Akademija strukovnih studija Beograd
Odsek Visoka turistička škola
Beograd
Događanja u VTŠ Stručna praksa Avantura Humanitarne akcije Ekskurzije

Događanja u VTŠ

Visoka turistička škola dobitnik Srebrne medalje za zasluge

Ukazom predsednika Republike Srbije (broj KOPR 79 od 9. februara 2017. godine) za zasluge i postignute rezultate u prosvetnoj delatnosti povodom 50 godina rada odlikovana je Visoka turistička škola strukovnih studija iz Beograda Srebrnom medaljom za zasluge.

Studenti Visoke turističke škole u poseti hotelu Heritage

Grupa studenta treće godine je u petak 23. decembra u okviru predmeta Poslovanje hotelskih preduzeća posetila beogradski hotel Heritage, kategorisan sa četiri zvezdice. Studenti su imali priliku da od direktora hotela Stevana Barovića, menadžera prodaje Miloša Odanovića i marketing menadžera Milene Barović čuju na koji način treba promovisati hotel u cilju privlačenja što većeg broja posetilaca i koji su najnoviji trendovi u direktnoj i indirektnoj prodaji smeštajnih kapaciteta.

OTVARANJE IZLOŽBE X EX-YU KONKURSA ZA GRAFIKU

U Beogradu je, u petak 16. decembra, u galeriji Udruženja likovnih umetnika Srbije, otvorena izložba X EX-YU konkursa za grafiku na kojoj su izloženi grafički radovi stvaralaca sa prostora bivše Jugoslavije. Od ukupno 175 prispelih radova, pubika ima priliku da vidi 62 rada koje je žiri odabrao, među kojima su 34 dela iz kategorije akademskih grafičara i 28 radova iz studentske grupe. Izložbu je, kao specijalni gost, otvorio poznati srpski slikar i akademik Vladimir Veličković, koji je za ovu priliku doputovao iz Pariza, grada u kome živi i stvara.

Studenti VTŠ na stručnoj ekskurziji u Seresu i Solunu

Studenti Visoke turističke škole iz Beograda (VTŠ), zajedno sa svojim nastavnicima, učestvovali su u četvorodnevnom stručnom putovanju na sever Grčke, tokom kojeg su posetili gradove Seres i Solun, ali i imali priliku da se upoznaju sa najnovijim dostignućima u turizmu tokom 32. Međunarodnog sajma turizma i hotelijerstva „Philoxenia and Hotelia 2016.“

Poseta studenata iz Hrvatske

Kao sastavni deo, već tradicionalne, saradnje između dve visokoobrazovne ustanove, studenti i profesori Veleučilišta u Karlovcu (Republika Hrvatska), početkom novembra, bili su gosti svojih kolega sa Visoke turističke škole iz Beograda.

Promocija knjige „Grafika-posebna vrsta inteligencije“

Grafika, iako u prošlosti često zapostavljena i podređena u odnosu na dominantnije vidove umetnosti, nosi sa sobom niz specifičnosti koje joj omogućuju da istovremeno neguje tradicionalne likovne vrednosti i izazove savremenog trenutka što je čini likovno intrigantnim medijem, istakla je Olivera Vukotić, istoričar umetnosti, tokom promocije knjige „Grafika-posebna vrsta inteligencije“ održanoj sredinom oktobra u galeriji ULUS u Beogradu.

Visoka turistička škola na VIII Silafestu

Studenti Visoke turističke godine, osmu godinu za redom, učestvuju u organizaciji i realizaciji Festivala, a ustanovljena je i specijalna nagrada koju dodeljuju filmskom ostvarenju koje je ostavilo najjači utisak na njih. Ovogodišnji dobitnik studentske nagrade je Selvija Ferizović sa filmom „Peron“ u kojem, pored kulturno-istorijskog nasleđa Novog Pazara, na realističan način prikazuje i socijalne probleme mladih u Srbiji.

Studenti VTŠ na ARLEMM manifestaciji

Sa idejom da se svim slojevima društva, pre svega deci i mladima, približe prave kulturne vrednosti, u Arilju je održana manifestacija pod nazivom ARLEMM 2016. Ovaj kulturno edukativni događaj okuplja umetnike, profesore i predavače iz različitih oblasti muzičke umetnosti, od klasične i duhovne, do džeza. Posebna vrednost ARLEMM-a je u mogućnosti koju pruža mladim umetnicima da svoj talenat prikažu široj javnosti.

Studenti na terenskim vežbama: Šabac, spomen kompleks u Tekerišu i planina Cer

Studenti I godine Visoke turističke škole, 22. i 23. oktobra obavili su stručnu terensku nastavu u okviru predmeta Turistička geografija. Tom prilikom posetili su grad Šabac, spomen kompleks u Tekerišu i planinu Cer. U Šapcu se studentima obratio gradonačelnik Nebojša Zelenović, kao i predstavnik Turističke organizacije Šapca.

Studentima VTŠ dodeljeni sertifikati Amadeus kursa

Uspeh koji su studenti postigli na polaganju testa za rad u sistemu „Amadeus“ još jednom je pokazao ispravnost odluke Visoke turističke škole da svojim studentima kontinuinirano pruža dopunska znanja iz savremenog turizma, opšti je zaključak svih prisutnih tokom dodele sertifikata trećoj grupi studenata koji su dobili licencu za rad u ovom Globalnom distribucionom sistemu.

1234567891011121314