Akademija strukovnih studija Beograd
Odsek Visoka turistička škola
Beograd
Događanja u VTŠ Stručna praksa Avantura Humanitarne akcije Ekskurzije

Događanja u VTŠ

Studenti na demonstracionoj turi "Subotica i Palić"

Studenti III godine koji slušaju izborni predmet "Turističko vođenje" imali su priliku da u okviru prvog dela terenskih vežbi prisustvuju celodnevnoj demonstracionoj turi autobusom Beograd-Subotica-Palić-Beograd sa temom "Izvođenje celodnevnog izleta sa razgledanjem u pratnji lokalnog vodiča"

SEMINAR O MALEZIJSKOM TURIZMU NA VTŠ

Krajem aprila, u prostorijama Visoke turističke škole, održan je seminar o malezijskom turizmu u organizaciji ove visokoškolske ustanove, ambasade Malezije u Beogradu i predstavništva turizma Malezije u Milanu. Na manifestaciji koja se odvijala pod nazivom "Malezija je istinska Azija: na Vas je red da je istražite…” ta zemlja je predstavljena kao sve popularnija destinacija za odmor i razonodu turistima iz celog sveta. Direktor predstavništva Ahmad Kamarudin Jusof se obratio studentima, profesorima i prijateljima Škole, turističkim agencijama, tureoperatorima, predstavnicima Turističke organizacije Srbije i HORES-a, hotelijerima i novinarima, predstavivši promotivne aktivnosti malezijske turističke industrije. POGLEDAJTE FILM

Predavanje dr Mahmuda Šaluia

Direktor Kulturnog centra ambasade Islamske Republike Irana, dr Mahmud Šalui je u ponedeljak 6. aprila studentima Visoke turističke škole (VTŠ) održao predavanje na temu: „Lepota Irana kao turističke destinacije“. Dr Šalui je u okviru predavanja govorio o Iranu, državi u zapadnoj Aziji, jednoj od najstarijih civilizacija na svetu, arheološkim nalazištima koja dosežu 12.000 godina u istoriju, umetnosti i posebno literarnom stvaralaštvu u pojedinim delovima prostrane (preko 1,6 miliona kvadratnih kilometara) i mnogoljude zemlje (78 miliona žitelja prema procenama iz 2013.).

Studenti VTŠ na otvaranju nautičke sezone u Beogradu

Sredinom marta u međunarodno pristanište „Luka Beograd“ uplovio je brod „River Aria“ sa grupom američkih turista što je označilo početak nautičko-turističke sezone u Beogradu. Ovaj brod sa oko 100 turista se nalazi na dvanaestodnevnoj turi pod nazivom „Istočna Evropa do Crnog mora“ u organizaciji poznatog turoperatora „Grand Circle Travel“.

Studenti Visoke turističke škole su zajedno sa predstavnicima Turističke organizacije Beograda učestvovali u realizaciji svečanog otvaranja nautičke sezone. Na ovaj način, Visoka turistička škola je, zajedno sa svojim studentima, nastavila aktivno učešće u programima unapređenja turizma u Beogradu i Srbiji.

Studentska ekskurzija-Sajam turizma u Berlinu

Početkom marta 2015. godine, studenti Visoke turističke škole, zajedno sa svojim profesorima, posetili su Sajam turizma u Berlinu na kojem su imali prilike da se upoznaju sa najnovijim dostignućima u turizmu. Uz World Travel Market (WTM) u Londonu, Sajam turizma u Berlinu (ITB) predstavlja najznačajniju smotru savremenog turizma u Evropi o čemu govori i podatak da je ovogodišnji ITB u 26 hala okupio preko 11.000 izlagača iz 180 zemalja, među kojima su bili hotelski lanci, turističke destinacije, turoperatori, marketing i PR sektori, saobraćajna preduzeća i dr.

Dan Visoke turističke škole

U Visokoj turističkoj školi, 26. februara 2015. godine, obleležen je značajan jubilej-Dan Škole, 48. po redu. Na ovaj Dan VTŠ tradicionalno uručuje diplome svršenim studentima, pa je tako i ove godine, pred brojnom rodbinom, prijateljima i profesorima, doskorašnjim studentima diplome uručio direktor Škole prof. dr Milan Skakun, poželevši im, u pozdravnom govoru, uspeh na ličnom planu i u profesionalnoj karijeri.

Bojan Meden održao predavanje na Visokoj turističkoj školi

U četvrtak, 19. februara 2015. godine, na Visokoj turističkoj školi predavanje je održao Bojan Meden, rukovodilac prodaje u Javnoj Agenciji Republike Slovenije za promociju preduzetništva, inovacija, razvoja, investicija i turizma - SPIRIT Slovenija, na temu “Brend države - I Feel Slovenia”. Tokom predavanja, Meden je studentima Škole govorio o značaju brenda za prepoznatljivost destinacije, sa posebnim osvrtom na primere Slovenije i grada Ljubljane. POGLEDAJTE FILM

Predstavnici VTŠ u „Žikinoj šarenici“

Na poziv autora, Žike Nikolića, studenti i profesori Visoke turističke škole bili su gosti jedne od najgledanijih emisija na Radio televiziji Srbije, Žikine šarenice.

Nastavni plan i program, specijalističke studije, stručna praksa u Srbiji i inostranstvu, Izložba EX-YU konkursa za grafiku, bile su samo neke od tema o kojima su pričali prof. dr Milan Skakun, direktor, prof. dr Snežana Štetić, pomoćnik direktora, mr Milenko Đurić, direktor Centra za odnose s javnošću i međunarodnu saradnju i studenti ove visokoobrazovne ustanove.

Novogodišnji koncert AD „Novi Beograd“-Visoke turističke škole

Visoka turistička škola je u sredu, 10. decembra 2014. godine, organizovala novogodišnji koncert pod nazivom “Igrom i pesmom kroz Srbiju” za studente, zaposlene, prijatelje Škole, ali i sve Beograđane koji poštuju ovaj vid nacionalne tradicije. Na koncertu su nastupili članovi Akademskog društva “Novi Beograd”-Visoke turističke škole koji su tokom jednosatnog programa, u kojem je nastupilo 220 članova Društva, igrom i pesmom prošetali gledaoce kroz Srbiju, od Banata, preko Šumadije, sve do Vranja.

VIII Izložba EX-YU konkursa za grafiku

U četvrtak, 4. decembra, u prostorijama Nacionalne galerije Beograd, otvorena je VIII Izložba EX-YU konkursa za grafiku pod nazivom “Daljine”, na kojoj je izloženo 57 radova stvaralaca sa prostora bivše Jugoslavije.

U svojoj uvodnoj reči, Vesna Todorović, istoričar umetnosti-likovni kritičar i predsednik žirija, napomenula je da ova izložba predstavlja neku vrstu već tradicionalnog stvaralačkog rezimea grafičarskog rada iz EX-YU republika i da je njena posebnost u činjenici da su prisutni i umetnici koji su diplomu davno stekli i opravdali svoj kredo, ali i oni koji u ovom trenutku još uče.

Velikom broju prisutnih gostiju, među kojima su bili i predstavnici diplomatskog kora, medija, studenata i profesionalnih grafičara, ali i ljubitelja ove vrste likovne umetnosti, obratili su se i prof. dr Milan Skakun, direktor Visoke turističke škole iz Beograda koja je ujedno i pokrovitelj ove izložbe i Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda, koji je svečano otvorio ovu izložbu.

123456789101112131415