Akademija strukovnih studija Beograd
Odsek Visoka turistička škola
Beograd
Događanja u VTŠ Stručna praksa Avantura Humanitarne akcije Ekskurzije

Događanja u VTŠ

Indonežanski studenti posetili Visoku turističku školu

Studenti i rukovodstvo Visoke turističke škole (VTŠ) poželeli su dobrodošlicu indonežanskim studentima koji su na VTŠ govorili o svojim iskustvima tokom učenja i boravka u Srbiji.

Vlada Republike Srbije u okviru projekata „Svet u Srbiji“ već godinama stipendira usavršavanje studenata iz azijskih, afričkih i latinoameričkih zemalja članica Pokreta nesvrstanih na različitim fakultetima Univerziteta u Beogradu.

Delegacija VTŠ uručila priznanje Ambasadorki Kube

Delegacija Visoke turističke škole (VTŠ), uručila je ambasadorki Republike Kube u Srbiji Mercedes Martinez Valdes specijalno priznanje - Plaketu sa Poveljom, povodom njenog učešća na “Danu Kube”, priređenom u okviru manifestacije „Ambasadori govore“ na VTŠ. Direktor Visoke turističke škole, profesor dr Milan Skakun je na svečanosti ukazao da su izlaganja ambasadorke Martinez Valdes i njenih saradnika na ovoj manifestaciji, doprinela da se studenti upoznaju sa geografski udaljenom civilizacijom, ali i Srbiji bliskim narodom, njegovom kulturom i mogućnostima u turizmu.

Snažni utisci Ambasadora Brazila o manifestaciji na VTŠ

„Mislim da je jedan od mojih najboljih javnih nastupa u Srbiji bio na Visokoj turističkoj školi,“ izjavio je ambasador Brazila u Srbiji Alešandre Ador Neto prilikom susreta sa delegacijom Visoke turističke škole koju je predvodio direktor, profesor dr Milan Skakun.

Delegacija VTŠ je posetila ambasadu Brazila kako bi Nj.E. gospodinu Ador Netu uručila specijalno priznanje-Plaketu sa Poveljom povodom njegovog učešća u aprilskoj manifestaciji “Dan Brazila” u VTŠ. Ambasador Ador Neto je podsetio da su pored predstavljanja potencijala privrede Brazila I naročito industrije turizma u petoj najmnogoljudijoj I naprostranijoj zemlji na svetu, učesnici u umetničkom programu stvorili “karnevalsku atmosferu” zbog čega se o toj manifestaciji još priča po Beogradu.

Delegacija Visoke turističke škole u poseti Ambasadi Republike Grčke

Odlazeći Ambasador Republike Grčke u Srbiji Njegova Ekselencija Dimostenis Stoidis izrazio je u Beogradu čvrsto uverenje da će uspešna saradnja Ambasade Grčke i Visoke turističke škole (VTŠ) biti nastavljena i ubuduće, na obostrano zadovoljstvo. Ambasador Stoidis je u krajem juna u Ambasadi primio delegaciju VTŠ koju je predvodio direktor, profesor dr Milan Skakun. Direktor dr Skakun je ambasadoru Stoidisu, koji uskoro odlazi iz Srbije posle više od četiri godine na čelu diplomatske misije njegove zemlje, predao specijalno priznanje-Plaketu sa Poveljom, koja je ambasadoru uručena povodom uspešne višegodišnje saradnje između Ambasade Republike Grčke i Visoke turističke škole, započete tokom manifestacije “Dan Grčke” koja je održana u ovoj visokoobrazovnoj instituciji.

Poseta Veleučilištu u Karlovcu 2013.

Grupa studenata i nastavnika VTŠ ostvarila je, od 7-9. juna 2013. godine, uzvratnu posetu studentima i nastavnicima Veleučilišta u Karlovcu, u sklopu već tradicionalne međusobne saradnje. Kao i prošle godine, naišli smo na veoma srdačan, prijateljski i topao prijem. Po dolasku u Karlovac, lično nas je pozdravio prof. dr Branko Wasserbauer, dekan Veleučišta, kao i tamošnji nastavnici i studenti.

Apsolventsko veče studenata Visoke turističke škole

Preko sto pedeset studenata generacije 2010/2011 proslavilo je 3.juna apsolventsko veče u restoranu vile „Jelena“ u Beogradu. Uz dobru zabavu i veselu atmosferu druženje je potrajalo do kasno u noć.

Sednica Izvršnog saveta Svetske turističke organizacije

Krajem maja, Beograd je bio domaćin 95. sednice Izvršnog saveta Svetske turističke organizacije (UNWTO) u čijoj realizaciji su učestvovali i studenti Visoke turističke škole. Na ovoj Sednici učestvovalo je 29 delegacija punopravnih članica i više od 20 zemalja u ulozi posmatrača.

Studenti Visoke turističke škole na Malezijskom humanitarnom bazaru

Studenti Visoke turističke škole uzeli su učešće na Malezijskom humanitarnom bazaru održanom 25. maja 2013. godine. Ovaj Bazar je tradicionalna humanitarna manifestacija koja okuplja veliki broj društveno odgovornih kompanija i ustanova, među kojima je i Visoka turistička škola. Sav prihod sa ovog događaja uplaćen je porodilištima zdravstvenih centara u Aleksincu i Knjaževcu.

Studentska ekskurzija - Grčka

Studenti treće godine Visoke turističke škole organizovali su ekskurziju Atina-Platamon. Tokom sedmodnevnog putovanja imali su priliku da vide i upoznaju veliki broj kulturno istorijskih znamenitosti ove zemlje, koju sa pravom nazivaju kolevkom evropske civilizacije.

Predstavljanje Mjanmara u Visokoj turističkoj školi

U prostorijama Visoke turističke škole potencijale svoje zemlje, partnerima iz srpske turističke privrede i medijima, predstavili su Nj.E. gospodin Zav Tun (Zaw Tun), ambasador Republike Unije Mjanmar i predstavnici „Silver Hills Travels and Tours“ iz Jangona u Mjanmaru. Predstavljane Mjanmara, zemlje sa blizu 60 miliona stanovnika, sastavni je deo novog programa Visoke turističke škole pod nazivom Nove destinacije, koji ima za cilj da podstakne poslovnu saradnju između preduzeća turističke privrede iz Republike Srbije i njihovih potencijalnih partnera iz dalekih destinacija.

1234567891011121314