Akademija strukovnih studija Beograd
Visoka turistička škola strukovnih studija
Beograd
Događanja u VTŠ Stručna praksa Avantura Humanitarne akcije Ekskurzije

Događanja u VTŠ

Predavanje na temu: Novi put svile

Borislav Korkodelović, višedecenijski urednik u TANJUG-u i Dragan Vukotić, zamenik urednika spoljnopolitičke rubrike dnevnog lista „Politika”, održali su u četvrtak, 29. oktobra ,u prostorijama Visoke turističke škole, predavanje na temu: „Novi put svile”.

Tokom predavanja, novinari su izneli svoje utiske sa studijskog putovanja po Narodnoj Republici Kini i jednom od najambicioznijih globalnih ekonomskih projekata XXI veka-Novim kopnenim i pomorskim putevima svile. Predavači su posebnu pažnju posvetili turističkom i kulturološkom aspektu ovog projekta. Naime, na kopnenoj maršruti „Puta svile” postoje 22 lokaliteta koja su pod zaštitom UNESKO-a, a novinari su ovom prilikom obišli jedan - pećine Longmen.

TERENSKA PRAKSA – ŠABAC, CER

Studenti Visoke turističke škole su 24. i 25. oktobra, a u okviru predmeta Turistička geografija išli na terensku praksu koja je podrazumevala obilazak Šapca, Pocerine i Cera. Tom prilikom, uz pratnju stručnog vodiča, studenti su imali obilazak Šapca, administrativnog i privrednog centra Mačvanskog okruga. Studentima su se u Šapcu obratili predstavnik Turističke organizacije Šapca i zamenik gradonačelnika Nemanja Pajić.
Beogradski studenti u poseti Šapcu - Televizija AS (pogledajte video)

Studenti i profesori Visoke turističke škole gosti Šapca - Zvanična internet prezentacija grada Šapca (pročitajte vest)

Upoznavanje sa turističkom ponudom i investicionim potencijalima opštine Bogatić

Posredstvom Agencije za odnose sa javnošću PRAGMA na poziv Turističke organizacije Bogatić i opštine Bogatić na put se uputila grupa od 38 novinara, turističkih radnika, delegacije kineskog investicionog fonda zainteresovanog za obnovljive izvore energije i čistu tehnologiju i profesora Visoke turističke škole iz Beograda.

STUDENTSKI EKOKAMP 2015-VELIKO RATNO OSTRVO

Studenti Visoke turističke škole su od 12.10. do 15.10.2015. godine učestvovali na devetom po redu, Jesenjem kampu na Velikom ratnom ostrvu. Tema ovogodišnjeg tradicionalnog kampa bila je „ Zaštita prirode Srbije“ a kamp je okupio veliki broj predstavnika stručnih institucija i oko četrdesetak studenata sa Visoke turističke škole, Geografskog fakulteta, Biološkog fakulteta, Šumarskog fakulteta, Tehnološko-metalurškog fakulteta, fakulteta za primenjenu ekologiju-Futura.

SILAFEST 2015.

Meksički film „Plantae“ reditelja Rafaela Altamire dobitnik je nagrade Grand Pri za najbolje filmsko ostvarenje na Međunarodnom festivalu turističkog i ekološkog filma „Silafest 2015.“ u Velikom Gradištu. Osmominutni ekološki film usresređuje se na kataklizmičnu prognozu budućnosti planete posle prekomernog iscrpljivanja prirodnih resursa i nekontrolisanog zagađenja. Film šalje snažnu poruku kroz žrtvu poslednjeg preživelog čoveka na planeti koji daje svoj, za život biljke kao simbola novog rađanja.

Eko kamp "Kosmaj 2015"

Krajem jula, u organizaciji Beogradske eko asocijacije i uz podršku Gradske uprave grada Beograda - Sekretarijata za zaštitu životne sredineodržan je studentski eko kamp „Kosmaj 2015“ pod sloganom „Upoznajmo i sačuvajmo životnu sredinu Beograda“. U realizaciji ovog ekolškog kampa učestvovali su studenti specijalističkih studija Visoke turističke škole, zajedno sa svojim kolegama sa Biološkog fakulteta, Geografskog fakulteta i Učiteljskog fakulteta. Tokom četvorodnevnog boravka na Kosmaju, studenti su imali priliku da slušaju predavanja i učestvuju u radionicama koje su vodilistručnjaci iz oblasti ekologije i zaštite životne sredine. Kamp je održan na planini Kosmaj, koja se od 2005. godine nalazi pod specijalnim režimom zaštite i predstavlja Predeo izuzetnih odlika.

Studenti VTŠ u poseti ambasadi Grčke

Studenti Visoke turističke škole bili su gosti ambasade Republike Grčke u okviru manifestacije „Otvorena vrata Ambasada“, koja je krajem maja ove godine održana po drugi put.

Pod sloganom “Evropa otvoreno”, a povodom Dana Evrope, Delegacija Evropske unije i EU Info Centar, zajedno sa ambasadama zemalja članica, u maju i junu organizuju događaje u 17 ambasada koje će otvoriti svoja vrata studentima i drugim građanima. Svaka ambasada organizuje poseban događaj sa različitim scenariom.

Studenti VTŠ na BOSIFEST-u 2015.

Početkom juna, u organizaciji Hendi centra Koloseum, održan je Beogradski internacionalni filmski festival osoba sa invaliditetom-BOSIFEST 2015. U aktivnostima ovog, šestog po redu, Festivala učestvovali su i studenti Visoke turističke škole, dajući svoj doprinos promociji ove teme u javnosti.

Studenti VTŠ učestvovali u manifestaciji Noć muzeja

U subotu, 16. maja, u gradovima širom Srbije održana je 12. po redu Noć muzeja. Ova manifestacija, koja se na popularan način bavi muzejima i kulturnom baštinom, deo je Evropske noći muzeja čijoj se inicijativi priključila 2006.
Ovogodišnja Noć muzeja je, samo u Beogradu, privukla oko 20.000 posetilaca koji su ostvarili više od 160.000 ulazaka u muzeje, galerije i druge institucije kulture glavnog grada.
U ovoj kulturnoj manifestaciji, aktivno su učestvovali i studenti Visoke turističke škole, koji su na ovaj način, još jednom, potvrdili povezanost turizma i kulture.

Prezentacija turističkih potencijala Rumunije u Visokoj turističkoj školi

Visoka turistička škola (VTŠ) je u okviru tradicionalne manifestacije „Ambasadori govore“, priredila u sredu 27. maja „Dan Rumunije“ u toj visokoškolskoj instituciji.
Kulturno-obrazovna manifestacija je počela predavanjem ambasadora Rumunije u Srbiji Daniela Banua, na temu „Rumunija danas“.
Studentima i profesorima VTŠ, ali i široj beogradskoj publici, turističke potencijale ove zemlje istočne Evrope predstavio je Simion Đurka iz Odeljenja za turizam Rumunije sa sedištem u Beču, kroz predavanje na temu „Posetite Rumuniju“. Učesnici manifestacije imali su prilike da prisustvuju i muzičkom programu tokom koga su predstavljene tradicionalne pesme iz Rumunije. POGLEDAJTE FILM

12345678910111213