Akademija strukovnih studija Beograd
Visoka turistička škola strukovnih studija
Beograd
Događanja u VTŠ Stručna praksa Avantura Humanitarne akcije Ekskurzije

Događanja u VTŠ

STUDENTI IZ KARLOVCA NA VTŠ

Grupa od 30-tak studenata i profesora Veleučilišta u Karlovcu, posetila je Visoku turističku školu u okviru programa naučne, prosvetne i kulturne saradnje. Tokom trodnevnog boravka, gosti iz Karlovca, imali su priliku da se upoznaju sa turističkom ponudom Beograda i Srbije. Domaćini su im bili studenti i profesori Visoke turističke škole. Poseta je započela svečanim dočekom gostiju uz bogat kulturno-umetnički program, koji su već tradicionalno, pripremili i izveli umetnici iz KUD-a VTŠ i koktela dobrodošlice tokom koga su studenti ove dve visokoobrazovne ustanove imali priliku da se bolje upoznaju. Stručni deo programa je obuhvatio razgledanje Beograda sa posetom Hramu Svetog Save, Beogradskoj tvrđavi, Muzeju istorije Jugoslavije, Avali i Adi Ciganliji. Gostima iz Karlovca je priređen i izlet u Sremske Karlovce i Novi Sad, gde su imali priliku da se upoznaju sa specifičnom ponudom vinskog i gastronomskog turizma ( Vinarija “Živanović”, Sremski Karlovci i “Zekin salaš”, Krčedin). Osim stručnog programa, studenti VTŠ-a su upoznali svoje kolege iz Hrvatske sa noćnim životom po kojem je Beograd međunarodno prepoznatljiv na turističkom tržištu. Po povratku u Karlovac, predstavnici Veleučilišta su se zahvalili Visokoj turističkoj školi, kako su istakli, na toplom dočeku, iskrenom gostoprimstvu i sjajno realizovanom stručnom delu programa. Predviđeno je da studenti i profesori VTŠ-a ostvare uzvratnu posetu Karlovcu na proleće 2012-te godine.

Predstavnici studenata u Skupštini grada Beograda

Na poziv gospodina Boška Savkovića, našeg reditelja i dobtnika „Zlatnog delfina“ za najbolji ekološki film na Festivalu dokumentarnog filma u Kanu, predstavnici studenata Visoke turističke škole su prisustvovali, kao specijalni gosti, konferenciji za medije u svečanoj sali Skupštine grada Beograda. Konferencija je organizovana povodom osvajanja ove prestižne nagrade za dokumentarni film „Plodovi zime“, čime je gospodin Savković postao prvi srpski reditelj nakon gospodina Emira Kusturice koji je osvojio glavnu nagradu u Kanu, računajući obe konkurencije - igrani i dokumentarni film. Studenti Visoke turističke škole su zajedno sa rediteljem, koji je tokom konferencije u više navrata istakao uspešnu saradnju sa Visokom turističkom školom, izveli performans pod nazivom „Bez kesa je lepše“.

XIII MEĐUNARODNI FESTIVAL HRANE I VINA

Studenti Visoke turističke škole u četvrtak 20.oktobra posetili su XIII MEĐUNARODNI FESTIVAL HRANE I VINA Jugoistočne Evrope koji je održan u hotelu Kontinental pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije i Privredne komore Beograda.

EHO SILAFEST 2011

U prostorijama Visoke turističke škole je u periodu od 19. do 21.10.2011. godine održana retrospektiva ekoloških filmova Trećeg međunarodnog festivala turističkog i ekološkog filma SILAFEST, pod nazivom EHO SILAFEST 2011. Pred velikim brojem studenata, predstavnika medija i gostiju, ovu manifestaciju su otvorili Prof.dr Milan Skakun, direktor Visoke turističke škole, gospođa Nataša Petrušić ispred Gradskog sekretarijata za zaštitu životne sredine i gospodin Boško Savković, reditelj i izvršni producent SILAFEST-a. Tokom tri dana projekcija, posetioci su imali priliku da se upoznaju sa ekološkim filmovima iz najnovije svetske produkcije, među kojima su bili i nagrađeni filmovi sa SILAFEST-a. Posebnu atrakciju na ovoj manifestaciji, predstavljala je statua „Zlatnog delfina“ za najbolji ekološki film na Festivalu dokumentarnog filma u Kanu, koju je reditelj Boško Savković sa ponosom predstavio studentima Visoke turističke škole.

Silafest 2011.

Već po tradiciji, i ove godine Visoka turistička škola je učestvovala u organizaciji i realizaciji međunarodnog festivala turističkog i ekološkog filma SILAFEST 2011, koji je održan od 28.08.- 03.09.2011. godine u Velikom Gradištu. Reditelji iz zemlje i inostranstva, producenti, novinari, direktori srodnih festivala iz celog sveta, turistički radnici... imali su priliku da uživaju u projekcijama filmova, kao i u brojnim pratećim manifestacijama vezanim za ekologiju i turizam. Kao sastavni deo festivala, posebnu pažnju, privukla je kreativna radionica „ Savremene tendencije turističkog filma“ u organizaciji Visoke turističke škole. U okviru kreativne radionice, velikom broju gostiju iz zemlje i inostranstva, prezentacije o savremenom turističkom filmu,održali su gospodin Terens Kliford-Amos iz Engleske i gospodin Miodrag Bogić iz Srbije. Kao sastavni deo stručne prakse, studenti VTŠ, su učestvujući u organizaciji i realizaciji festivala imali priliku da steknu neophodna praktična iskustva, brojna poznanstva, kao i da se upoznaju sa najnovijim tendencijama u savremenom turističkom filmu.

T.J.WALKER sa studentima VTŠ

T.J.Walker, direktor „Media Training Worldwide“ iz Njujorka i vodeći svetski stručnjak za nastup u medijima, održao je kreativnu radionicu sa grupom studentata VTŠ koji će biti angažovani na SILAFEST-u od 28.08. do 03.09. 2011. u Velikom Gradištu. Za neke od studenata to je bio prvi nastup pred mikrofonom i kamerom pa je mala trema na početku treninga bila razumljiva. Kao što u praksi mnogi poslovni ljudi i predstavnici vodećih svetskih kompanija prolaze obuku za javne nastupe i prezentacije, tako su i naši studenti imali priliku da saznaju mnoge tajne i čuju preporuke za uspešan nastup u medijima. Tokom vežbe pred kamerom svi su zadovoljno primetili da se vežbanjem i sa preporukama stručnjaka može ići do savršenstva. Takođe, studenti VTŠ imaće priliku da uživaju i mentorsku podršku T.J. Walkera, uz sugestije koje će stizati na njihove e-mail adrese sa odgovorima na postavljena pitanja, kao i da koriste poseban softverski program za individualno vežbanje nastupa u javnosti. Više informacija o programima treninga T.J.Walker-a i dostupnoj literaturi možete naći na:www.tjwalker.com

"Susreti" u Sarajevu

Pod pokroviteljstvom Visoke turističke škole strukovnih studija iz Beograda i u organizaciji Galerije SKC Beograd otvorena je u Sarajevu postavka izložbe IV-og Ex-Yu konkursa za grafiku na temu „Susreti“. Izložba je postavljena u galeriji „Roman Petrović“, koja je u sastavu Udruženja likovnih umetnika BiH. Na izložbi su zastupljeni radovi studenata umetničkih akademija i umetnika iz svih republika bivšeg jugoslovenskog umetničkog prostora. Žiri je od ukupno 322 prispela rada odabrao 63 rada za postavku ove izložbe. Ovo je treći put kako selekcija radova gostuje u centrima susednih država, posle gostovanja u Crnoj Gori u okviru manifestacije „Barski ljetopis“ i u Republici Hrvatskoj. Postavku izložbe u Sarajevu su otvorili Denis Jeina, predstavnik Udruženja likovnih umetnika BiH, Ivona Rajačić-Barandovski, istoričarka umetnosti i Milenko Djurić, predstavnik Visoke turističke škole. Sarajevska publika biće u prilici da izložene radove autora iz bivših jugoslovenskih republika pogleda do 20. jula ove godine.

Lepo lice 2011.

Nastavljajući da afirmišu lepo lice Srbije, i nastojeći da i druge podstaknu na prepoznavanje takvog lica sopstvene zemlje, Nacionalna revija“SRBIJA“ i Visoka turistička škola iz Beograda dodelili su nagrade povodom Četvrtog konkursa za seriju fotografija „Lepo lice Srbije“. Dodela nagrada održana je 28.06.2011. godine u prostorijama Visoke turističke škole, uz prisustvo učesnika na konkursu, predstavnika medija i gostiju.

Apsolventsko veče 2011.

U organizaciji studenata III godine Visoke turističke škole, u utorak, 21. juna 2011. godine, održano je Apsolventsko veče na splavu „Godo“, u Beogradu. Više od 110 studenata okupilo se da obeleži završetak školovanja, kao jedan važan događaj u svom životu. Na poziv studenata, proslavi su prisustvovali profesori i saradnici VTŠ. Apsolventima čestitamo završetak školovanja, sa željom da što pre diplomiraju, i da nađu najbolji put na profesionalnom poslu.

Poseta Veleučilištu u Karlovcu

Predstavnici Visoke turističke škole posetili su 15.aprila Veleučilište u Karlovcu. Na poziv gospodina prof. Branka Wasserbauera, dekana, nakon posete našoj Školi, članovi delegacije VTŠ prisustvovali su u uzajamnoj poseti Svečanoj akademiji u Karlovcu, kojom je obeležena godišnjica rada ove renomirane obrazovne institucije u Hrvatskoj. Tom prilikom postignut je i dogovor o planu unapređenja obrazovne i kulturne saradnje, programu uzajamnih gostujućih predavanja i uzajamnim studijskim putovanjima studenata iz Srbije i Hrvatske.

1234567891011121314