Akademija strukovnih studija Beograd
Odsek Visoka turisti─Źka ┼íkola
Beograd
UPIS 2022

SVEČANI PRIJEM BRUCOŠA

Pozivaju se studenti upisani u prvu godinu studija na SVE─îANI PO─îETAK NOVE ┼áKOLSKE GODINE, koji ─çe se odr┼żati u PONEDELJAK, 3. oktobra 2022. godine, u SALI A5, u 12:00 ─Źasova.

Pozdravna re─Ź

Pred vama se nalazi veoma uzbudljiv period, jer ─çete tokom studija u Visokoj turisti─Źkoj ┼íkoli pro┼íiriti va┼ía znanja, ve┼ítine i horizonte. Na Visokoj turisti─Źkoj ┼íkoli ─Źinimo sve ┼íto mo┼żemo kako bismo vam pomogli da va┼íe studiranje postane zaista dragoceno iskustvo.

Visoka turisti─Źka ┼íkola je dinami─Źna i moderna visoko┼íkolska ustanova koja je osnovana 1967. godine, a na┼íi programi su dizajnirani tako da vam omogu─çe sticanje akademskih i prakti─Źnih znanja iz brojnih oblasti turizma. Stalnim osavremenjavanjem i prihvatanjem globalnih trendova, kako u realizaciji nastave, tako i u nastavnim planovima i programima, postavili smo visoke standarde koji za cilj imaju da od vas stvore stru─Źnjake i dorinesu va┼íem li─Źnom i profesionalnom razvoju.

Kada bismo morali da opi┼íemo Visoku turisti─Źku ┼íkolu u svega nekoliko re─Źi, one bi glasile: tradicija, kvalitet, znanje, postojanost, uspeh. Na┼íi zaposleni i studenti vam ┼żele srda─Źnu dobrodo┼ílicu na Visoku turisti─Źku ┼íkolu!

Me─Ĺunarodna saradnja

Visoka turisti─Źka ┼íkola ima vrlo razvijenu me─Ĺunarodnu saradnju. Pored gostuju─çih predava─Źa i saradnje sa inostranim partnerima turisti─Źke privrede, ┼ákola organizuje manifestacije ÔÇťAmbasadori govoreÔÇŁ i ÔÇťNove destinacijeÔÇŁ, realizuje projekte me─Ĺunarodne mobilnosti studenata i nastavnika i ostvaruje saradnju sa mnogim visoko┼íkolskim institucijama u inostranstvu.

ÔÇťAmbasadori govoreÔÇŁ su jedinstvena manifestacija u oblasti visokog obrazovanja u Srbiji koja za cilj ima da upozna studente sa kulturom, spomeni─Źkim nasle─Ĺem, istorijom, geografijom, prirodnim lepotama, brojnim atrakcijama i gastronomijom razli─Źitih zemalja, koje predstavljaju ambasadori i drugi visoki diplomatski predstavnici u Srbiji. Sa druge strane manifestacija ÔÇťNove destinacijeÔÇŁ povezuje turisti─Źku privredu Srbije sa partnerima iz inostranstva.

Visoka turisti─Źka ┼íkola bila je jedan od partnera u─Źesnika u realizaciji projekta FUSE, zajedno sa univerzitetima u Srbiji i Evropi. Na ovaj na─Źin, u skladu sa svetskim trendovima, studentima i nastavnom kadru omogu─çena je internacionalna mobilnost u okviru programa ERASMUS+. Studenti Visoke turisti─Źke ┼íkole se u svakoj ┼íkolskoj godini prijavljuju da poha─Ĺaju jedan semestar na Univerzitetu u Bambergu (Nema─Źka) zajedno sa drugim studentima iz celog sveta.

Kao sastavni deo me─Ĺunarodne saradnje, Visoka turisti─Źka ┼íkola potpisala je sporazum o nau─Źno-umetni─Źkoj saradnji sa Univerzitetom za nauku i kulturu u Teheranu (Iran), ugovor o saradnji sa Univerzitetom Gunadarma iz Indonezije, sporazum o saradnji u oblasti nauke, prosvete i kulture sa Veleu─Źili┼ítem u Karlovcu (Hrvatska), sporazum o akademskoj saradnji i razmeni predava─Źa, stru─Źnjaka za turizam i studenata sa Univerzitetom Union u Pekingu (Kina) i dr.

Galerija slika

ZAŠTO TREBA DA UPIŠEŠ VISOKU TURISTIČKU ŠKOLU

 • Zato ┼íto imamo savremen nastavni plan i program
 • Zato ┼íto smo najstarija visokoobrazovna ustanova u Srbiji koja obrazuje kadrove za potrebe turizma
 • Zato ┼íto je turizam jedna od najbr┼że rastu─çih grana privrede u svetu
 • Zato ┼íto mo┼że┼í da nau─Źi┼í brojne strane jezike koji ─çe ti biti od velike koristi u profesionalnoj karijeri
 • Zato ┼íto mo┼że┼í da obavlja┼í stru─Źnu praksu u zemlji i inostranstvu i stekne┼í iskustva neophodna za uspe┼ínu poslovnu karijeru
 • Zato ┼íto ─çe┼í tokom studiranja imati veliki broj stru─Źnih ekskurzija ┼íirom zemlje i inostranstva
 • Zato ┼íto ─çe┼í tokom studiranja imati priliku da u─Źestvuje┼í u organizaciji i realizaciji brojnih me─Ĺunarodnih manifestacija
 • Zato ┼íto voli┼í da putuje┼í
 • Zato ┼íto voli┼í da upoznaje┼í druge narode i kulture
 • Zato ┼íto ┼żeli┼í da uspe┼í u ┼żivotu
 • Zato ┼íto veruje┼í u sebe
 • ZATO ┼áTO JE TVOJ IZBOR SVET PUTOVANJA!

Najva┼żnije vesti

VA┼ŻNO OBAVE┼áTENJE VEZANO ZA PREDAJU INDEKSA ZA STUDENTE KOJI UPISUJU ┼áKOLSKU 2022/23

30. sep 2022.

Upis DRUGE g., TRE─ćE g, PRVI PUT PRODU┼ŻENE g.(studenti koji su u ┼íkolskoj 2021/22 bili tre─ça godina)  i OBNOVE godine u ┼íkolskoj 2022/23.g

29. sep 2022.

SVEČANI PRIJEM BRUCOŠA

29. sep 2022.

Uprava Odseka

Besplatan kurs mandarinskog jezika u saradnji sa Koled┼żom za turizam ─Ée─Ĺang i Institutom Konfu─Źije

28. sep 2022.

OKTOBARSKI 2 ISPITNI ROK

28. sep 2022.

OBAVE┼áTENJE ZA STUDENTE KOJI SE UPISUJU U DRUGI I TRE─ćU ┼áKOLSKU 2022/2023. U STATUSU BUD┼ŻETA

26. sep 2022.

Besplatan kurs mandarinskog jezika u saradnji sa Koled┼żom za turizam ─Ée─Ĺang i Institutom Konfu─Źije

01. sep 2022.

PREDPRIJAVA ZA UPIS NA MASTER STUDIJSKI PROGRAM POSLOVNA EKONOMIJA

29. avg 2022.

Plan aktivnosti za studente I godine studija (ÔÇ×bruco┼íeÔÇť) koji konkuri┼íu za sme┼ítaj u studentske domove u ┼íkolskoj 2022/23. godini

26. avg 2022.

O B A V E Š T E NJ E

23. jun 2022.

Uslovi konkursa za smeštaj u studentske domove u školskoj 2022/23 godini

21. jun 2022.

ALUMNI KLUB VISOKE TURISTIČKE ŠKOLE

16. maj 2022.

Kupovina ud┼żbenika

14. dec 2021.

Va┼żno obave┼ítenje - POZIVI NA BROJ PRILIKOM UPLATA

08. feb 2021.

Va┼żno obave┼ítenje

29. jan 2021.

Uprava Akademije strukovnih studija Beograd