Akademija strukovnih studija Beograd
Visoka turistička škola strukovnih studija
Beograd
Događanja u VTŠ Stručna praksa Avantura Humanitarne akcije Ekskurzije

Događanja u VTŠ

TERENSKA PRAKSA – BEOGRAD, MANASIJA, RAVANICA, KRAGUJEVAC

Studenti I godine Visoke turističke škole obavili su stručnu terensku praksu 14. i 15. novembra.U okviru ovog jednodnevnog putovanja posetili su manastire Manasiju, Ravanicu i grad Kragujevac. Tokom terenske nastave studenti su branili seminarske radove na zadate teme koje obuhvataju gradivo iz predmeta Turistička geografija, shodno ovom putovanju. Ovo je bio jedinstven način da studenti vide prostore Srbije u novom svetlu. Spremajući se za svoja izlaganja, između ostalog, uspeli su da savladaju i svoj strah od javnog nastupa. Pored toga imali su i dva licencirana turistička vodiča od kojih su čuli mnoge zanimljive podatke i činjenice kako o manastirima, tako i o istoriji, sadašnjosti i budućnosti grada Kragujevca.

Džoan Mekvini Mitrić održala predavanje studentima VTŠ

Novinarka i urednica sa višedecenijskim iskustvom u SAD, Džoan Mekvini Mitrić, održala je u četvrtak, 5. novembra, predavanje studentima Visoke turističke škole na temu: „Turistički profesionalci i menadžeri odnosa s javnošću mogu biti pokretači ekoloških promena u Srbiji”.

Sporazum o naučno-umetničkoj saradnji sa Univerzitetom za nauku i kulturu u Teheranu


Na inicijativu Kulturnog centra Ambasade I.R. Irana u Beogradu rektor Univerziteta za nauku i kulturu iz Teherana, dr Muhamed Husein Hošhu, i direktor Visoke turističke škole dr Milan Skakun potpisali su Sporazum o naučno-umetničkoj saradnji. Ovim Sporazumom otvaraju se nove mogućnosti za medjunarodnu razmenu studenata i profesora ove dve obrazovne institucije i za njihovu akademsku saradnju i učestvovanje u medjunarodnim obrazovnim projektima i naučnim i kulturnim manifestacijama. U januaru 2016. godine Univerzitet za nauku i kulturu organizuje Medjunarodnu konferenciju: Turizam i duhovnost u Teheranu (http://www.usc.ac.ir), a u martu 2016. godine Visoka turistička škola organizuje treću Medjunarodnu konferenciju u Beogradu BITCO 2016: Obrazovanje u turizmu za 21. vek: Programi, praksa i internacionalizacija (http://www.bitco.rs)

Predavanje na temu: Novi put svile

Borislav Korkodelović, višedecenijski urednik u TANJUG-u i Dragan Vukotić, zamenik urednika spoljnopolitičke rubrike dnevnog lista „Politika”, održali su u četvrtak, 29. oktobra ,u prostorijama Visoke turističke škole, predavanje na temu: „Novi put svile”.

Tokom predavanja, novinari su izneli svoje utiske sa studijskog putovanja po Narodnoj Republici Kini i jednom od najambicioznijih globalnih ekonomskih projekata XXI veka-Novim kopnenim i pomorskim putevima svile. Predavači su posebnu pažnju posvetili turističkom i kulturološkom aspektu ovog projekta. Naime, na kopnenoj maršruti „Puta svile” postoje 22 lokaliteta koja su pod zaštitom UNESKO-a, a novinari su ovom prilikom obišli jedan - pećine Longmen.

TERENSKA PRAKSA – ŠABAC, CER

Studenti Visoke turističke škole su 24. i 25. oktobra, a u okviru predmeta Turistička geografija išli na terensku praksu koja je podrazumevala obilazak Šapca, Pocerine i Cera. Tom prilikom, uz pratnju stručnog vodiča, studenti su imali obilazak Šapca, administrativnog i privrednog centra Mačvanskog okruga. Studentima su se u Šapcu obratili predstavnik Turističke organizacije Šapca i zamenik gradonačelnika Nemanja Pajić.
Beogradski studenti u poseti Šapcu - Televizija AS (pogledajte video)

Studenti i profesori Visoke turističke škole gosti Šapca - Zvanična internet prezentacija grada Šapca (pročitajte vest)

Upoznavanje sa turističkom ponudom i investicionim potencijalima opštine Bogatić

Posredstvom Agencije za odnose sa javnošću PRAGMA na poziv Turističke organizacije Bogatić i opštine Bogatić na put se uputila grupa od 38 novinara, turističkih radnika, delegacije kineskog investicionog fonda zainteresovanog za obnovljive izvore energije i čistu tehnologiju i profesora Visoke turističke škole iz Beograda.

STUDENTSKI EKOKAMP 2015-VELIKO RATNO OSTRVO

Studenti Visoke turističke škole su od 12.10. do 15.10.2015. godine učestvovali na devetom po redu, Jesenjem kampu na Velikom ratnom ostrvu. Tema ovogodišnjeg tradicionalnog kampa bila je „ Zaštita prirode Srbije“ a kamp je okupio veliki broj predstavnika stručnih institucija i oko četrdesetak studenata sa Visoke turističke škole, Geografskog fakulteta, Biološkog fakulteta, Šumarskog fakulteta, Tehnološko-metalurškog fakulteta, fakulteta za primenjenu ekologiju-Futura.

SILAFEST 2015.

Meksički film „Plantae“ reditelja Rafaela Altamire dobitnik je nagrade Grand Pri za najbolje filmsko ostvarenje na Međunarodnom festivalu turističkog i ekološkog filma „Silafest 2015.“ u Velikom Gradištu. Osmominutni ekološki film usresređuje se na kataklizmičnu prognozu budućnosti planete posle prekomernog iscrpljivanja prirodnih resursa i nekontrolisanog zagađenja. Film šalje snažnu poruku kroz žrtvu poslednjeg preživelog čoveka na planeti koji daje svoj, za život biljke kao simbola novog rađanja.

Eko kamp "Kosmaj 2015"

Krajem jula, u organizaciji Beogradske eko asocijacije i uz podršku Gradske uprave grada Beograda - Sekretarijata za zaštitu životne sredineodržan je studentski eko kamp „Kosmaj 2015“ pod sloganom „Upoznajmo i sačuvajmo životnu sredinu Beograda“. U realizaciji ovog ekolškog kampa učestvovali su studenti specijalističkih studija Visoke turističke škole, zajedno sa svojim kolegama sa Biološkog fakulteta, Geografskog fakulteta i Učiteljskog fakulteta. Tokom četvorodnevnog boravka na Kosmaju, studenti su imali priliku da slušaju predavanja i učestvuju u radionicama koje su vodilistručnjaci iz oblasti ekologije i zaštite životne sredine. Kamp je održan na planini Kosmaj, koja se od 2005. godine nalazi pod specijalnim režimom zaštite i predstavlja Predeo izuzetnih odlika.

Studenti VTŠ u poseti ambasadi Grčke

Studenti Visoke turističke škole bili su gosti ambasade Republike Grčke u okviru manifestacije „Otvorena vrata Ambasada“, koja je krajem maja ove godine održana po drugi put.

Pod sloganom “Evropa otvoreno”, a povodom Dana Evrope, Delegacija Evropske unije i EU Info Centar, zajedno sa ambasadama zemalja članica, u maju i junu organizuju događaje u 17 ambasada koje će otvoriti svoja vrata studentima i drugim građanima. Svaka ambasada organizuje poseban događaj sa različitim scenariom.

1234567891011121314