Akademija strukovnih studija Beograd
Visoka turistička škola strukovnih studija
Beograd
Događanja u VTŠ Stručna praksa Avantura Humanitarne akcije Ekskurzije

Događanja u VTŠ

"Susreti" u Sarajevu

Pod pokroviteljstvom Visoke turističke škole strukovnih studija iz Beograda i u organizaciji Galerije SKC Beograd otvorena je u Sarajevu postavka izložbe IV-og Ex-Yu konkursa za grafiku na temu „Susreti“. Izložba je postavljena u galeriji „Roman Petrović“, koja je u sastavu Udruženja likovnih umetnika BiH. Na izložbi su zastupljeni radovi studenata umetničkih akademija i umetnika iz svih republika bivšeg jugoslovenskog umetničkog prostora. Žiri je od ukupno 322 prispela rada odabrao 63 rada za postavku ove izložbe. Ovo je treći put kako selekcija radova gostuje u centrima susednih država, posle gostovanja u Crnoj Gori u okviru manifestacije „Barski ljetopis“ i u Republici Hrvatskoj. Postavku izložbe u Sarajevu su otvorili Denis Jeina, predstavnik Udruženja likovnih umetnika BiH, Ivona Rajačić-Barandovski, istoričarka umetnosti i Milenko Djurić, predstavnik Visoke turističke škole. Sarajevska publika biće u prilici da izložene radove autora iz bivših jugoslovenskih republika pogleda do 20. jula ove godine.

Lepo lice 2011.

Nastavljajući da afirmišu lepo lice Srbije, i nastojeći da i druge podstaknu na prepoznavanje takvog lica sopstvene zemlje, Nacionalna revija“SRBIJA“ i Visoka turistička škola iz Beograda dodelili su nagrade povodom Četvrtog konkursa za seriju fotografija „Lepo lice Srbije“. Dodela nagrada održana je 28.06.2011. godine u prostorijama Visoke turističke škole, uz prisustvo učesnika na konkursu, predstavnika medija i gostiju.

Apsolventsko veče 2011.

U organizaciji studenata III godine Visoke turističke škole, u utorak, 21. juna 2011. godine, održano je Apsolventsko veče na splavu „Godo“, u Beogradu. Više od 110 studenata okupilo se da obeleži završetak školovanja, kao jedan važan događaj u svom životu. Na poziv studenata, proslavi su prisustvovali profesori i saradnici VTŠ. Apsolventima čestitamo završetak školovanja, sa željom da što pre diplomiraju, i da nađu najbolji put na profesionalnom poslu.

Poseta Veleučilištu u Karlovcu

Predstavnici Visoke turističke škole posetili su 15.aprila Veleučilište u Karlovcu. Na poziv gospodina prof. Branka Wasserbauera, dekana, nakon posete našoj Školi, članovi delegacije VTŠ prisustvovali su u uzajamnoj poseti Svečanoj akademiji u Karlovcu, kojom je obeležena godišnjica rada ove renomirane obrazovne institucije u Hrvatskoj. Tom prilikom postignut je i dogovor o planu unapređenja obrazovne i kulturne saradnje, programu uzajamnih gostujućih predavanja i uzajamnim studijskim putovanjima studenata iz Srbije i Hrvatske.

Studenti Saint Mary\'s University of Minesota, USA, u poseti našoj školi

Grupa studenata sa dekanom Saint Mary\'s univerziteta iz Minesote, SAD, profesorom Dušanom Kneževićem, posetili su Visoku turističku školu u Beogradu, u okviru njihovog programa Studijske posete Evrope. Delegaciju predstavljaju internacionalni studenti na specijalističkom programu Medjunarodno poslovanje, a u okviru Studijske posete, pored posete našoj školi, imaće i susret sa predstavnicima Ambasade SAD u Beogradu. Nakon razgovora o bolonjskom procesu i programu VTŠ za stručnu praksu i mogućnostima za stručno usavršavanje studenata u inostranstvu, delegacija će posetiti hram Svetog Save.

Gostovanje Dejana Veselinova na VTŠ

U petak, 20. Maja 2011. godine, gospodin Dejan Veselinov direktor Turističke Organizacije Beograd, održao je gostujuće predavanje na temu ,,Upravljanje turističkom organizacijom Beograd” za profesore i studente Visoke turističke škole.

Gostovanje predstvanika Tunisa na VTŠ

U sklopu saradnje sa ambasadama najrazvijenijih turističkih zemalja, Visoku turističku školu 19.05.2011. godine posetili su Rabii Zenati, savetnik Ambasade Tunisa u Beogradu i Riadh Dkhili, predstavnik Odbora za turizam Tunisa zadužen za Srbiju (Tunisian Tourism Board), koji je održao predavanje na temu: "Turizam u Tunisu".

Dan Republike Grčke u Visokoj turističkoj školi

U utorak, 17. maja u Visokoj turističkoj školi održan je Dan Republike Grčke u organizaciji Škole i Ambasade Republike Grčke u Beogradu. Studentima i nastavnicima Škole, kao i brojnim gostima, obratio se Nj.E. Ambasador Republike Grčke, gospodin Dimosthenis Stoidis. On je prisutnima govorio o turističkim potencijalama svoje zemlje, kao i o mogućnostima dalje saradnje u oblasti turizma između Grčke i Srbije.

Gostujući predavači sa Veleučilišta u Karlovcu

Profesori Veleučilišta u Karlovcu, posetili su Visoku turističku školu u okviru programa naučne, prosvetne i kulturne saradnje

RICHARD LINNING NA VTŠ

U petak, 13. maja 2011. godine, gospodin Richard Linning, predsednik Medjunarodne asocijacije za odnose s javnošću (The International Public Relations Association – IPRA), održao je gostujuće predavanje za profesore i studente Visoke turističke škole na temu: “Ključna uloga odnosa s javnošću u turističkoj industriji“.

12345678910111213