra, u prostorijama Visoke turističke škole, Jean-Pierre Hessmann uručio je studentima sertifikate o završenom kursu pod nazivom „Basics of Business Management: Reception, Sales & Marketing“.

„Moram da istaknem svoje veliko zadovoljstvo načinom na koji ste savladali gradivo na ovom kursu, što mi daje za pravo da vas već sada vidim u ulozi top menadžera u budućnosti“ istakao je ovom prilikom Hessmann, jedan od najznačajnijih svetskih stručnjaka iz oblasti hotelskog menadžmenta.

Studenti VTŠ u severnoj Grčkoj (Seres i Solun)

Grupa od 45 studenata i tri nastavnika (Branislav Rabotić, Milenko Đurić i Dario Šimičević) učestvovala je, od 13. do 16. novembra, na četvorodnevnom stručnom putovanju u severnu Grčku, sa posetom 30. jubilarnom Međunarodnom sajmu turizma i hotelijerstva „Filoxenia-Hotelia“ u Solunu.

EHO SILAFEST-a 2014.

U prostorijama Visoke turističke škole iz Beograda, u periodu od 18.-20. novembra 2014. godine održana je projekcija najboljih filmova sa ovogodišnjeg, šestog po redu, Međunarodnog festivala turističkog i ekološkog filma-SILAFEST 2014. Ova, trodnevna retrospektiva filmova, pod nazivom EHO SILAFEST-a, omogućila je studentima Škole da se upoznaju sa najnovijim dostignućima u filmskoj produkciji koja ima za temu ove dve oblasti.

Dan Malezije u VTŠ

Otpravnik poslova Ambasade Malezije u Srbiji, Jubazlan Bin Jusof izneo je u Beogradu da je u proteklih 10 godina prosečna stopa povećanja broja turista iz Srbije koji su posetili njegovu zemlju iznosila 20 procenata. Bin Jusof se obratio u četvrtak, 30. oktobra studentima i profesorima Visoke turističke škole (VTŠ), kao i njihovim gostima predavanjem pod nazivom „Kada je zabava ozbiljan posao – Malezija istinska Azija” u okviru manifestacije “Dan Malezije“ na VTŠ. POGLEDAJTE FILM

12345678910111213