Akademija strukovnih studija Beograd
Odsek Visoka turistička škola
Beograd
Događanja u VTŠ Stručna praksa Avantura Humanitarne akcije Ekskurzije

Događanja u VTŠ

Visoku turističku školu posetili studenti iz Indonezije i Brazila

Početkom marta, Visoku turističku školu posetili su Marilia Himendeš, studentkinja iz Brazila i Mufti Bimada, student iz Indonezije. Ova dva studenta se nalaze u Srbiji u okviru programa razmene studenata koju organizuje najveća studentska organizacija na svetu-AISEC. Posetu Školi, studenti iz inostranstva, su iskoristili da podele svoja iskustva sa studentima Visoke turističke škole.

Sajam turizma 2014

U Beogradu je u periodu od 28.02. do 02.03.2014. godine održan 36. Međunarodni sajam turizma na kome je zapažen nastup imala i Visoka turistička škola iz Beograda. Smeštena u hali 2, zajedno sa drugim obrazovnim ustanovama i brojnim poslenicima turističke privrede, Škola je privukla veliku pažnju sajamskih posetilaca i stručne javnosti. Vizuelni identitet štanda sa nacionalnim motivima i bojama Škole, video prezentacija školskih aktivnosti, veliki broj gostiju iz zemlje i inostranstva, studenti koji su svoje zadatke profesionalno obavili, brojni poslovni razgovori… obeležili su ovogodišnji nastup Visoke turističke škole.
POGLEDAJTE FILM
IZJAVE SAJAM TURIZMA 2014.

VISOKA TURISTIČKA ŠKOLA OBELEŽILA SLAVU SVETOG SIMEONA MIROTOČIVOG

U Visokoj turističkoj školi (VTŠ) na Novom Beogradu 26. februara je obeležena slava te visokoškolske ustanove - sveti Simeon Mirotočivi. Posle verske službe i molitvene pesme o svetom Simeonu-tropara, kao i prigodne propovedi sveštenika Srpske pravoslavne crkve, protojereja Vladimira Zamahajeva iz crkve Svetog Dimitrija na Novom Beogradu, prijatelji i poslovni partneri VTŠ su čestitali slavu rukovodstvu Škole na čelu sa direktorom dr Milanom Skakunom.

Školsku slavu su svojim prisustvom uveličali i članovi diplomatskog kora, ambasadori Mjanmara i Islamske Republike Iran, Zav Tun i Madžid Fahim Pur, otpravnik poslova ambasade Venecuele Oskar Hose Zuloaga Mendez, kao i predstavnici ambasade Maroka.
POGLEDAJTE FILM

Dodela diploma 2014.

Na dan svoje slave, Visoka turistička škola je, tradicionalno, dodelila diplome svršenim studentima, kao i nagrade za tri najbolja studenta u generaciji 2010/2011. Pred brojnom rodbinom, prijateljima i profesorima, doskorašnjim studentima diplome je uručio direktor Škole prof. dr Milan Skakun, poželevši im, u pozdravnom govoru, uspeh na ličnom planu i u profesionalnoj karijeri. Najbolji studenti generacije 2010/2011 su:

1. Snežana Simić sa prosečnom ocenom 9,88
2. Ivana Koper sa prosečnom ocenom 9,80
3. Ana Fink sa prosečnom ocenom 9,68

Visoka turistička škola je osnovana 1967. godine i najstarija je visokoškolska ustanova koja obrazuje kadrove za potrebe turističke privrede u Srbiji.
POGLEDAJTE FILM

Koncert iranske tradicionalne muzike na VTŠ

Iranski orkestar "Ava" nastupio je 13. februara pred punim amfitaetrom Visoke turističke škole (VTŠ) u Beogradu sa programom tradicionalne muzike iz te zapadnoazijske države.

Ambasador Islamske republike Irana u Srbiji Madžid Fahim Pur je obraćajući se na srpskom jeziku pozdravio prisutne među kojima su bili kolege ambasadori i drugi predstavnici diplomatskog kora, a posebno se zahvalio VTŠ što je ugostila umetnike iz njegove zemlje. Informacije o koncertu
POGLEDAJTE FILM
Intervju-Madžid Fahim Pur, ambasador Islamske republike Irana.

Novogodišnji koncert AD “Novi Beograd” Visoke turističke škole

Visoka turistička škola je u petak, 20. decembra 2013. godine, organizovala novogodišnji koncert pod nazivom “Igrom i pesmom kroz Srbiju” za predstavnike diplomatskog kora i prijatelje Škole. Na koncertu su nastupili članovi Akademskog društva “Novi Beograd” Visoke turističke škole koji su tokom jednosatnog programa predstavili publici igre i pesme iz čitave Srbije. Tokom koncerta nastupilo je 120 članova Društva među kojima najmlađi imaju pet godina.

Sedmi EX-YU konkurs za grafiku

U četvrtak, 5. decembra u Galeriji SKC Novi Beograd po sedmi put je otvorena izložba grafika pod nazivom „EX-YU konkurs za grafiku“. Prisutnim autorima, predstavnicima medija i gostima obratio se direktor Visoke turističke škole, prof. dr Milan Skakun, koji je u svom obraćanju istakao značaj ove izložbe za razvoj i unapređenje kulture Beograda, Srbije i svih država sa prostora nekadašnje SFRJ, a zatim je dao reč gospodinu Anti Šišku, jednom od donatora Konkursa, koji je potom izložbu svečano otvorio.

Studenti na demonstracionoj turi "Subotica i Palić"

Studenti III godine koji slušaju novi izborni predmet "Turističko vođenje" imali su priliku da u okviru drugog dela terenskih vežbi prisustvuju celodnevnoj demonstracionoj turi autobusom Beograd-Subotica-Palić-Beograd sa temom "Izvođenje celodnevnog izleta sa razgledanjem u pratnji lokalnog vodiča". Predmetni nastavnik dr Branislav Rabotić objašnjavao je način organizacije jednodnevnih izleta i osnovne elemente njihove realizacije, dok je razgledanje Subotice i Palića obavio lokalni turistički vodič Nemanja Mutić. Ostvarene su dve ture, 1. i 7. decembra sa ukupno 130 studenata. Obe grupe pratio je i saradnik na predmetu Goran Jević MA.

Stručna ekskurzija Solun 2013

U drugoj polovini novembra, Visoka turistička škola, organizovala je stručnu ekskurziju, za svoje studente, koja je podrazumevala posetu Sajmu turizma u Solunu (Philoxenia). Cilj posete je bio da se studenti upoznaju sa novim trendovima u turizmu, načinom prezentacije turističkih proizvoda, novim ponudama turističkih proizvoda… Takođe, važan cilj je bio i da studenti dobiju priliku da uporede Sajam turizma u Solunu i Sajam turizma u Beogradu (na kome su svake godine angažovani), kao i da pozitivne primere primene u svojoj praksi.

„Dan Holandije“ u Visokoj Turističkoj školi na Novom Beogradu

Ambasador Holandije u Srbiji Loren Stokvist izrazio je danas u Beogradu očekivanje da će Srbija u budućnosti postati deo razvijene mreže turističkih destinacija u Evropi. Ambasador Stokvist je u okviru tradicionalne manifestacije „Ambasadori govore“, na Visokoj turističkoj školi istakao važnost industrije turizma i pohvalio brigu koju država Srbija pokazuje za rad visokoškolskih institucija u zemlji koje školuju kadrove za ovaj sektor privrede.

Ambasador je studentima govorio na temu „2013. – posebna godina za Amsterdam“, dok su studenti posebnu pažnju poklonili mogućnostima koje u Holandiji postoje za nastavak studija pošto ih okončaju na VTŠ. Studenti VTŠ i njihovi gosti su tokom manifestacije, videli i promotivne filmove o prirodnim i kulturnim lepotama Amsterdama i Holandije i razgledali izložbu turističkih postera. Po završetku programa, direktor Visoke turističke škole, prof dr. Milan Skakun je NJ.E. Ambasadoru Holandije uručio i specijalno priznanje-plaketu sa poveljom.

POGLEDAJTE FILM
Nj.E. G-din Ambasador Kraljevine Holandije Laurent L. STOKVIS - Intervju

1234567891011121314