Akademija strukovnih studija Beograd
Odsek Visoka turistička škola
Beograd
Događanja u VTŠ Stručna praksa Avantura Humanitarne akcije Ekskurzije

Događanja u VTŠ

Pretpremijera filma „Beogradska jezera“ na VTŠ

U sredu, 18. aprila 2012. godine u prostorijama Visoke turističke škole održana je pretpremijera najnovijeg filma Boška Savkovića - „Beogradska jezera“. Tokom jednočasovne projekcije, studenti su se upoznali sa velikim brojem jezera koja se nalaze na teritoriji Beograda, od kojih, za mnoga, ni najstariji Beograđani nisu imali prilike da čuju. Jedan broj ovih jezera je uređen i predstavlja posebnu turističku atrakciju našeg grada, dok druga jezera, nažalost, predstavljaju ekološke crne rupe i odraz su našeg nemara i nepažnje. Namera ovog filma je, pored upoznavanja naših sugrađana sa ovim nesumljivim prirodnim lepotama koja se nalaze u našoj okolini i koja su veoma lako dostupna, da podstakne sve nas koji živimo i radimo u ovom gradu na viši stepen ekološke svesti i odgovornosti. Po završetku filmske projekcije, gospodin Savković se obratio studentima Visoke turističke škole i pozvao ih da budu njegovi specijalni gosti na premijeri ovog filma u Pozorištu na Terazijama.
Boško Savković - pretpremijera filma „Beogradska jezera"
Boško Savković - o saradnji sa Visokom turističkom školom

BITCO 2012.

Izlaganjima naučnih radnika iz oblasti turizma, radom u paralelnim sekcijama i obraćanjem direktora Prof. dr Milana Skakuna, završena je Prva Beogradska međunarodna turistička konferencija u organizaciji Visoke turističke škole iz Beograda-BITCO 2012.
VIRTUELNA PROJEKCIJA
POGLEDAJTE FILM

Rasul Sadr Ameli u VTŠ

U sklopu međunarodne saradnje, Visoku turističku školu su posetili ataše za kulturu Kulturnog centra I.R.Irana u Beogradu, gospodin Farid Eftekhari i poznati iranski režiser, gospodin Rasul Sadr Ameli.
VIRTUELNA PROJEKCIJA
POGLEDAJTE FILM

PETI SUSRETI ORGANIZATORA MANIFESTACIJA

Studenti Visoke turističke škole, zajedno sa svojim profesorima, prisustvovali su u četvrtak 01.03.2012. godine u prostorijama Privredne komore Srbije, skupu pod nazivom “Susreti organizatora manifestacija” koji su se ove godine održali po peti put. Na ovom jednodnevnom stručnom skupu, koji je održan pod sloganom “ Kreirajmo budućnost manifestacija u Srbiji zajedno”, studenti Visoke turističke škole su imali priliku da se upoznaju i druže sa predstavnicima Vlade Srbije zaduženim za turizam i kulturna dešavanja, predstavnicima TOS-a, TOB-a, organizatorima manifestacija, predstavnicima turističkih i marketinških agencija, hotelijerima, prevoznicima, predstavnicima SANU, kao i mnogobrojnim turističkim radnicima.

Obeležena slava Visoke turističke škole

Visoka turistička škola je, po tradiciji, u nedelju 26. februara obeležila svoju slavu-Svetog Simeona Mirotočivog. Pred zaposlenima Škole, gostima i prijateljima, službu je održao protojerej Vladimir Zamahajev iz crkve Svetog Dimitrija na Novom Beogradu. Nakon službe i sečenja slavskog kolača, sveštenik je održao prigodnu propoved, dok je direktor Škole poželeo svim prisutnima da se i dogodine, ovim povodom, okupe na ovom istom mestu.

Poseta gradonačelnika Krfa i zamenika gradonačelnika Seresa štandu VTŠ

Tokom 34. internacionalnog Sajma turizma u Beogradu, štand Visoke turističke škole, posetili su i gospodin Ioannis Trepeklis, gradonacelnik grada Krfa i gospodin Panagiotis E. Grigoriadis, zamenik gradonačelnika Seresa.

Predavanje pod nazivom „Kultura samostalnih putovanja“ na VTŠ

U subotu 25. februara 2012. godine pred prepunim amfiteatrom 3 Visoke turističke škole, održano je predavanje na temu „Kultura samostalnih putovanja“ u organizaciji Akademije slobodnih putovanja iz Rusije i Kluba putnika Srbije.

Visoka turistička škola na Sajmu turizma 2012.

U godini u kojoj obeležava 45 godina postojanja, Visoka turistička škola je imala više nego zapažen nastup na Sajmu turizma, koji je održan od 23.-26. februara 2012. godine u Beogradu. Savremeno dizajniran štand i bogat program, sa posebnim osvrtom na nastupe neponovljivog KUD-a VTŠ, studentske prezentacije, kvizove znanja... izazvali su posebnu pažnju sajamskih posetilaca, koji su u velikom broju bili i na štandu Škole.
VIRTUELNA PROJEKCIJA
POGLEDAJTE FILM

DAN ISLAMSKE REPUBLIKE IRANA U VISOKOJ TURISTIČKOJ ŠKOLI U BEOGRADU

U utorak, 13. decembra 2011. u Visokoj turističkoj školi u Beogradu realizovana je manifestacija „Dan Islamske Republike Irana“, u organizaciji Škole, Kulturnog centra ambasade I.R. Irana i Ambasade I.R. Iran u Beogradu.
Studentima i nastavnicima Škole, predstavnicima medija i brojnim gostima, obratio se Nj.E. gospodin Abolghassem Delfi, ambasador I.R. Irana u Beogradu. On je prisutnima govorio o turističkim potencijalama svoje zemlje, kao i o mogućnostima dalje saradnje u oblasti turizma i edukacije između I.R. Irana i Srbije.
VIRTUELNA PROJEKCIJA
POGLEDAJTE FILM

Peti Ex-Yu konkurs za grafiku na temu "Sanjarenja..."

U organizaciji Visoke turističke škole iz Beograda i Galerije SKC Novi Beograd, otvorena je izložba Petog EX YU konkursa za grafiku na temu "Sanjarenja...". Izložbu su otvorili: Josip Butković, profesor grafike na Akademiji primenjenih umetnosti u Rijeci i Prof. dr Milan Skakun, direktor Visoke turističke škole iz Beograda. Kada je, pre pola decenije, odlučeno da se pokrene ideja, a u vezi sa predstavljanjem majstora grafičke umetnosti - činilo se da je to i dobra prilika za povezivanje prostora, regiona, za razmenu ideja i iskustava među stvaraocima, za pravljenje novih kontakata i širenje prijateljstva među različitim sredinama. Kao svaka dobra i plemenita ideja i ova je imala šansu za uspeh, pa je tako ova izložba bila peta po redu i time zaslužila status tradicionalne.
Imena dobitnika nagrada, kao i dodatne informacije o izložbi možete pogledati ovde.
VIRTUELNA PROJEKCIJA IZLOŽBE
VIRTUELNA PROJEKCIJA SA OTVARANJA IZLOŽBE

1234567891011121314