Akademija strukovnih studija Beograd
Odsek Visoka turistička škola
Beograd
Događanja u VTŠ Stručna praksa Avantura Humanitarne akcije Ekskurzije

Događanja u VTŠ

Silafest 2011.

Već po tradiciji, i ove godine Visoka turistička škola je učestvovala u organizaciji i realizaciji međunarodnog festivala turističkog i ekološkog filma SILAFEST 2011, koji je održan od 28.08.- 03.09.2011. godine u Velikom Gradištu. Reditelji iz zemlje i inostranstva, producenti, novinari, direktori srodnih festivala iz celog sveta, turistički radnici... imali su priliku da uživaju u projekcijama filmova, kao i u brojnim pratećim manifestacijama vezanim za ekologiju i turizam. Kao sastavni deo festivala, posebnu pažnju, privukla je kreativna radionica „ Savremene tendencije turističkog filma“ u organizaciji Visoke turističke škole. U okviru kreativne radionice, velikom broju gostiju iz zemlje i inostranstva, prezentacije o savremenom turističkom filmu,održali su gospodin Terens Kliford-Amos iz Engleske i gospodin Miodrag Bogić iz Srbije. Kao sastavni deo stručne prakse, studenti VTŠ, su učestvujući u organizaciji i realizaciji festivala imali priliku da steknu neophodna praktična iskustva, brojna poznanstva, kao i da se upoznaju sa najnovijim tendencijama u savremenom turističkom filmu.

T.J.WALKER sa studentima VTŠ

T.J.Walker, direktor „Media Training Worldwide“ iz Njujorka i vodeći svetski stručnjak za nastup u medijima, održao je kreativnu radionicu sa grupom studentata VTŠ koji će biti angažovani na SILAFEST-u od 28.08. do 03.09. 2011. u Velikom Gradištu. Za neke od studenata to je bio prvi nastup pred mikrofonom i kamerom pa je mala trema na početku treninga bila razumljiva. Kao što u praksi mnogi poslovni ljudi i predstavnici vodećih svetskih kompanija prolaze obuku za javne nastupe i prezentacije, tako su i naši studenti imali priliku da saznaju mnoge tajne i čuju preporuke za uspešan nastup u medijima. Tokom vežbe pred kamerom svi su zadovoljno primetili da se vežbanjem i sa preporukama stručnjaka može ići do savršenstva. Takođe, studenti VTŠ imaće priliku da uživaju i mentorsku podršku T.J. Walkera, uz sugestije koje će stizati na njihove e-mail adrese sa odgovorima na postavljena pitanja, kao i da koriste poseban softverski program za individualno vežbanje nastupa u javnosti. Više informacija o programima treninga T.J.Walker-a i dostupnoj literaturi možete naći na:www.tjwalker.com

"Susreti" u Sarajevu

Pod pokroviteljstvom Visoke turističke škole strukovnih studija iz Beograda i u organizaciji Galerije SKC Beograd otvorena je u Sarajevu postavka izložbe IV-og Ex-Yu konkursa za grafiku na temu „Susreti“. Izložba je postavljena u galeriji „Roman Petrović“, koja je u sastavu Udruženja likovnih umetnika BiH. Na izložbi su zastupljeni radovi studenata umetničkih akademija i umetnika iz svih republika bivšeg jugoslovenskog umetničkog prostora. Žiri je od ukupno 322 prispela rada odabrao 63 rada za postavku ove izložbe. Ovo je treći put kako selekcija radova gostuje u centrima susednih država, posle gostovanja u Crnoj Gori u okviru manifestacije „Barski ljetopis“ i u Republici Hrvatskoj. Postavku izložbe u Sarajevu su otvorili Denis Jeina, predstavnik Udruženja likovnih umetnika BiH, Ivona Rajačić-Barandovski, istoričarka umetnosti i Milenko Djurić, predstavnik Visoke turističke škole. Sarajevska publika biće u prilici da izložene radove autora iz bivših jugoslovenskih republika pogleda do 20. jula ove godine.

Lepo lice 2011.

Nastavljajući da afirmišu lepo lice Srbije, i nastojeći da i druge podstaknu na prepoznavanje takvog lica sopstvene zemlje, Nacionalna revija“SRBIJA“ i Visoka turistička škola iz Beograda dodelili su nagrade povodom Četvrtog konkursa za seriju fotografija „Lepo lice Srbije“. Dodela nagrada održana je 28.06.2011. godine u prostorijama Visoke turističke škole, uz prisustvo učesnika na konkursu, predstavnika medija i gostiju.

Apsolventsko veče 2011.

U organizaciji studenata III godine Visoke turističke škole, u utorak, 21. juna 2011. godine, održano je Apsolventsko veče na splavu „Godo“, u Beogradu. Više od 110 studenata okupilo se da obeleži završetak školovanja, kao jedan važan događaj u svom životu. Na poziv studenata, proslavi su prisustvovali profesori i saradnici VTŠ. Apsolventima čestitamo završetak školovanja, sa željom da što pre diplomiraju, i da nađu najbolji put na profesionalnom poslu.

Poseta Veleučilištu u Karlovcu

Predstavnici Visoke turističke škole posetili su 15.aprila Veleučilište u Karlovcu. Na poziv gospodina prof. Branka Wasserbauera, dekana, nakon posete našoj Školi, članovi delegacije VTŠ prisustvovali su u uzajamnoj poseti Svečanoj akademiji u Karlovcu, kojom je obeležena godišnjica rada ove renomirane obrazovne institucije u Hrvatskoj. Tom prilikom postignut je i dogovor o planu unapređenja obrazovne i kulturne saradnje, programu uzajamnih gostujućih predavanja i uzajamnim studijskim putovanjima studenata iz Srbije i Hrvatske.

Studenti Saint Mary\'s University of Minesota, USA, u poseti našoj školi

Grupa studenata sa dekanom Saint Mary\'s univerziteta iz Minesote, SAD, profesorom Dušanom Kneževićem, posetili su Visoku turističku školu u Beogradu, u okviru njihovog programa Studijske posete Evrope. Delegaciju predstavljaju internacionalni studenti na specijalističkom programu Medjunarodno poslovanje, a u okviru Studijske posete, pored posete našoj školi, imaće i susret sa predstavnicima Ambasade SAD u Beogradu. Nakon razgovora o bolonjskom procesu i programu VTŠ za stručnu praksu i mogućnostima za stručno usavršavanje studenata u inostranstvu, delegacija će posetiti hram Svetog Save.

Gostovanje Dejana Veselinova na VTŠ

U petak, 20. Maja 2011. godine, gospodin Dejan Veselinov direktor Turističke Organizacije Beograd, održao je gostujuće predavanje na temu ,,Upravljanje turističkom organizacijom Beograd” za profesore i studente Visoke turističke škole.

Gostovanje predstvanika Tunisa na VTŠ

U sklopu saradnje sa ambasadama najrazvijenijih turističkih zemalja, Visoku turističku školu 19.05.2011. godine posetili su Rabii Zenati, savetnik Ambasade Tunisa u Beogradu i Riadh Dkhili, predstavnik Odbora za turizam Tunisa zadužen za Srbiju (Tunisian Tourism Board), koji je održao predavanje na temu: "Turizam u Tunisu".

Dan Republike Grčke u Visokoj turističkoj školi

U utorak, 17. maja u Visokoj turističkoj školi održan je Dan Republike Grčke u organizaciji Škole i Ambasade Republike Grčke u Beogradu. Studentima i nastavnicima Škole, kao i brojnim gostima, obratio se Nj.E. Ambasador Republike Grčke, gospodin Dimosthenis Stoidis. On je prisutnima govorio o turističkim potencijalama svoje zemlje, kao i o mogućnostima dalje saradnje u oblasti turizma između Grčke i Srbije.

1234567891011121314