Akademija strukovnih studija Beograd
Visoka turistička škola strukovnih studija
Beograd
Događanja u VTŠ Stručna praksa Avantura Humanitarne akcije Ekskurzije

Događanja u VTŠ

Studenti VTŠ u poseti ambasadi Republike Bugarske

Povodom 9. maja Dana Evrope, ambasada Republike Bugarske u Beogradu priredila je prijem za studente Visoke turističke škole iz Beograda i studente slavistike sa Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Studentima je domaćin bio NJ.E. gospodin Angel Dimitrov, ambasador Republike Bugarske u Beogradu. On je tom prilikom govorio studentima o istorijatu Evrpske unije, kao i prednostima koje članstvo u Uniji sa sobom nosi. Govoreći o četiri osnovna principa Evropske unije, demokratiji, ljudskim pravima, solidarnosti i vladavini prava, Dimitrov je istakao da Srbija neće ostati sama nakon velikih poplava koje su je zadesile.

„Dan Evropske Unije i Bugarske“ u Visokoj turističkoj školi

U sredu, 21. maja 2014. na Visokoj turističkoj školi u Beogradu održana je manifestacija „Dan Evropske Unije i Bugarske“.

U okviru manifestacije studentima i profesorima VTŠ, kao i njihovim gostima, obratili su se Ramunas Janušauskas, direktor Odeljenja za informacije, komunikaciju i medije u delegaciji Evropske Unije u Republici Srbiji i Vera Georgieva, prvi sekretar ambasade Republike Bugarske u Beogradu. POGLEDAJTE FILM
Intervju - Vera Georgieva, prvi sekretar ambasade Republike Bugarske u Beogradu
Intervju - Ramunas Janušauskas, direktor Odeljenja za informacije, komunikaciju i medije u delegaciji Evropske Unije u Republici Srbiji

Dan otvorenih vrata

Visoka turistička škola je svojim budućim studentima priredila dan otvorenih vrata, kako bi se nove kolege mogle upoznati sa uslovima upisa, stručnom praksom, radnim okruženjem i samim studijskim programom.

Pozivamo sve zainteresovane kandidate i roditelje da u subotu 10. maja 2014. godine u 11:00 časova, posete Visoku turističku školu strukovnih studija u Beogradu, sala A3, Bulevar Zorana Đinđića 152 A.

Otvorena izložba grafika pod nazivom „7/36“

U ponedeljak, 14. aprila, u Prodajnoj galeriji Beograd otvorena je izložba grafika pod nazivom „7/36“. Na ovoj izložbi predstavljeno je 36 pobedničkih grafika sa, do sada, sedam održanih EX-YU konkursa za grafiku.
POGLEDAJTE FILM

Dan Mađarske u VTŠ

U sredu, 2. aprila 2014. godine u prostorijama Visoke turističke škole iz Beograda održana je manifestacija “Dan Madjarske”. U okviru manifestacije studentima i njihovim gostima predavanje na temu “Srbija i Mađarska danas” održao je Nj.E. Oskar Nikovic, ambasador Mađarske u Beogradu. Tokom svog izlaganja, ambasador Nikovic osvrnuo se na odnose između dva naroda kroz istoriju, kao i na zajedničke planove za budućnost.
POGLEDAJTE FILM
Intervju - Mark Kinčeš, menadžer za razvoj tržišta Zapadnog Balkana
Intervju - Duško Karagić, ekonomski savetnik u ambasadi Mađarske

BITCO 2014.

Poslednje nedelje marta, u organizaciji Visoke turističke škole iz Beograda, održana je Druga Međunarodna turistička konferencija pod nazivom BITCO 2014. Na dvodnevnoj konferenciji koja je održana pod nazivom „Tematski turizam u globalnom okruženju: prednosti, izazovi i budući razvoj“ podneto je 65 radova, 100 autora i koautora iz 17 zemalja uključujući i Srbiju.

Da ovo nije samo jedna u nizu konferencija potvrđuje i veliki broj značajnih stučnjaka iz zemlje i inostranstva koji su predstavili svoje radove iz oblasti tematskog turizma. Posebnu vrednost Konferenciji dali su uvodni predavači: dr Džon Trajb, profesor i šef katedre za turizam na Univerzitetu u Sariju (Velika Britanija), dr Dimitrios Buhalis, profesor i direktor istraživačkog centra na Univerzitetu u Burnmautu (Velika Britanija), dr Ričard Šarpli, profesor sa Univerziteta u Lankširu (Velika Britanija), dr Konstantinos Andriotis, profesor na Univerzitetu Midlseks (Velika Britanija), dr En Gregori, profesor i direktor Centra za odnose s javnošću na Lids Metropoliten Univerzitetu i dr Džon Hili, profesor na univerzitetima u Šefildu i Sariju (Velika Britanija) i Insbruku (Austrija).
POGLEDAJTE FILM
Intervju - John Tribe
Intervju - Dimitrios Buhalis
Intervju - Richard Sharpley
Intervju - Konstantinos Andriotis
Intervju - Ann Gregory
Intervju - John Heeley

Vladimir Ćirjaković i Ivan Cerović prezentovali svoja iskustva studentima VTŠ

U prvoj nedelji marta, Visoku turističku školu posetili su Vladimir Ćirjaković i Ivan Cerović, srpski državljani koji žive i rade u Indoneziji. Ova dva turistička pregaoca prezentovali su svoja bogata iskustva, stečena višegodišnjim radom u turističkoj privredi Indonezije, studentima Škole.

Visoku turističku školu posetili studenti iz Indonezije i Brazila

Početkom marta, Visoku turističku školu posetili su Marilia Himendeš, studentkinja iz Brazila i Mufti Bimada, student iz Indonezije. Ova dva studenta se nalaze u Srbiji u okviru programa razmene studenata koju organizuje najveća studentska organizacija na svetu-AISEC. Posetu Školi, studenti iz inostranstva, su iskoristili da podele svoja iskustva sa studentima Visoke turističke škole.

Sajam turizma 2014

U Beogradu je u periodu od 28.02. do 02.03.2014. godine održan 36. Međunarodni sajam turizma na kome je zapažen nastup imala i Visoka turistička škola iz Beograda. Smeštena u hali 2, zajedno sa drugim obrazovnim ustanovama i brojnim poslenicima turističke privrede, Škola je privukla veliku pažnju sajamskih posetilaca i stručne javnosti. Vizuelni identitet štanda sa nacionalnim motivima i bojama Škole, video prezentacija školskih aktivnosti, veliki broj gostiju iz zemlje i inostranstva, studenti koji su svoje zadatke profesionalno obavili, brojni poslovni razgovori… obeležili su ovogodišnji nastup Visoke turističke škole.
POGLEDAJTE FILM
IZJAVE SAJAM TURIZMA 2014.

VISOKA TURISTIČKA ŠKOLA OBELEŽILA SLAVU SVETOG SIMEONA MIROTOČIVOG

U Visokoj turističkoj školi (VTŠ) na Novom Beogradu 26. februara je obeležena slava te visokoškolske ustanove - sveti Simeon Mirotočivi. Posle verske službe i molitvene pesme o svetom Simeonu-tropara, kao i prigodne propovedi sveštenika Srpske pravoslavne crkve, protojereja Vladimira Zamahajeva iz crkve Svetog Dimitrija na Novom Beogradu, prijatelji i poslovni partneri VTŠ su čestitali slavu rukovodstvu Škole na čelu sa direktorom dr Milanom Skakunom.

Školsku slavu su svojim prisustvom uveličali i članovi diplomatskog kora, ambasadori Mjanmara i Islamske Republike Iran, Zav Tun i Madžid Fahim Pur, otpravnik poslova ambasade Venecuele Oskar Hose Zuloaga Mendez, kao i predstavnici ambasade Maroka.
POGLEDAJTE FILM

12345678910111213