Akademija strukovnih studija Beograd
Odsek Visoka turistička škola
Beograd
Događanja u VTŠ Stručna praksa Avantura Humanitarne akcije Ekskurzije

Događanja u VTŠ

Studenti VTŠ u severnoj Grčkoj (Seres i Solun)

Grupa od 45 studenata i tri nastavnika (Branislav Rabotić, Milenko Đurić i Dario Šimičević) učestvovala je, od 13. do 16. novembra, na četvorodnevnom stručnom putovanju u severnu Grčku, sa posetom 30. jubilarnom Međunarodnom sajmu turizma i hotelijerstva „Filoxenia-Hotelia“ u Solunu.

EHO SILAFEST-a 2014.

U prostorijama Visoke turističke škole iz Beograda, u periodu od 18.-20. novembra 2014. godine održana je projekcija najboljih filmova sa ovogodišnjeg, šestog po redu, Međunarodnog festivala turističkog i ekološkog filma-SILAFEST 2014. Ova, trodnevna retrospektiva filmova, pod nazivom EHO SILAFEST-a, omogućila je studentima Škole da se upoznaju sa najnovijim dostignućima u filmskoj produkciji koja ima za temu ove dve oblasti.

Dan Malezije u VTŠ

Otpravnik poslova Ambasade Malezije u Srbiji, Jubazlan Bin Jusof izneo je u Beogradu da je u proteklih 10 godina prosečna stopa povećanja broja turista iz Srbije koji su posetili njegovu zemlju iznosila 20 procenata. Bin Jusof se obratio u četvrtak, 30. oktobra studentima i profesorima Visoke turističke škole (VTŠ), kao i njihovim gostima predavanjem pod nazivom „Kada je zabava ozbiljan posao – Malezija istinska Azija” u okviru manifestacije “Dan Malezije“ na VTŠ. POGLEDAJTE FILM

Poseta Veleučilištu u Karlovcu 2014.

U okviru već tradicionalne saradnje između VTŠ i Veleučilišta u Karlovcu (Hrvatska), grupa studenata naše Škole je, u pratnji prof. Branislava Rabotića i stručnog saradnika Gorana Jevića, ostvarila uzvratnu posetu studentima i nastavnicima Veleučilišta u Karlovcu www.vuka.hr od 17. do 19. oktobra. Kao i ranijih godina, naišli smo na veoma srdačan, prijateljski i topao prijem. Po dolasku u Karlovac, lično nas je pozdravio prof. dr Branko Wasserbauer, dekan Veleučilišta, sa tamošnjim nastavnicima i studentima. O grupi iz Beograda brinuli su Ivana Varičak, viši predavač, Nikolina Vojak, predavač, Mateja Petračić, predavač i Lahorka Halmi, asistent.

EKOKAMP 2014-VELIKO RATNO OSTRVO

Studenti Visoke turističke škole su od 13.10. do 16.10.2014. godine učestvovali na tradicionalnom, osmom, Jesenjem kampu na Velikom ratnom ostrvu. Ovaj Kamp koji je održan u organizaciji JKP „Zelenilo Beograd“ pod nazivom „Održivo korišćenje i upravljanje prirodnim resursima “ okupio je predstavnike brojnih stručnih institucija i oko pedesetak studenata sa Visoke turističke škole, Geografskog fakulteta, Biološkog fakulteta, Šumarskog fakulteta, Fakulteta za bezbednost i Tehnološko-metalurškog fakulteta.

Branko Maričić održao predavanje na VTŠ

U petak, 10. oktobra, u prostorijama Visoke turističke škole, predavanje je održao dr Branko Maričić, redovni profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu. Govoreći na temu „Marketing novog doba“, profesor Maričić je studentima VTŠ predstavio najnovija kretanja u oblasti marketinga.

Profesor dr Branko Maričić je dugogodišnji profesor na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, autor brojnih naučnih radova i knjiga iz oblasti marketinga i ponašanja potrošača, predsednik Srpskog udruženja za marketing (SeMA), član Izdavačkog odbora časopisa „Marketing“ i jedan od doajena u razvoju marketinške misli i profesionalne marketinške prakse u Srbiji.

Kvanza Hol na Visokoj turističkoj školi

U okviru programa međunarodne saradnje, u sredu, 8. oktobra 2014. godine, na Visokoj turističkoj školi (VTŠ) predavanje je održao Kvanza Hol, član Skupštine grada Atlante, koji zastupa Oblast 2 u Atlanti, Džordžija, SAD. On je upoznao studente VTŠ sa Atlantom, jednim od najznačajnijih poslovnih gradova u SAD. Poseban fokus izlaganja bio je na brendiranju gradova i upravljanju turističkom destinacijom na primeru Atlante i jednog od najuspešnijih festivala u Americi, Internacionalnog festivala u Memfisu. POGLEDAJTE FILM

Potpisan ugovor o saradnji između Visoke turističke škole i univerziteta Gunadarma iz Indonezije

U utorak, 30. septembra, u prostorijama Visoke turističke škole (VTŠ) iz Beograda, potpisan je sporazum između ove visokoobrazovne institucije i indonežanskog univerziteta Gunadarma o međusobnoj saradnji u pogledu razmene studenata i profesora, stručne prakse, studijskih putovanja i rada na budućim zajedničkim projektima. Ovom prilikom, predstavnici ove dve institucije svečano su otvorili i E-corner, projekat na kome će zajednički raditi, a koji će putem internet platforme omogućiti studentima VTŠ, ali i svim zainteresovanima, da se bolje upoznaju sa Indonezijom, njenom ekonomijom i turizmom, nastavnim planovima i programima mnogobrojnih indonežanskih univerziteta, kao i sa mogućnostima za dobijanje stipendija i nastavak školovanja u ovoj dalekoistočnoj zemlji.POGLEDAJTE FILM

Zatvoren SILAFEST 2014

Proglašenjem australijskog filma za pobednika, u Kulturnom centru opštine Veliko Gradište, završen je šesti Međunarodni festival turističkog i ekološkog filma-SILAFEST 2014.
Na završnoj svečanosti, koju su svojom interpretacijom izvorne srpske narodne muzike obeležile sestre Gobović, gostima se obratio Boško Savković, izvršni producent Festivala, koji je tom prilikom izrazio zadovoljstvo što je i ovaj, šesti po redu, Festival ispunio svoja očekivanja. “I na kraju, kao što sam to govorio i pre i tokom Festivala, moram posebno da naglasim pomoć i podršku koju sam dobio od Visoke turističke škole iz Beograda i opštine Veliko Gradište, a bez koje Festival ne bi bio održan” istakao je Savković, pozvavši studente VTŠ da mu se pridruže na bini.

Otvoren SILAFEST 2014

U nedelju 31. avgusta, u Velikom Gradištu, svečano je otvoren Šesti Međunarodni festival turističkog i ekološkog filma SILAFEST. Festival je svečano otvorio Dragan Milić, predsednik opštine Veliko Gradište, koji je u svom pozdravnom govoru napomenuo da je ova opština u proteklih nekoliko godina doživela procvat turizma, zahvaljujući SILAFEST-u, ali i brojnim drugim festivalima i sadržajima, poput, Srebrnog jezera i Ramske tvrđave.

1234567891011121314