Akademija strukovnih studija Beograd
Visoka turistička škola strukovnih studija
Beograd
Događanja u VTŠ Stručna praksa Avantura Humanitarne akcije Ekskurzije

Događanja u VTŠ

Otvorena izložba grafika pod nazivom „7/36“

U ponedeljak, 14. aprila, u Prodajnoj galeriji Beograd otvorena je izložba grafika pod nazivom „7/36“. Na ovoj izložbi predstavljeno je 36 pobedničkih grafika sa, do sada, sedam održanih EX-YU konkursa za grafiku.
POGLEDAJTE FILM

Dan Mađarske u VTŠ

U sredu, 2. aprila 2014. godine u prostorijama Visoke turističke škole iz Beograda održana je manifestacija “Dan Madjarske”. U okviru manifestacije studentima i njihovim gostima predavanje na temu “Srbija i Mađarska danas” održao je Nj.E. Oskar Nikovic, ambasador Mađarske u Beogradu. Tokom svog izlaganja, ambasador Nikovic osvrnuo se na odnose između dva naroda kroz istoriju, kao i na zajedničke planove za budućnost.
POGLEDAJTE FILM
Intervju - Mark Kinčeš, menadžer za razvoj tržišta Zapadnog Balkana
Intervju - Duško Karagić, ekonomski savetnik u ambasadi Mađarske

BITCO 2014.

Poslednje nedelje marta, u organizaciji Visoke turističke škole iz Beograda, održana je Druga Međunarodna turistička konferencija pod nazivom BITCO 2014. Na dvodnevnoj konferenciji koja je održana pod nazivom „Tematski turizam u globalnom okruženju: prednosti, izazovi i budući razvoj“ podneto je 65 radova, 100 autora i koautora iz 17 zemalja uključujući i Srbiju.

Da ovo nije samo jedna u nizu konferencija potvrđuje i veliki broj značajnih stučnjaka iz zemlje i inostranstva koji su predstavili svoje radove iz oblasti tematskog turizma. Posebnu vrednost Konferenciji dali su uvodni predavači: dr Džon Trajb, profesor i šef katedre za turizam na Univerzitetu u Sariju (Velika Britanija), dr Dimitrios Buhalis, profesor i direktor istraživačkog centra na Univerzitetu u Burnmautu (Velika Britanija), dr Ričard Šarpli, profesor sa Univerziteta u Lankširu (Velika Britanija), dr Konstantinos Andriotis, profesor na Univerzitetu Midlseks (Velika Britanija), dr En Gregori, profesor i direktor Centra za odnose s javnošću na Lids Metropoliten Univerzitetu i dr Džon Hili, profesor na univerzitetima u Šefildu i Sariju (Velika Britanija) i Insbruku (Austrija).
POGLEDAJTE FILM
Intervju - John Tribe
Intervju - Dimitrios Buhalis
Intervju - Richard Sharpley
Intervju - Konstantinos Andriotis
Intervju - Ann Gregory
Intervju - John Heeley

Vladimir Ćirjaković i Ivan Cerović prezentovali svoja iskustva studentima VTŠ

U prvoj nedelji marta, Visoku turističku školu posetili su Vladimir Ćirjaković i Ivan Cerović, srpski državljani koji žive i rade u Indoneziji. Ova dva turistička pregaoca prezentovali su svoja bogata iskustva, stečena višegodišnjim radom u turističkoj privredi Indonezije, studentima Škole.

Visoku turističku školu posetili studenti iz Indonezije i Brazila

Početkom marta, Visoku turističku školu posetili su Marilia Himendeš, studentkinja iz Brazila i Mufti Bimada, student iz Indonezije. Ova dva studenta se nalaze u Srbiji u okviru programa razmene studenata koju organizuje najveća studentska organizacija na svetu-AISEC. Posetu Školi, studenti iz inostranstva, su iskoristili da podele svoja iskustva sa studentima Visoke turističke škole.

Sajam turizma 2014

U Beogradu je u periodu od 28.02. do 02.03.2014. godine održan 36. Međunarodni sajam turizma na kome je zapažen nastup imala i Visoka turistička škola iz Beograda. Smeštena u hali 2, zajedno sa drugim obrazovnim ustanovama i brojnim poslenicima turističke privrede, Škola je privukla veliku pažnju sajamskih posetilaca i stručne javnosti. Vizuelni identitet štanda sa nacionalnim motivima i bojama Škole, video prezentacija školskih aktivnosti, veliki broj gostiju iz zemlje i inostranstva, studenti koji su svoje zadatke profesionalno obavili, brojni poslovni razgovori… obeležili su ovogodišnji nastup Visoke turističke škole.
POGLEDAJTE FILM
IZJAVE SAJAM TURIZMA 2014.

VISOKA TURISTIČKA ŠKOLA OBELEŽILA SLAVU SVETOG SIMEONA MIROTOČIVOG

U Visokoj turističkoj školi (VTŠ) na Novom Beogradu 26. februara je obeležena slava te visokoškolske ustanove - sveti Simeon Mirotočivi. Posle verske službe i molitvene pesme o svetom Simeonu-tropara, kao i prigodne propovedi sveštenika Srpske pravoslavne crkve, protojereja Vladimira Zamahajeva iz crkve Svetog Dimitrija na Novom Beogradu, prijatelji i poslovni partneri VTŠ su čestitali slavu rukovodstvu Škole na čelu sa direktorom dr Milanom Skakunom.

Školsku slavu su svojim prisustvom uveličali i članovi diplomatskog kora, ambasadori Mjanmara i Islamske Republike Iran, Zav Tun i Madžid Fahim Pur, otpravnik poslova ambasade Venecuele Oskar Hose Zuloaga Mendez, kao i predstavnici ambasade Maroka.
POGLEDAJTE FILM

Dodela diploma 2014.

Na dan svoje slave, Visoka turistička škola je, tradicionalno, dodelila diplome svršenim studentima, kao i nagrade za tri najbolja studenta u generaciji 2010/2011. Pred brojnom rodbinom, prijateljima i profesorima, doskorašnjim studentima diplome je uručio direktor Škole prof. dr Milan Skakun, poželevši im, u pozdravnom govoru, uspeh na ličnom planu i u profesionalnoj karijeri. Najbolji studenti generacije 2010/2011 su:

1. Snežana Simić sa prosečnom ocenom 9,88
2. Ivana Koper sa prosečnom ocenom 9,80
3. Ana Fink sa prosečnom ocenom 9,68

Visoka turistička škola je osnovana 1967. godine i najstarija je visokoškolska ustanova koja obrazuje kadrove za potrebe turističke privrede u Srbiji.
POGLEDAJTE FILM

Koncert iranske tradicionalne muzike na VTŠ

Iranski orkestar "Ava" nastupio je 13. februara pred punim amfitaetrom Visoke turističke škole (VTŠ) u Beogradu sa programom tradicionalne muzike iz te zapadnoazijske države.

Ambasador Islamske republike Irana u Srbiji Madžid Fahim Pur je obraćajući se na srpskom jeziku pozdravio prisutne među kojima su bili kolege ambasadori i drugi predstavnici diplomatskog kora, a posebno se zahvalio VTŠ što je ugostila umetnike iz njegove zemlje. Informacije o koncertu
POGLEDAJTE FILM
Intervju-Madžid Fahim Pur, ambasador Islamske republike Irana.

Novogodišnji koncert AD “Novi Beograd” Visoke turističke škole

Visoka turistička škola je u petak, 20. decembra 2013. godine, organizovala novogodišnji koncert pod nazivom “Igrom i pesmom kroz Srbiju” za predstavnike diplomatskog kora i prijatelje Škole. Na koncertu su nastupili članovi Akademskog društva “Novi Beograd” Visoke turističke škole koji su tokom jednosatnog programa predstavili publici igre i pesme iz čitave Srbije. Tokom koncerta nastupilo je 120 članova Društva među kojima najmlađi imaju pet godina.

12345678910111213