Važno

NA OSNOVU ODLUKE KOMISIJE ZA AKREDITACIJU I PROVERU KVALITETA BROJ 612-00-00128/2012-04 OD 27.04.2012. GODINE VISOKA TURISTIČKA ŠKOLA STRUKOVNIH STUDIJA DOBILA JE UVERENJE O AKREDITACIJI USTANOVE I UVERENJE O AKREDITACIJI STUDIJSKOG PROGRAMA EKONOMIJA I TURIZAM.

The College of Tourism is proud to be a partner in the Fostering University Support Services and Procedures for Full Participation in the European Higher Education Area (FUSE) TEMPUS project, coordinated by the University of Niš.

Visoka turistička škola strukovnih studija ima čast da učestvuje u FUSE TEMPUS projektu pod nazivom Jačanje univerzitetskih službi i procedura za potpunije učešće srpskih visokoškolskih institucija u evropskom prostoru visokog obrazovanja, kojim rukovodi Univerzitet u Nišu

www.fuse.ni.ac.rs
 

U saradnji sa Ambasadom Indonezije, Visoka turistička škola pokreće e-kutak u kome predstavlja zemlje ambasada partnera.

Visoka turistička škola strukovnih studija Beograd
 
Škola
Opšte
Savet Škole
Nastavnici
Osoblje
KUD
Sportsko društvo
Humanitarne akcije
Foto album
Akreditacija
Javne nabavke
Informator o radu
Lokacija
Kontakt
Stara verzija sajta
Nastava
Nastavni plan
Predmeti
Raspored nastave
Konsultacije
Nagrađeni studenti
Ispitna pitanja
Literatura
Specijalizacija
Raspored kolokvijuma
Raspored nastave
Upis 2014 / 15
Otvorena vrata
Uslovi upisa
Dokumenta za prijavu
Kalendar upisa
Pitanja za prijemni
Literatura za prijemni
Upis stranih državljana
Dokumenta za upis
Upis diplomiranih studenata Škole
Testovi sa rešenjima
English
Uverenje o akreditaciji ustanove i studijskog programa broj 612-00-00128/2012-04 od 27. aprila 2012. godine
Visoka turistička škola strukovnih studija
Beograd
Studentski informacioni sistem INDEKS
12. dec 2014.
Studenti koji su prvi put upisali godinu studija školske 2014/15

Studenti koji su prvi put upisali odgovarajuću godinu studija školske 2014/15 godine, nemaju obavezu plaćanja prijave polaganja ispita u iznosu od 500 dinara u JANUARSKOM i APRILSKOM ispitnom roku, za ispite iz zimskog semestra upisane godine studija.

Uprava Škole

12. dec 2014.
Studenti koji nisu izmirili obaveze školarine

Studenti koji nisu uplatili TREĆU ratu školarine do 30. novembra, odnosno 1. decembra 2014. godine, nemaju pravo prijave ispita za JANUARSKI ispitni rok i polaganja kolokvijuma u II kolokvijumskoj nedelji.

Podsećamo studente da je rok za uplatu ČETVRTE rate 31. januar 2015.

Uprava Škole

11. dec 2014.
Novogodišnji koncert AD „Novi Beograd“- Visoke turističke škole

Visoka turistička škola je u sredu, 10. decembra 2014. godine, organizovala novogodišnji koncert pod nazivom “Igrom i pesmom kroz Srbiju” za studente, zaposlene, prijatelje Škole, ali i sve Beograđane koji poštuju ovaj vid nacionalne tradicije. Na koncertu su nastupili članovi Akademskog društva “Novi Beograd”-Visoke turističke škole koji su tokom jednosatnog programa, u kojem je nastupilo 220 članova Društva, igrom i pesmom prošetali gledaoce kroz Srbiju, od Banata, preko Šumadije, sve do Vranja.


Akademsko društvo „Novi Beograd“–Visoke turističke škole, obeležilo je u novembru prošle godine značajan jubilej, 40 godina neprekidnog rada na amaterskoj sceni Beograda i Srbije, koncertom u Centru Sava. Društvo, od svog osnivanja 1974. godine, neguje i čuva od zaborava tradicionalne vrednosti srpskog naroda kroz svoj program koji obuhvata širok opus narodnog stvaralaštva od izvornih narodnih do visoko stilizovanih igara, sa umetničkim pristupom svakoj igri.

Pogledajte fotografije

08. dec 2014.
OtvorenaVIII Izložba EX-YU konkursa za grafiku

U četvrtak, 4. decembra, u prostorijama Nacionalne galerije Beograd, otvorena je VIII Izložba EX-YU konkursa za grafiku pod nazivom “Daljine”, na kojoj je izloženo 57 radova stvaralaca sa prostora bivše Jugoslavije.

U svojoj uvodnoj reči, Vesna Todorović, istoričar umetnosti-likovni kritičar i predsednik žirija, napomenula je da ova izložba predstavlja neku vrstu već tradicionalnog stvaralačkog rezimea grafičarskog rada iz EX-YU republika i da je njena posebnost u činjenici da su prisutni i umetnici koji su diplomu davno stekli i opravdali svoj kredo, ali i oni koji u ovom trenutku još uče.

Velikom broju prisutnih gostiju, među kojima su bili i predstavnici diplomatskog kora, medija, studenata i profesionalnih grafičara, ali i ljubitelja ove vrste likovne umetnosti, obratili su se i prof. dr Milan Skakun, direktor Visoke turističke škole iz Beograda koja je ujedno i pokrovitelj ove izložbe i Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda, koji je svečano otvorio ovu izložbu.


“Drago mi je što vidim ovoliki broj poštovalaca umetnosti na otvaranju ove izložbe i to je nešto što me podseća na neka davna vremena kada je to bilo uobičajeno u Beogradu” primetio je Popović.

EX-YU konkurs za grafiku je nastao pre osam godina u organizaciji Visoke turističke škole strukovnih studija iz Beograda, sa ciljem kulturnog umrežavanja ovih prostora. Konkurs se raspisuje svake godine i otvoren je za sve akademske grafičare i studente završnih godina umetničkih fakulteta.

Pogledajte fotografije

05. dec 2014.
Jean-Pierre Hessmann dodelio sertifikate studentima VTŠ

Krajem novembra, u prostorijama Visoke turističke škole, Jean-Pierre Hessmann uručio je studentima sertifikate o završenom kursu pod nazivom „Basics of Business Management: Reception, Sales & Marketing“.

„Moram da istaknem svoje veliko zadovoljstvo načinom na koji ste savladali gradivo na ovom kursu, što mi daje za pravo da vas već sada vidim u ulozi top menadžera u budućnosti“ istakao je ovom prilikom Hessmann, jedan od najznačajnijih svetskih stručnjaka iz oblasti hotelskog menadžmenta.

Tokom ceremonije svečane dodele sertifikata, studentima Škole koji su pohađali kurs obratili su se i prof. dr Snežana Štetić, pomoćnik direktora i mr Milenko Đurić, direktor Centra za odnose s javnošću i međunarodnu saradnju, koji su im ovom prilikom poželeli da stečeno znanje što pre primene u svojim profesionalnim karijerama.

Kurs iz oblasti hotelskog menadžmenta Visoka turistička škola je organizovala u okviru međunarodnog programa gostujućih predavača, koji za cilj ima upoznavanje studenata sa savremenim turističkim dostignućima u svetu.

Pogledajte fotografije

05. dec 2014.
Poseta studenata Visoke turističke škole Delegaciji EU u Republici Srbiji

U okviru programa međunarodne saradnje, grupa studenata Visoke turističke škole posetila je Delegaciju Evropske unije u Republici Srbiji. Domaćin studentima je bio Ramunas Janušauskas, direktor Odeljenja za informisanje, komunikaciju i medije koji je studentima objasnio ulogu i misiju ove, druge po veličini u svetu, Delegacije EU.


Pored brojnih tema vezanih za odnose Srbije i EU, studenti VTŠ su se posebno interesovali za programe internacionalne mobilnosti koji će im omogućiti stručno usavršavanje na brojnim fakultetima i univerzitetima u Evropskoj uniji, kao i za planove EU usmerene ka razvoju srpskog turizma.

Bio je ovo drugi susret Ramunasa Janušauskasa sa studentima VTŠ, pošto je u maju na toj visokoškolskoj obrazovnoj instituciji podržao predavanje pod naslovom „Budućnost Evrope i srpske kandidature za pridruživanje EU“.

Program međunarodne saradnje, koji organizuje Visoka turistička škola, za cilj ima upoznavanje studenata sa različitim narodima i kulturama sveta, kao i njihovim dostignućima u oblasti ekonomije i turizma.

01. dec 2014.
Studenti VTŠ u severnoj Grčkoj (Seres i Solun)


Grupa od 45 studenata i tri nastavnika (Branislav Rabotić, Milenko Đurić i Dario Šimičević) učestvovala je, od 13. do 16. novembra, na četvorodnevnom stručnom putovanju u severnu Grčku, sa posetom 30. jubilarnom Međunarodnom sajmu turizma i hotelijerstva „Filoxenia-Hotelia“ u Solunu.

Pogledajte fotografije

12. nov 2014.
Program apsolventske ekskurzije - Berlin

Svi zainteresovani studenti mogu da se prijave za apsolventsku ekskurziju do SREDE 19.11.2014. godine. Prijave se mogu izvršiti u kabinetu 2, ulaz V, kod dr Daria Šimičevića ili kod Nikoline Kosar, MA.

U prilogu možete pogledati program i prezentaciju apsolventske ekskurzije.

31. mar 2014.
USPEŠNO ZAVRŠEN "BITCO 2014"

U subotu, 29. marta, uspešno je završena dvodnevna međunarodna konferencija u organizaciji Visoke turističke škole pod nazivom „Tematski turizam u globalnom okruženju: prednosti, izazovi i budući razvoj“, na kojoj je 100 autora i koautora iz 17 zemalja uključujući i Srbiju podnelo 65 radova.

Posebnu vrednost Konferenciji dali su uvodničari - svetski priznati autoriteti u oblasti akademskih istraživanja turizma: dr Džon Trajb, dr Dimitrios Buhalis, dr Ričard Šarpli, dr Konstantinos Andriotis, dr Džon Hili i dr En Gregori.

Uvaženi gosti imali su priliku i da se upoznaju sa turističkom ponudom Beograda i Srbije.

Utisci učesnika

16. dec 2014.
I kolokvijum iz Zaštite životne sredine i turizma za diplomirane studente

I kolokvijum iz Zaštite životne sredine i turizma za diplomirane studente održaće se 23.12.2014. sa početkom u 18.00 časova.

Gradivo za I kolokvijum obuhvata prvih 75 strana iz udžbenika.

12. dec 2014.
Podela uverenja o višem obrazovanju

Obaveštavamo diplomirane studente da će se preuzimanje uverenja stečenom višem obrazovanju obaviti u SREDU 17. Decembra 2014. godine, od 11.00 do 13.00 časova, kod referenta za matičnu knjigu studenata Aleksandra Radosavljevića.

12. dec 2014.
Podela uverenja o visokom obrazovanju

Obaveštavamo diplomirane studente da će se preuzimanje uverenja o visokom obrazovanju obaviti u SREDU 17. Decembra 2014. godine, od 11.00 do 13.00 časova, kod referenta za matičnu knjigu studenata Aleksandra Radosavljevića.

12. dec 2014.
I kolokvijum iz Menadžmenta turističke destinacije za diplomirane studente

I kolokvijum iz Menadžmenta turističke destinacije za diplomirane studente održaće se 23.12.2014. sa početkom u 18.00 časova.

Gradivo za I kolokvijum obuhvata prvih 67 strana iz udžbenika Štetić S., Šimičević D. (2014): Menadžment turističke destinacije, Visoka turistička škola, Beograd. Udžbenik je dostupan u skriptarnici Škole.

11. dec 2014.
Kolokvijum za diplomirane studente iz predmeta Poslovno komuniciranje, kod mr Milenka Đurića

Kolokvijum za diplomirane studente iz predmeta Poslovno komuniciranje, kod mr Milenka Đurića, održaće se u petak, 26.12.2014. godine u 18 časova, u sali A2.

10. dec 2014.
Engleski jezik A2 - nadoknada

Obaveštavaju se studenti koji slušaju Engleski jezik A2 (grupa A) da će se nadoknada časova održati u petak, 12.12.2014. godine, u sali A2, sa početkom u 13.30 časova.

mr S. Kesić

05. dec 2014.
Uvid u radove iz predmeta Ekonomika turizma

Uvid u radove iz predmeta Ekonomika turizma obaviće se u utorak 09.12.2014. od 11-12:30 u kabinetu broj 1.

Upis ocena obaviće se na časovima predavanja 15. decembra (za grupu B) i 16. decembra (za grupu A).

07. nov 2014.
OBAVEZNI SISTEMATSKI PREGLED za studente TREĆE godine

Studenti koji su upisali treću godinu studija Visoke turističke škole strukovnih studija školske 2014/2015 godine, obavezni su da izvrše sistematski pregled prema uputstvu koje se nalazi u prilogu.

Studenti su obavezni da ponesu indeks i overenu zdravstvenu knjižicu.

Studenti preko 26 godina nisu u obavezi da izvrše sistematske preglede.

04. nov 2014.
Napisan je referat za izbor jednog nastavnika

Napisan je referati za izbor jednog nastavnika u zvanju predavača za oblast Ekonomskih nauka– Turizam i hotelijerstvo i prijem u radni odnos na određeno vreme u trajanju od pet godina po konkursu objavljenom dana 03.09.2014. godine

Zainteresovani se mogu upoznati sa sadržajem referata u roku od 30 dana u biblioteci Škole, radnim danom od 8:00 do 13:00 časova

28. okt 2014.
OBAVEZNI SISTEMATSKI PREGLED za studente PRVE godine

Studenti koji su upisali prvu godinu studija Visoke turističke škole strukovnih studija školske 2014/2015 godine, obavezni su da izvrše sistematski pregled prema uputstvu koje se nalazi u prilogu.

Studenti su obavezni da ponesu indeks i overenu zdravstvenu knjižicu.

Studenti preko 26 godina nisu u obavezi da izvrše sistematske preglede.

19. sep 2014.
Trogodišnje studije generacije 2007/2008

STUDENTI KOJI SU UPISANI PO TROGODIŠNJEM PROGRAMU GENERACIJA 2007/08 MOGU SVOJE STUDIJE OKONČATI ZAKLJUČNO SA ŠKOLSKOM 2015/2016. GODINOM. NAKON TOG ROKA STUDENTI SU, PREMA ZAKONU O IZMENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O VISOKOM OBRAZOVANJU („Službeni glasnik RS“, broj 99/2014 od 11.09.2014. godine) OBAVEZNI DA PREĐU NA NOVI PROGRAM STUDIJA.

Ovim studentima omogućavamo da pređu na studijski program školske 2009/2010 radi nastavka studija, uz koji im se omogućava završetak studija do kraja školske 2016/2017.

19. sep 2014.
Dvogodišnje studije generacije upisane do 2004/2005

STUDENTI KOJI SU UPISANI PO DVOGODIŠNJEM PROGRAMU MOGU SVOJE STUDIJE OKONČATI ZAKLJUČNO SA ŠKOLSKOM 2015/2016. GODINOM. NAKON TOG ROKA STUDENTI SU, PREMA ZAKONU O IZMENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O VISOKOM OBRAZOVANJU („Službeni glasnik RS“, broj 99/2014 od 11.09.2014. godine) OBAVEZNI DA PREĐU NA PROGRAM TROGODIŠNJIH STUDIJA.

19. sep 2014.
Trogodišnje studije generacije 2005/2006 i 2006/2007

STUDENTI KOJI SU UPISANI PO TROGODIŠNJEM PROGRAMU GENERACIJA 2005/06 I 2006/07 MOGU SVOJE STUDIJE OKONČATI ZAKLJUČNO SA ŠKOLSKOM 2015/2016. GODINOM. NAKON TOG ROKA STUDENTI SU, PREMA ZAKONU O IZMENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O VISOKOM OBRAZOVANJU („Službeni glasnik RS“, broj 99/2014 od 11.09.2014. godine) OBAVEZNI DA PREĐU NA NOVI PROGRAM STUDIJA.

05. sep 2014.
Pravila polaganja ispita iz Informatike u turizmu

Objavljena su nova pravila vezana za polaganje ispita, predispitne obaveze i bodovanje za predmet Informatika u turizmu za generacije studenata počev od 2007 i novije.

Pravila počinju da se primenjuju počev od JANUARSKOG ispitnog roka 2014. godine.

Pozivamo studente da se informišu o pravilima polaganja ispita.

PREDMETNI NASTAVNIK
Miloš Nicić

dalje
05. dec 2012.
Kriterijum za upis na teret budžeta

Objavljen je KRITERIJUM ZA RANGIRANJE STUDENATA ČIJE SE STUDIJE FINANSIRAJU IZ BUDŽETA ZA ŠKOLSKU 2013/2014 GODINU

Obaveštavamo studente da će se rangiranje za upis obaviti automatski (bez podnošenja molbi), po završetku ispitnog roka OKTOBAR 2.

24. feb 2012.
USKLAĐIVANJE RANIJE STEČENOG STRUČNOG NAZIVA SA NAZIVOM IZ ZAKONA O VISOKOM OBRAZOVANJU

Pozivaju se studenti koji su diplomirali po nastavnom planu i programu EKONOMISTA ZA TURIZAM, a predali su molbu za usklađivanje ranjije stečenog stručnog naziva sa nazivom iz zakona o visokom obrazovanju,da dostave sledeće:

adresa Bulevar Zorana Đinđića 152a, 11070 Beograd
fax 011/ 2698 205
telefon 011/ 2698 222, 2698 206, 3196 630, 3196 631 MB 17642162
e-mail info@visokaturisticka.edu.rs PIB 104266365
web www.visokaturisticka.edu.rs žiro račun 840-2056666-09