Akademija strukovnih studija Beograd
Odsek Visoka turistička škola
Beograd
Događanja u VTŠ Stručna praksa Avantura Humanitarne akcije Ekskurzije

Događanja u VTŠ

Studenti na demonstracionoj turi „Knez Mihailova ulica“

U sklopu predviđenih terenskih vežbi iz predmeta Turističko vođenje, studenti III godine koji slušaju ovaj izborni predmet učestvovali su, 9. aprila, na posebnoj interpretativnoj turi „Razgledanje gradskog istorijskog jezgra i spomeničke celine Knez Mihailove ulice“. Demonstraciju specifične vrste turističkog vođenja izveo je profesionalni vodič gdin Zoran Ilić. Studenti su imali priliku da ovaj deo Beograda upoznaju kroz zanimljivu priču o zgradama, ljudima i događajima protkanu neobičnim detaljima i anegdotama. Tura je trajala oko 120 minuta, započela je na Trgu Republike i završila u blizini današnje Biblioteke grada Beograda. U pratnji studenata bili su i predmetni nastavnik dr Branislav Rabotić, kao i saradnik na predmetu Goran Jević, MA.

Košarkaši VTŠ zauzeli drugo mesto na „Kupu studenata Beograda“

Košarkaški tim Visoke turističke škole zauzeo je visoko drugo mesto na „Kupu studenata Beograda“, takmičenju koje se nalazi pod okriljem Univerzitetskog sportskog saveza Beograda (USSB).

Putevima drevne Persije

„Iran ima prizvuk starih istočnjačkih bajki, tajnovit je i zagonetan“ istakao je Đorđe Aranđelović, potpredsednik Društva srpsko-iranskog prijateljstva, tokom prezentacije svojih iskustava stečenih tokom boravka u kolevci drevne Persijske civilizacije, studentima Visoke turističke škole (VTŠ).

Studenti VTŠ na otvaranju nautičko-turističke sezone

Dolaskom rečnih kruzera „Tomas Hardi“ i „Vajking lif“ na Savsko pristanište Luke Beograd, otvorena je nautičko-turistička sezona u Beogradu. Gostima je upriličen svečani doček uz kulturno-umetnički program, ali i neizbežne pogaču, so i domaću rakiju.

Koncert Prvog ansambla AD „Novi Beograd“ VTŠ

Prohladno subotnje veče zagrejali su dlanovi oduševljene publike, koja je aplauzima ispraćala svaku od koreografija Akademskog društva „Novi Beograd“ Visoke turističke škole. Pred punom dvoranom Studentskog kulturnog centra Novi Beograd, publika je mogla da uživa u umetničkim performansama iz Šumadije, Bačke, juga Srbije, Banata, Srema, ali i Makedonije, Rumunije, Ukrajine...

Poseta studenata Muzeju istorije Jugoslavije

U okviru predmeta Nemački jezik studenti su sa predmetnim predavačem posetili Muzeju istorije Jugoslavije sa aktuelnom izložbom koja se bavi multikulturalnim uticajem dveju zemalja.

Predstavnici kompanije Turkish Airlines održali predavanje na VTŠ

„Kako je Turkish Airlines uspela da bude najbolja evropska aviokompanija tokom šest godina? Smatram da je ključna reč-usluga“ istakao je Mehmet Alagoz, direktor predstavništva ove Kompanije u Beogradu, tokom predavanja studentima Visoke turističke škole.

Predavanje Takahika Makina studentima VTŠ

„Japanski turisti vole da tokom godine koriste veći broj kratkih odmora i bezbednost im je veoma važna prilikom odabira destinacije“ istakao je Takahiko Makino, japanski stučnjak za turizam, tokom predavanja na temu „JICA tourism in Balkan region - Reaching to the Japanese Market” studentima Visoke turističke škole iz Beograda.

Sa ciljem promovisanja održivog razvoja turizma na tržištima u nastajanju, JICA (Japan International Cooperation Agency) je u Beogradu pokrenula projekat „Regional Tourism Promotion“ koji se odnosi na regiju Balkana, sa posebnim naglaskom na Srbiju, Albaniju i Crnu Goru. Na čelu projekta se, od 2016. godine, nalazi Takahiko Makino, ekspert JICA-e i savetnik nacionalnih turističkih organizacija Balkanske regije. Pre sadašnje pozicije, Makino je radio 8 godina pri organizaciji UNESCO na poslovima u oblasti menadžmenta održivog razvoja turizma i menadžmenta svetske kulturne baštine.

Poseta studenata VTŠ izložbi Pikasovih dela

Grupa od trideset studenata Visoke turističke škole, za jedno sa savojim profesorima, posetila je izložbu izabranih dela Pabla Pikasa u Kući Legata. Izložba pod nazivom „Pikaso-izbor dela iz ciklusa Volar Suit“ beogradskoj publici je omogućila da vidi 84 rada slavnog umetnika, kao i njegove tanjire, plakate i litografije. Posebnu vrednost izložbi daje retko izdanje Pikasove skicarke.

Visoka turistička škola obeležila Dan Svetog Simeona Mirotočivog

„Kada bi u nekoliko reči trebao da opišem Visoku turističku školu, one bi glasile: istorija, tradicija, znanje, kvalitet i postojanost“ istakao je prof. dr Zoran Milenković, direktor ove visokoškolske ustanove, tokom obeležavanja Dana Svetog Simeona Mirotočivog.

123456789101112131415