Akademija strukovnih studija Beograd
Visoka turistička škola strukovnih studija
Beograd
Događanja u VTŠ Stručna praksa Avantura Humanitarne akcije Ekskurzije

Događanja u VTŠ

Nagrađen film VTŠ na Silafestu 2013

Film “Beograd u letu” koji su režirali Dragan Trifunović, poznati beogradski snimatelj i mr Milina Kosanović, profesor Visoke turističke škole iz Beograda osvojio je drugu nagradu “Srebrni pincum” u kategoriji “Najbolji srpski turistički film” na Međunarodnom festivalu turističkog i ekološkog filma – SILAFEST 2013. Ovaj film urađen je u saradnji sa studentima Visoke turističke škole, koji su aktivno učestvovali u pisanju scenarija i snimanju teksta.

Film se može pogledati na sledećem linku: Nagrađeni film

Brazilska delegacija u poseti VTŠ

Predsednik Brazilske međunarodne fondacije Alojsio Vaskonselos zajedno sa ambasadorom Brazila u Srbiji Alešandre Ador Netom, posetio je u petak, 30. Avgusta Visoku turističku školu radi razgovora o mogućnostima sardnje na obrazovnom planu.

Brazilska međunarodna fondacija koja obuhvata Brazlsku poslovnu grupu (BBG) i Brazilsku kulurnu grupu (BCG), pomaže brazilskim državljanima u rasejanju kako bi imali ravnopravan položaj u novoj domovini u pogledu zapošljanja i poslovanja, njihovoj boljoj integraciji u novo društvo, ali istovremeno čuvajući njihove snažne veze sa brazilskim korenim i poreklom. Fondacija koja ima sedište u Majmiju u saveznoj državi Floridi u Sjedinjenim Američkim Državama, ima viziju da očuva brazilsku zajednicu u inostranstvu, tako što deluje kao platforma za širenje političkih , socijalnih i ekonomskih aspekata brazilske kulture i društva, običaja i interesa najveće i najmnogoljudije države u Latinskoj Americi.

Delegacija VTŠ u poseti Ambasadi Irana

Ambasador Islamske Republike Iran (IRI) u Srbiji Nj.E. Mađid Fahimpur poručio je da kada se narodi upoznaju kroz turizam, onda su veći izgledi i za njihovu saradnju u drugim oblastima. On je istakao da je u tom svetlu značajna poseta delegacije Visoke turističke škole (VTŠ) ambasadi Irana. Direktor VTŠ profesor dr Milan Skakun, tokom posete Ambasadi, uručio je ambasadoru Fahimpuru specijalno priznanje-Plaketu sa Poveljom povodom uspostvljene saradnje i zajednički organizovane manifestacije „Dan Irana“ koja je bila organizovana u Školi.

Delegacija VTŠ u poseti Ambasadi Mjanmara

Ministarstvo hotela i turizma Republike Unije Mjanmara pohvalilo je inicijativu Ambasade te zemlje iz jugoistočne Azije i Visoke turističke škole (VTŠ) da zajednički razvijaju saradnju između turističkih privreda ove dve zemlje. Podrška Ministarstva je usledila pošto su ambasada Mjanmara u Beogradu i Visoka turistička škola organizovali krajem maja predstavljanje potencijala te zemlje partnerima iz srpske turističke privrede i medijima.

Povodom uspostavljanja saradnje između turističkih poslanika dve zemlje, delegacija VTŠ, je na čelu sa direktorom profesorom dr Milanom Skakunom, posetila ambasadu Mjanmara kako bi Nj.E. gospodinu Zav Tunu uručila specijalno priznanje-Plaketu sa Poveljom.

Indonežanski studenti posetili Visoku turističku školu

Studenti i rukovodstvo Visoke turističke škole (VTŠ) poželeli su dobrodošlicu indonežanskim studentima koji su na VTŠ govorili o svojim iskustvima tokom učenja i boravka u Srbiji.

Vlada Republike Srbije u okviru projekata „Svet u Srbiji“ već godinama stipendira usavršavanje studenata iz azijskih, afričkih i latinoameričkih zemalja članica Pokreta nesvrstanih na različitim fakultetima Univerziteta u Beogradu.

Delegacija VTŠ uručila priznanje Ambasadorki Kube

Delegacija Visoke turističke škole (VTŠ), uručila je ambasadorki Republike Kube u Srbiji Mercedes Martinez Valdes specijalno priznanje - Plaketu sa Poveljom, povodom njenog učešća na “Danu Kube”, priređenom u okviru manifestacije „Ambasadori govore“ na VTŠ. Direktor Visoke turističke škole, profesor dr Milan Skakun je na svečanosti ukazao da su izlaganja ambasadorke Martinez Valdes i njenih saradnika na ovoj manifestaciji, doprinela da se studenti upoznaju sa geografski udaljenom civilizacijom, ali i Srbiji bliskim narodom, njegovom kulturom i mogućnostima u turizmu.

Snažni utisci Ambasadora Brazila o manifestaciji na VTŠ

„Mislim da je jedan od mojih najboljih javnih nastupa u Srbiji bio na Visokoj turističkoj školi,“ izjavio je ambasador Brazila u Srbiji Alešandre Ador Neto prilikom susreta sa delegacijom Visoke turističke škole koju je predvodio direktor, profesor dr Milan Skakun.

Delegacija VTŠ je posetila ambasadu Brazila kako bi Nj.E. gospodinu Ador Netu uručila specijalno priznanje-Plaketu sa Poveljom povodom njegovog učešća u aprilskoj manifestaciji “Dan Brazila” u VTŠ. Ambasador Ador Neto je podsetio da su pored predstavljanja potencijala privrede Brazila I naročito industrije turizma u petoj najmnogoljudijoj I naprostranijoj zemlji na svetu, učesnici u umetničkom programu stvorili “karnevalsku atmosferu” zbog čega se o toj manifestaciji još priča po Beogradu.

Delegacija Visoke turističke škole u poseti Ambasadi Republike Grčke

Odlazeći Ambasador Republike Grčke u Srbiji Njegova Ekselencija Dimostenis Stoidis izrazio je u Beogradu čvrsto uverenje da će uspešna saradnja Ambasade Grčke i Visoke turističke škole (VTŠ) biti nastavljena i ubuduće, na obostrano zadovoljstvo. Ambasador Stoidis je u krajem juna u Ambasadi primio delegaciju VTŠ koju je predvodio direktor, profesor dr Milan Skakun. Direktor dr Skakun je ambasadoru Stoidisu, koji uskoro odlazi iz Srbije posle više od četiri godine na čelu diplomatske misije njegove zemlje, predao specijalno priznanje-Plaketu sa Poveljom, koja je ambasadoru uručena povodom uspešne višegodišnje saradnje između Ambasade Republike Grčke i Visoke turističke škole, započete tokom manifestacije “Dan Grčke” koja je održana u ovoj visokoobrazovnoj instituciji.

Poseta Veleučilištu u Karlovcu 2013.

Grupa studenata i nastavnika VTŠ ostvarila je, od 7-9. juna 2013. godine, uzvratnu posetu studentima i nastavnicima Veleučilišta u Karlovcu, u sklopu već tradicionalne međusobne saradnje. Kao i prošle godine, naišli smo na veoma srdačan, prijateljski i topao prijem. Po dolasku u Karlovac, lično nas je pozdravio prof. dr Branko Wasserbauer, dekan Veleučišta, kao i tamošnji nastavnici i studenti.

Apsolventsko veče studenata Visoke turističke škole

Preko sto pedeset studenata generacije 2010/2011 proslavilo je 3.juna apsolventsko veče u restoranu vile „Jelena“ u Beogradu. Uz dobru zabavu i veselu atmosferu druženje je potrajalo do kasno u noć.

12345678910111213