Akademija strukovnih studija Beograd
Odsek Visoka turistička škola
Beograd
Događanja u VTŠ Stručna praksa Avantura Humanitarne akcije Ekskurzije

Događanja u VTŠ

Studentima VTŠ dodeljeni sertifikati Amadeus kursa

Uspeh koji su studenti postigli na polaganju testa za rad u sistemu „Amadeus“ još jednom je pokazao ispravnost odluke Visoke turističke škole da svojim studentima kontinuinirano pruža dopunska znanja iz savremenog turizma, opšti je zaključak svih prisutnih tokom dodele sertifikata prvoj grupi studenata koji su dobili licencu za rad u ovom Globalnom distribucionom sistemu.

Studenti VTŠ posetili hotel Hajat

Sa ciljem sticanja savremenih znanja iz oblasti turizma i hotelijerstva, studenti Visoke turističke škole su posetili renomirani beogradski hotel Hajat. Tokom obilaska, studenti su imali priliku da se upoznaju sa različitim odeljenjima i aspektima poslovanja koji ovom hotelskom lancu decenijama obezbeđuju visoke pozicije na svetskom turističkom tržištu.

Ovom posetom nastavlja se saradnja između ove dve institucije, koja je dala rezultate, između ostalog, i kroz veliki broj studenata koji obavljaju stručnu praksu ili su se zaposlili u ovom Hotelu.

Rodžer Prajd održao predavanje na VTŠ

Sredinom decembra, kao specijalni gost, studentima Visoke turističke škole predavanje na temu „Destinacija kao brend-upravljanje reputacijom mesta“ održao je Rodžer Prajd, jedan od najpoznatijih stručnjaka u ovoj oblasti. Prajd je studentima predstavio i svoju najnoviju knjigu, koju je objavila izdavačka kuća Clio, a čiji naziv je poslužio za temu predavanja.

Rodžer Prajd je direktor u međunarodnoj marketinškoj agenciji Hevenli sa kancelarijama u Njujorku i Londonu i klijentima, poput kompanija: Tajm Vorner, Glob Telekom i Britanska biblioteka. Dugo godina radio je na mestu direktora marketinga Vlade Velsa, a od 2014. godine gostujući je profesor na Univerzitetu Sari u Velikoj Britaniji.

Gostovanje Rodžera Prajda predstavlja sastavni deo međunarodne saradnje Visoke turističke škole čiji je primarni cilj upoznavanje studenata sa najnovijim dostignućima u oblasti turizma.

Izložba 9. EX-YU konkursa za grafiku na temu „Odredišta“ otvorena u Galeriji ULUS

Otvaranje izložbe devetog po redu konkursa grafičara sa prostora bivše SFRJ održano je u četvrtak, 17. decembra, u Galeriji Udruženja likovnih umetnika Srbije (ULUS). Pred velikim brojem poštovalaca kulture, posebno likovne umetnosti i grafike, izložbu je otvorio Srđan Savić, jedan od donatora. Na konkurs, čiji autor je Nataša Brkić i koji se nalazi pod pokroviteljstvom Visoke turističke škole iz Beograda, prispelo je 177 grafika, od kojih je žiri odabrao 64 rada, 41 u kategoriji profesionalnih grafičara i 23 u kategoriji studenata grafičara.

TERENSKA PRAKSA – BEOGRAD, ZRENJANIN, NOVI SAD

Studenti I godine Visoke turističke škole obavili su stručnu terensku praksu 12. i 13.decembra. U okviru ovog jednodnevnog putovanja posetili su gradove Zrenjanin i Novi Sad. Tokom terenske nastave studenti su branili seminarske radove na zadate teme koje obuhvataju gradivo iz predmeta Turistička geografija, shodno ovom putovanju. Kroz ova dva grada Vojvodine, studente su proveli licencirani turistički vodiči od kojih su čuli mnoge zanimljive podatke i činjenice kako o istoriji gradova, tako i o njihovim znamenitostima i arhitekturi.

VEČE EMOCIJA I HUMANOSTI U SAVA CENTRU

Veče suza, osmeha i emocija. Upravo tako je izgledala novembarska premijera filma „Mora da ovo nije sve“, reditelja Uroša Maksimovića i producenta Boška Savkovića, u velikoj dvorani Sava centra. Pred, za dokumentarni film, gotovo nestvarnih 2.000 ljudi, prikazana je potresna priča o humanosti beogradskog mladića „iz kraja“, Jovana Simića, koji kreće u akciju prodaje svoje kolekcije sportskih dresova kako bi pomogao teško oboleloj devojčici Nađi Novaković da prikupi novčana sredstva za preko potrebnu transplataciju koštane srži na Univerzitetskoj klinici u Frajburgu.

Hotelska kuća 2015.

U organizaciji Poslovnog udruženja hotelsko ugostiteljske privrede (HORES) i pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, na Zlatiboru je od 26. do 28. novembra održan deseti Međunarodni naučno-stručni simpozijum „Hotelska kuća 2015“. Tokom trodnevnog Simpozijuma brojni naučni radnici, među kojima i profesori Visoke turističke škole, i ugledni privrednici iz zemlje i regiona, diskutovali su na temu stvaranja što kvalitetnijeg ambijenta za hotelsku industriju u procesu pridruživanja EU.

Studenti VTŠ na Sajmu sporta 2015.

Četvrti Međunarodni sajam sporta, pod nazivom “Sportska strana Srbije – Susret šampiona”, održan je od 27. do 29. novembra u Hali 1 Beogradskog sajma. Sajamska manifestacija, na 11.500 kvadratnih metara, okupila je veliki broj sportista, bivših asova i ljubitelja sporta kojima se predstavilo preko 100 sportskih saveza.

Studenti Visoke turističke škole bili su aktivni učesnici Sajma na štandu Sportskog saveza Srbije tokom koga su posebnu pažnju posvetili promociji humanitarne akcije “Da bude dobro”. Ova akcija podrazumeva prikupljanje novčanih sredstava za pomoć deci koja boluju od teških oboljenja, stanja ili povreda, a koja se ne mogu uspešno lečiti u Republici Srbiji.

Dan Poljske u Visokoj turističkoj školi

U četvrtak, 19. novembra, u prostorijama Visoke turističke škole održana je manifestacija „Dan Poljske“. Tokom kulturno-edukativnog programa, studentima Škole, ali i široj beogradskoj publici, obratio se ambasador Republike Poljske, Aleksander Hećko, koji je govorio o privrednim i turističkim potencijalima ove zemlje srednje Evrope.

Joana Budišin, ataše za kulturu Ambasade je predstavila Kulturno nasleđe Poljske kroz 14 spomenika kulture i prirode koji se nalaze pod zaštitom Organizacije za obrazovanje, nauku i kulturu Ujedinjenih nacija (UNESKO), od starih gradskih jezgra Varšave i Krakova, do tvrđave Teutonskih vitezova u Malbroku. Da je Srbija popularna destinacija za poljske turiste potvrdio je Daniel Metikoš, turistički vodič, navodeći podatak od 40.000 turista na godišnjem nivou koji posećuju, pre svega Vojvodinu i Beograd.

Manifestaciju su upotpunili promotivni filmovi o Poljskoj, kao i animirani film o Novaku Đokoviću pod nazivom „Ajde“ poljskog autora Zuzzane Szyszak.

Visoka turistička škola dobitnik priznanja PARTNER HOTELSKE INDUSTRIJE U KATEGORIJI OBRAZOVANJA za 2015.

Na XII Forumu hotelijera, održanom u beogradskom hotelu Radisson blu, Visoka turistička škola dobila je nagradu „Partner hotelske industrije“ u kategoriji obrazovanja za 2015. godinu. Ovu prestižnu nagradu Školi je dodelio žiri u sastavu: Rade Samčević, direktor Agencije za hotelski konsalting HT, prof. dr Ljiljana Kosar, profesor Visoke hotelijerske škole, Dragana Šabić, sekretar Udruženja za turizam Privredne komore Srbije i Ljiljana Rebronja, direktor i glavni urednik časopisa Turistički Svet i direktor XII foruma hotelijera.

1234567891011121314