Akademija strukovnih studija Beograd
Visoka turistička škola strukovnih studija
Beograd
Događanja u VTŠ Stručna praksa Avantura Humanitarne akcije Ekskurzije

Događanja u VTŠ

Predstavnici Jobs4Hotels u Visokoj turističkoj školi

Početkom juna, Visoku turističku školu posetili su predstavnici portala Jobs4Hotels, koji su studente upoznali sa mogućnostima obavljanja stručne prakse u hotelima i preduzećima turističke privrede u Evropi i Sjedinjenim Američkim Državama.

Program medjunarodne mobilnosti - SAD: Pitajte novinara

Gostujući predavač Visoke turističke škole, gospođa Džoan Mekvini-Mitrić, novinar sa višedecenijskim iskustvom u SAD, održala je, u ponedeljak, 2.juna 2014. godine, sastanak sa studentima Škole na kome je govorila o svojim iskustvima u novinarstvu.

Pored novinarstva, Džoan je pružila podršku studentima Visoke turističke škole u njihovoj orijentaciji pri izboru opcija za stručnu praksu u SAD. Zainteresovani studenti kao učesnici, ovog svojevrsnog, okruglog stola imali su mogućnost da postavljaju pitanja i saznaju više u vezi novih opcija za konkurisanje za Internship programe u SAD, kao i savete za pripremanje svojih radnih biografija, pripreme za obavljanje intervjua sa predstavnicima kompanija koje nude ovakve mogućnosti, i strategije ličnog PR-a u procesu konkurisanja za stručnu praksu u inostranstvu.

Posebna pažnja održanog okruglog stola bila je usmerena na temu: Kako novinari i stručnjaci za PR mogu da poboljšaju svoju saradnju?

CV Džoan Mekvini Mitrić

EX-YU konkurs za grafiku u galeriji „Rajko Mamuzić“ u Novom Sadu

Krajem maja, u novosadskoj Galeriji likovnih umetnosti poklon zbirka „Rajko Mamuzić“, otvorena je izložba grafika sa prethodnih sedam EX-YU konkursa. Tokom svečanog otvaranja Izložbe, novosadskim ljubiteljima umetnosti, obratili su se Lazar Marković, direktor Galerije i Nataša Brkić, autor Konkursa.

„Komunikativnost grafike sačuvala je mnoge konkurse, domaće i međunarodne. Upravo jedan od njih je i EX-YU konkurs za grafiku, koji se održava već sedam godina, a uskoro će biti raspisan i osmi“ rekao je Lazar Marković prilikom otvaranja.

Studenti VTŠ u poseti ambasadi Republike Bugarske

Povodom 9. maja Dana Evrope, ambasada Republike Bugarske u Beogradu priredila je prijem za studente Visoke turističke škole iz Beograda i studente slavistike sa Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Studentima je domaćin bio NJ.E. gospodin Angel Dimitrov, ambasador Republike Bugarske u Beogradu. On je tom prilikom govorio studentima o istorijatu Evrpske unije, kao i prednostima koje članstvo u Uniji sa sobom nosi. Govoreći o četiri osnovna principa Evropske unije, demokratiji, ljudskim pravima, solidarnosti i vladavini prava, Dimitrov je istakao da Srbija neće ostati sama nakon velikih poplava koje su je zadesile.

„Dan Evropske Unije i Bugarske“ u Visokoj turističkoj školi

U sredu, 21. maja 2014. na Visokoj turističkoj školi u Beogradu održana je manifestacija „Dan Evropske Unije i Bugarske“.

U okviru manifestacije studentima i profesorima VTŠ, kao i njihovim gostima, obratili su se Ramunas Janušauskas, direktor Odeljenja za informacije, komunikaciju i medije u delegaciji Evropske Unije u Republici Srbiji i Vera Georgieva, prvi sekretar ambasade Republike Bugarske u Beogradu. POGLEDAJTE FILM
Intervju - Vera Georgieva, prvi sekretar ambasade Republike Bugarske u Beogradu
Intervju - Ramunas Janušauskas, direktor Odeljenja za informacije, komunikaciju i medije u delegaciji Evropske Unije u Republici Srbiji

Dan otvorenih vrata

Visoka turistička škola je svojim budućim studentima priredila dan otvorenih vrata, kako bi se nove kolege mogle upoznati sa uslovima upisa, stručnom praksom, radnim okruženjem i samim studijskim programom.

Pozivamo sve zainteresovane kandidate i roditelje da u subotu 10. maja 2014. godine u 11:00 časova, posete Visoku turističku školu strukovnih studija u Beogradu, sala A3, Bulevar Zorana Đinđića 152 A.

Otvorena izložba grafika pod nazivom „7/36“

U ponedeljak, 14. aprila, u Prodajnoj galeriji Beograd otvorena je izložba grafika pod nazivom „7/36“. Na ovoj izložbi predstavljeno je 36 pobedničkih grafika sa, do sada, sedam održanih EX-YU konkursa za grafiku.
POGLEDAJTE FILM

Dan Mađarske u VTŠ

U sredu, 2. aprila 2014. godine u prostorijama Visoke turističke škole iz Beograda održana je manifestacija “Dan Madjarske”. U okviru manifestacije studentima i njihovim gostima predavanje na temu “Srbija i Mađarska danas” održao je Nj.E. Oskar Nikovic, ambasador Mađarske u Beogradu. Tokom svog izlaganja, ambasador Nikovic osvrnuo se na odnose između dva naroda kroz istoriju, kao i na zajedničke planove za budućnost.
POGLEDAJTE FILM
Intervju - Mark Kinčeš, menadžer za razvoj tržišta Zapadnog Balkana
Intervju - Duško Karagić, ekonomski savetnik u ambasadi Mađarske

BITCO 2014.

Poslednje nedelje marta, u organizaciji Visoke turističke škole iz Beograda, održana je Druga Međunarodna turistička konferencija pod nazivom BITCO 2014. Na dvodnevnoj konferenciji koja je održana pod nazivom „Tematski turizam u globalnom okruženju: prednosti, izazovi i budući razvoj“ podneto je 65 radova, 100 autora i koautora iz 17 zemalja uključujući i Srbiju.

Da ovo nije samo jedna u nizu konferencija potvrđuje i veliki broj značajnih stučnjaka iz zemlje i inostranstva koji su predstavili svoje radove iz oblasti tematskog turizma. Posebnu vrednost Konferenciji dali su uvodni predavači: dr Džon Trajb, profesor i šef katedre za turizam na Univerzitetu u Sariju (Velika Britanija), dr Dimitrios Buhalis, profesor i direktor istraživačkog centra na Univerzitetu u Burnmautu (Velika Britanija), dr Ričard Šarpli, profesor sa Univerziteta u Lankširu (Velika Britanija), dr Konstantinos Andriotis, profesor na Univerzitetu Midlseks (Velika Britanija), dr En Gregori, profesor i direktor Centra za odnose s javnošću na Lids Metropoliten Univerzitetu i dr Džon Hili, profesor na univerzitetima u Šefildu i Sariju (Velika Britanija) i Insbruku (Austrija).
POGLEDAJTE FILM
Intervju - John Tribe
Intervju - Dimitrios Buhalis
Intervju - Richard Sharpley
Intervju - Konstantinos Andriotis
Intervju - Ann Gregory
Intervju - John Heeley

Vladimir Ćirjaković i Ivan Cerović prezentovali svoja iskustva studentima VTŠ

U prvoj nedelji marta, Visoku turističku školu posetili su Vladimir Ćirjaković i Ivan Cerović, srpski državljani koji žive i rade u Indoneziji. Ova dva turistička pregaoca prezentovali su svoja bogata iskustva, stečena višegodišnjim radom u turističkoj privredi Indonezije, studentima Škole.

1234567891011121314