Akademija strukovnih studija Beograd
Visoka turistička škola strukovnih studija
Beograd
Događanja u VTŠ Stručna praksa Avantura Humanitarne akcije Ekskurzije

Događanja u VTŠ

Studenti VTŠ na ekskurziji: Smederevo-Viminacijum-Srebrno jezero

U sopstvenoj organizaciji, krajem maja, grupa od oko 80 studenata Visoke turističke škole posetila je Smederevo, Viminacijum i Srebrno jezero. Prvo odredište stručne ekskurzije bilo je Smederevo sa tvrđavom koju je podigao despot Đurađ Branković i za čije vreme ovaj Grad postaje poslednja prestonica srednjovekovne Srbije, ujedno sedište njenog crkvenog i privrednog života. Smederevski grad, neuobičajene trouglaste osnove, bio je u svoje vreme jedna od najvećih srednjovekovnih tvrđava u Evropi.

Studentima VTŠ dodeljeni sertifikati Amadeus kursa

Uspeh koji su studenti postigli na polaganju testa za rad u sistemu „Amadeus“ još jednom je pokazao ispravnost odluke Visoke turističke škole da svojim studentima kontinuinirano pruža dopunska znanja iz savremenog turizma, opšti je zaključak svih prisutnih tokom dodele sertifikata drugoj grupi studenata koji su dobili licencu za rad u ovom Globalnom distribucionom sistemu.

STUDENTI NA TERENSKIM VEŽBAMA U SUBOTICI

Studenti III godine koji slušaju predmet TURISTIČKO VOĐENJE imali su terenske vežbe u vidu celodnevnog izleta za Suboticu i Palić. Tokom putovanja predmetni nastavnik objašnjavao im je način organizacije i izvođenja poludnevnih i celodnevnih izletničkih programa, a po dolasku u Suboticu grupu je prihvatio lokalni vodič Nemanja Mutić. On je studentima pokazivao i objašnjavao najvažnije atrakcije svoga grada (Gradska kuća, sinagoga, palata Rajhl, itd.) prožimajući tumačenje zanimljivim detaljima iz svakodnevnog života ovog dela Vojvodine. Nakon obilaska Subotice, razgledanje je nastavljeno na Paliću. U povratku za Beograd, studenti su komentarisali demonstraciju turističkog vođenja. Po njihovom mišljenju, pomenuti vodič je na najbolji način demonstrirao poznavanje svoga kraja, veštinu vođenja, smisao za interpersonalnu komunikaciju, kao i pozitivne lične osobine. U okviru programa studenti su imali i ručak u čuvenom palićkom restoranu ’Mala gostiona’ koji neprekidno posluje više od 160 godina! Osim predmetnog nastavnika i saradnika, grupu su pratila još dva nastavnika Visoke turističke škole. Ovaj vid terenskih vežbi polako postaje tradicija kada se radi o predmetu TURISTIČKO VOĐENJE.

Poseta Veleučilištu u Karlovcu

Studenti Visoke turističke škole (VTŠ), zajedno sa svojim profesorima, u periodu od 13. do 15. maja posetili su svoje kolege i prijatelje sa Veleučilišta u Karlovcu (Republika Hrvatska). Da bi ova, trodnevna, poseta bila što ugodnija pobrinuli su se ljubazni domaćini sa Veleučilišta na čelu sa dekanom, profesorom Brankom Wasserbauerom.

Studenti na demonstracionoj turi „Knez Mihailova ulica”

Studenti III godine koji slušaju predmet „Turističko vođenje“ imali su, u nedelju 8. maja, terenske vežbe u vidu interpretativne ture sa temom „Knez Mihailova ulica“. Studenti su bili podeljeni u dve grupe i obe je vodio jedan od doajena među turističkim vodičima Zoran Ilić. Studenti su imali priliku da upoznaju istorijsko jezgro glavnog grada Srbije kroz zanimljive priče i anegdote o objektima i ljudima nekadašnjeg Beograda. Tematika, sadržaj i, naročito, način realizacije ture naišli su na nepodeljeno odobravanje svih učesnika.

Studenti specijalističkih studija posetili hotel Falkensteiner Beograd

Studenti specijalističkih studija obišli su hotel Falkensteiner Beograd gde su imali priliku da se upoznaju sa poslovanjem hotela i čuju više o ovom hotelskom lancu koji ima svoje hotele u šest zemalja(Srbija, Hrvatska, Italija, Austrija, Slovačka, Češka). Domaćini studentima bili su Aleksandar Vasiljević, generalni direktor hotela i Branislav Bondžić, konsijerž hotela.

BITCO 2016.

Naučno saznanje i njegov transfer prema praksi predstavlja osnov za budući razvoj turizma u čemu proces kontinuiranog obrazovanja ima ključnu ulogu, opšti je zaključak stručne i naučne javnosti na upravo završenoj Beogradskoj međunarodnoj turističkoj konferenciji u organizaciji Visoke turističke škole (VTŠ) iz Beograda. Na, trećoj po redu, Konferenciji učestvovalo je 83 autora i koautora iz 13 zemalja koji su raspravljali na temu “Edukacija u turizmu u XXI veku: politika, praksa, internacionalizacija”.

Među ključnim govornicima iz inostranstva bili su profesori iz Velike Britanije, Kris Kuper sa Oksford Bruks Univerziteta, saradnik niza međunarodnih agencija za istraživanje i obrazovanje u sektoru turizma i Dejvid Ejri sa Univerziteta Sarej, koji je više godina radio u Britanskom ministarstvu turizma i Evropskoj komisiji, kao i Dijana Dredž, profesor sa Univerziteta Alborg u Danskoj i Irena Ateljević, profesor sa Univerziteta Vageningen iz Holandije i naučni saradnik Instituta za turizam iz Zagreba.

Apsolventska ekskurzija-Sajam turizma u Berlinu (ITB 2016.)

Tokom marta, studenti Visoke turističke škole zajedno sa svojim profesorima, u okviru apsolventske ekskurzije, posetili su jedan od najvećih svetskih smotra turizma-Sajam turizma u Berlinu. Ovogodišnji Sajam (ITB Berlin), pedeseti po redu, okupio je preko 10.000 izlagača iz 187 zemalja, uključujući i Srbiju, 120.000 poslovnih i 60.000 drugih posetilaca.

Saradnja u promociji turističkih destinacija u Iranu i Srbiji

Dr Hosro Nešan, direktor Organizacije za kulturnu baštinu, rukotvorine i turizam provincije Huzestan u Iranu, posetio je VTŠ i sa predstavnicima Škole razmatrao mogućnosti za unapredjenje akademske saradnje i zajedničke promocije turističkih destinacija u Iranu i Srbiji. Slogan ovogodišnjeg Sajma turizma u Beogradu "Gde još niste bili" je inspiracija za preduzimanje zajedničkih aktivnosti i organizovanje uzajamnih studijskih poseta za studente i profesore, predstavnike turističkih organizacija, agencija i turističke novinare iz Irana i Srbije radi unapredjenja turističke razmene izmedju dve zemlje. Ujedno ovo je i osnova Memoranduma o razumevanju koji je potpisan sa predstavnicima VTŠ. Poseta je organizovana u saradnji sa Kulturnim centrom I.R. Irana u Beogradu, a za studente i članove kolektiva VTŠ priredjen je i kulturni program Muzičke grupe "ČAVOŠ" tradicionalnim pesmama u kojima su interpretirani Hafizovi stihovi i obradjene teme ljubavi prema otadžbini. Muzika je izvodjena sa vokalnim solistom uz pratnju na tradicionalnim muzičkim instrumentima: kamanče, daire, frula, nej anban i tar.

Pogledajte video

Visoka turistička škola obeležila Dan Svetog Simeona Mirotočivog

U petak, 26. februara, u Visokoj turističkoj školi (VTŠ) na Novom Beogradu obeležena je slava te visokoškolske ustanove – Dan Svetog Simeona Mirotočivog. Nakon verske službe i prigodne propovedi sveštenika Srpske pravoslavne crkve, protojereja Vladimira Zamahajeva iz crkve Svetog Dimitrija na Novom Beogradu, prijatelji i poslovni partneri VTŠ su čestitali slavu rukovodstvu i zaposlenima Škole. Pored kolega sa drugih visokoobrazovnih ustanova, predstavnika turističke privrede, Turističke organizacije Srbije, Turističke organizacije Beograda, brojnih medija, Školsku slavu su svojim prisustvom uveličali i članovi diplomatskog kora, ambasadori i predstavnici ambasada Mjanmara, Indonezije, Irana, Poljske, Maroka i Rusije.

1234567891011121314