Akademija strukovnih studija Beograd
Visoka turistička škola strukovnih studija
Beograd
Događanja u VTŠ Stručna praksa Avantura Humanitarne akcije Ekskurzije

Događanja u VTŠ

Poseta studenata sa Veleučilišta u Karlovcu

U drugoj polovini novembra Visoku turističku školu posetili su studenti i profesori sa Veleučilišta u Karlovcu (Republika Hrvatska). Tokom trodnevne posete studenti i profesori sa Visoke turističke škole svojim dragim gostima iz Karlovca pokazali su lepote Beograda i severne Šumadije.

40 godina AD Visoke turističke škole “Novi Beograd”

Akademsko društvo „Novi Beograd“ –Visoke turističke škole obeležilo je značajan jubilej, 40 godina neprekidnog rada na amaterskoj sceni Beograda i Srbije, koncertom u Centru Sava u utorak, 12. novembra. Trosatna manifestacija pred uveliko ispunjenom Koncertnom dvoranom Sava centra oduševila je gledaoce, prijatelje i poštovaoce Društva i Visoke turističke škole (VTŠ), goste među kojima su bili sveštenici Srpske pravoslavne crkve na čelu sa Njegovim preosveštenstvom Episkopom remezijanskim Andrejom, predstavnici opštine Novi Beograd, ambasadori Alžira i Indonezije, Njihove ekselencije Abdelkader Mesdua i Samuel Samson, kao i diplomate iz ambasade Maroka, roditelji i rođaci učesnika koncerta, profesori i mnogobrojni studenti VTŠ predvođeni direktorom, profesorom dr Milanom Skakunom, ličnosti iz javnog i kulturnog života Beograda…

Studenti na demonstracionoj turi „Knez Mihailova ulica”

U subotu, 9. novembra, studenti III godine koji slušaju novi izborni predmet „Turističko vođenje“ imali su priliku da u okviru terenskih vežbi prisustvuju demonstracionoj turi sa temom „Interpretacija gradskog istorijskog jezgra i ambijentalne celine na primeru Knez Mihailove ulice“. Komentarom iskusnog turističkog vodiča Zorana Ilića bili su obuhvaćeni ne samo istorijski podaci, već i zanimljive priče i anegdote o prošlosti stare beogradske Varoši. Ostvarene su dve ture u trajanju od po 90 minuta, a prisustvovalo im je oko 140 studenata. U pratnji studenata bili su i predmetni nastavnik dr Branislav Rabotić, kao i saradnik na predmetu Goran Jević MA.

Visoka turistička škola na naučno stručnom simpozijumu „HOTELSKA KUĆA“

Udruženje hotelsko ugostiteljske privrede Srbije-HORES od 1995. godine organizuje naučno stručni simpozijum „Hotelska kuća“. Ove godine održan je IX Simpozijum po redu u hotelu „Mona“ na Zlatiboru, pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, odnosno Ministarstva finansija i privrede. Pored HORES-a, kao glavnog organizatora, u organizaciji i realizaciji ovog Simpozijuma učestvovala je i Visoka turistička škola iz Beograda, zajedno sa svojim kolegama sa Visoke hotelijerske škole i Fakulteta za turizam i hotelijerstvo Univerziteta Singidunum.

Ekokamp 2013 - Veliko ratno ostrvo

Studenti Visoke turističke škole su od 07. do 10.10.2013.godine učestvovali na sedmom Jesenjem kampu na Velikom ratnom ostrvu. Ovaj Kamp je održan u organizaciji JKP „Zelenilo Beograd“ pod nazivom „UPRAVLJANJE ZAŠTITOM PRIRODNIH DOBARA NA PODRUČJU GRADA BEOGRADA “.Na kampu su učestvovali predstavnici stručnih institucija, i oko 50 studenata i profesora sledećih fakulteta: Tehnološko – metalurški fakultet, Biološki fakultet, Šumarski fakultet, Fakultet bezbednosti, Geografski fakultet, Rudarsko – geološki fakultet, Visoka turistička škola, Fakultet za primenjenu ekologiju „Futura“.

Silafest 2013

Peti Međunarodni festival turističkog i ekološkog filma Silafest 2013. održan je u Velikom Gradištu od 01.09.2013. do 07.09.2013. u prisustvu velikog broja stranih i domaćih gostiju i režisera. Kao i prethodnih godina studenti Visoke turističke škole učestvovali su u pripremi i realizaciji festivala, a film „Beograd u letu“ na kome su sarađivali profesori i studenti Visoke turističke škole u Beogradu osvojio je drugu nagradu „Srebrni pincum“ u kategoriji “Najbolji srpski turistički film”.

Nagrađen film VTŠ na Silafestu 2013

Film “Beograd u letu” koji su režirali Dragan Trifunović, poznati beogradski snimatelj i mr Milina Kosanović, profesor Visoke turističke škole iz Beograda osvojio je drugu nagradu “Srebrni pincum” u kategoriji “Najbolji srpski turistički film” na Međunarodnom festivalu turističkog i ekološkog filma – SILAFEST 2013. Ovaj film urađen je u saradnji sa studentima Visoke turističke škole, koji su aktivno učestvovali u pisanju scenarija i snimanju teksta.

Film se može pogledati na sledećem linku: Nagrađeni film

Brazilska delegacija u poseti VTŠ

Predsednik Brazilske međunarodne fondacije Alojsio Vaskonselos zajedno sa ambasadorom Brazila u Srbiji Alešandre Ador Netom, posetio je u petak, 30. Avgusta Visoku turističku školu radi razgovora o mogućnostima sardnje na obrazovnom planu.

Brazilska međunarodna fondacija koja obuhvata Brazlsku poslovnu grupu (BBG) i Brazilsku kulurnu grupu (BCG), pomaže brazilskim državljanima u rasejanju kako bi imali ravnopravan položaj u novoj domovini u pogledu zapošljanja i poslovanja, njihovoj boljoj integraciji u novo društvo, ali istovremeno čuvajući njihove snažne veze sa brazilskim korenim i poreklom. Fondacija koja ima sedište u Majmiju u saveznoj državi Floridi u Sjedinjenim Američkim Državama, ima viziju da očuva brazilsku zajednicu u inostranstvu, tako što deluje kao platforma za širenje političkih , socijalnih i ekonomskih aspekata brazilske kulture i društva, običaja i interesa najveće i najmnogoljudije države u Latinskoj Americi.

Delegacija VTŠ u poseti Ambasadi Irana

Ambasador Islamske Republike Iran (IRI) u Srbiji Nj.E. Mađid Fahimpur poručio je da kada se narodi upoznaju kroz turizam, onda su veći izgledi i za njihovu saradnju u drugim oblastima. On je istakao da je u tom svetlu značajna poseta delegacije Visoke turističke škole (VTŠ) ambasadi Irana. Direktor VTŠ profesor dr Milan Skakun, tokom posete Ambasadi, uručio je ambasadoru Fahimpuru specijalno priznanje-Plaketu sa Poveljom povodom uspostvljene saradnje i zajednički organizovane manifestacije „Dan Irana“ koja je bila organizovana u Školi.

Delegacija VTŠ u poseti Ambasadi Mjanmara

Ministarstvo hotela i turizma Republike Unije Mjanmara pohvalilo je inicijativu Ambasade te zemlje iz jugoistočne Azije i Visoke turističke škole (VTŠ) da zajednički razvijaju saradnju između turističkih privreda ove dve zemlje. Podrška Ministarstva je usledila pošto su ambasada Mjanmara u Beogradu i Visoka turistička škola organizovali krajem maja predstavljanje potencijala te zemlje partnerima iz srpske turističke privrede i medijima.

Povodom uspostavljanja saradnje između turističkih poslanika dve zemlje, delegacija VTŠ, je na čelu sa direktorom profesorom dr Milanom Skakunom, posetila ambasadu Mjanmara kako bi Nj.E. gospodinu Zav Tunu uručila specijalno priznanje-Plaketu sa Poveljom.

1234567891011121314